30.7.2012

APUA kaivataan !

Koska siellä ruudun toisella puolella on paljon sisustuksen taitureita, pyydän teiltä apua ja vinkkejä täydellisen verhotangon metsästykseen! Ajatuksiini on painunut viime vuoden Kokkolan asuntomessuilla ihanassa Merilinna-talossa olleet verhotangot (ja itseasiassa koko paketti verhoineen), joita olen yrittänyt metsästää siitä lähtien. Ongelmana tässä ei ole niinkään itse verhotanko, olen löytänyt lukuisia simppeleitä tankoja jotka meille kelpuuttaisin, ongelma on tankojen kannattimissa: emme halua että ne ovat sellaiset rumat metalliset läpyskät joissa pahimmillaan näkyy ruuvinreijät, sillä tangon koko toinen puoli ja näin ollen myös toinen kannatin jää kokonaisuudessaan näkyville. Yhdet varteenoettavat löysin Palorannan valikoimista, mutta saisivat olla vieläkin simppelimmät ja pelkistetymmät. Eikä hiukan edullisempi hintakaan olisi pahitteeksi, mutta toisaalta en tulisi niitä koskaan vaihtamaan, joten täydellisistä olisin valmis maksamaan. Löysin netistä kuvahaulla aika huonosti kuvia Merilinnan verhoratkaisusta, mutta ehkä tästä saa jonkin käsityksen.

 

 

Kannatin on siis tuollainen pyöreä, mitään ruuvinreikiä ei näy eikä muutakaan ylimääräistä härpäkettä. Tangon päätynuppikin on vain tuollainen "tulppa", ei mitään palloja tai nuppeja.
 
Tässä Palorannan vaihtoehto joka on tähän asti löytämistäni paras (kuvassa tuplatanko mutta samaa löytyy myös yksitankoisena):

Umbro Cappa Palorannan verkkokaupasta


Muuten ihan kiva, mutta seinäkiinnike saisi olla tuon laatan sijaan pyöreä tai neliskanttinen. Plussaa pelkistetystä tyylistä ja siitä ettei ruuvinreiät näy! Kauniin simppelin tangon olen löytänyt myös Kirchin valikoimasta, tässä Scala.
 Mutta kuinka rumat kiinnikkeet tähän kuuluu!! Juurikin tuollaisia metallilärpäkkeitä kammoan, ja ne ruuvit jää just kivasti näkymään :)


Miten vaikeaa voikin yhden verhotangon metsästys olla kun tietää täsmälleen mitä haluaa! Verhotkin olen jo löytänyt mutta tanko vaan puuttuu edelleen. Kokkolan asuntomessujen ehdoton suosikki oli muuten kokonaisuudessaankin Merilinna, niin ihanat värit ja tyyli! Tampereelta vastaavaa huokailua sai osakseen vain Villa Ilo.Tässä muutama kuvahaun kuva kohteesta Merilinna:
Kiitollisena otan vastaan kaikki vinkit koskien yksinkertaista verhotankoa ja ennenkaikkea niiden kannattimia!! 


- J

6 kommenttia:

 1. jyskissä saattas löytyä edullisesti tuon tyylisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JenniM, täällä Jyskin valikoima oli ikävä kyllä aika suppea :/ Vaikka sieltä olenkin paljon kivoja ja edullisia löytöjä tehnyt!

   Poista
 2. Kurkistapa On24

  http://www.on24.fi/kodin_tuotteet/kodintekstiilit/verhot_k/FL288F?so=2

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon vinkistä! Tuolla jo oli pitkälti siihen suuntaan olevia, mutta ei ihan!

   Poista
 3. googleta Hasta-verhotangot, mm. Kaihdinlinna myy näitä ja valikoima on laaja - kivan simppelit/eleettömät ja modernit

  http://www.kaihdinlinna.fi/tuotteet/hasta-verhotangot.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuvasta mitä nyt erotin niin aika lupaavalta näytti! Kaihdinlinna vaan on hiukan turhan kaukana. Mutta Hasta-merkkinä voisi löytyä lähempääkin? Täytyy tutkia asiaa!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)