4.8.2012

Kesäkurpitsaa


Sateista lauantaihuomenta! (Onhan tänään lauantai...? Lomallaolo alkaa tosissaan tepsiä!)

Viimekertaisella anoppilan reissulla sain taas paljon herkkuja kotiinviemisiksi :) S:n äiti on ahkera viljelemään ja istuttamaan, nytkin kasvimaalla oli kasvamassa jos jonkinmoista yrttiä, sitruunamelissaa, basilikaa, timjamia, lipstikkaa, persiljaa, rosmariinia, steviaa... marjapensaassa sain kulumaan tovin keräten kippoon karviaisia, viinimarjoja ja vadelmia. Luumupuut notkuvat vielä vihreitä hedelmiä, mutta kasvimaan sato alkaa olla kypsää. Kaupoissa olen törmännyt vain vihreisiin kesäkurpitsoihin, nämä kullankeltaiset on kyllä kauniimpia!
Osan kuorin ja paloittelin pakkaseen, sieltä niitä on helppo talvella heittää pastakastikkeen joukkoon. Osan viipaloin kuorineen ja pakastin, niistä ja munakoiso- + tomaattiviipaleista ja mozzarellaviipaleista saa uunissa ihanan lisäkkeen.


Osa päätyi lautaselle samantein täytettynä jauhelihalla ja juustoraasteella. Kesäkurpitsat halkaistaan pituussuunnassa, niiden pohjasta kannattaa veistää ihan hiukan kuorta pois jotta "vene" pysyy tukevasti paikoillaan eikä keikkuessaan pudota täytteitä sisältä. Kesäkurpitsa koverretaan ja sisus pilkotaan täytteen joukkoon.


Kurpitsat kannattaa keittää ennen täyttämistä ja uuniin laittoa jotta ne pehmiävät sopivasti. Keitä vain muutama minuutti!


Sillä välin ruskista pannulla jauheliha, lisää sekaan koverrettu kurpitsan sisus, sipulikuutioita (kyllä äiti, luit oikein!!! Olen oppinut syömään sipulia-hiukan) ja mausteita, hauduta pehmeäksi. Täytä kurpitsaveneet jauhelihatäytteellä, ripottele päälle reilusti juustoraastetta ja laita 200 asteiseen uuniin kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin. 

Lisänä voit tarjota keitettyjä uusia perunoita tai vain salaattia! Nam :)
Tänään pitkästä aikaa viihteelle, jei! Ilma vaan saisi olla kauniimpi mutta onneksi seura on harvinaista ja mitä parhainta :)


Mukavaa päivää,

-J

2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi! :)