24.9.2012

Picturewall

Moi :)

Taulukollaasi on ollut ajatuksissa ihan uuteen kotiin muutosta lähtien, mutta seinä jolle sen toteuttaisimme on ollut hakusessa. Nyt päätimme (kunnes taas muutamme mielemme...) toteuttaa valokuvaseinän eteiseemme. Tarkemmin sanottuna eteisaulaan, jossa on tyhjää seinäpintaa yllinkyllin. 

Kehykset tulevat olemaan mustia, joukossa ehkä muutama hopeinen, ja kuvat niissä musta-valkoisia. Kuvissa tulee olemaan meidän perhe, heti eteisaulassa näkee keitä täällä oikein asustaa :) Minusta ja miehestä ei kyllä löydy ainoatakaan yhteiskuvaa, ehkä jätän yhden kehyksen tyhjäksi kihlajais-tai hääkuvaa varten, hah haa! Saisi varmaan olla tyhjänä vielä aika pitkään ;) Joten siihen täytyy keksiä jotain muuta.

Ajatuksissa olis myöskin laittaa kuvien keskelle samanlaisiin kehyksiin joku kiva musta-valkoinen printti, löysinkin vaikka mitä ihania Walldesing.fi sivustolta! Nyt onkin pulmana että minkä näistä ihanuuksista valitsisi?

Näiden välillä arvon:

Kaikki niin kivoja ja tarkoitukseen sopivia! Kyseisellä sivustolla on paljon muitakin printtitauluja kotiin, kivoja ideoita häälahjaksi, kastelahjaksi, tupaantulijaisiksi, valitsemallasi värillä ja nimillä.... Casablanco tykkää !

Tässä vielä seinä johon kollaasia suunnitellaan, aikomuksena sutia tämä vielä laastin sävyisellä maalilla:


Kattolistakin näköjään puuttuu, ou nou :)

Taulut voisivat jatkua jopa tuohon viereiselle seinällekin aivan reunalle, ikäänkuin muutama olisi eksynyt sinne kuten tässä secondlifeofmine-blogista lainatussa kuvassa:Hiukan hahmottelin kollaasin mallia, ja voi vitsit kuinka hankalaa! En tiedä haluaisinko kollaasista symmetrisen tähän tapaan (olemassa olevista kehyksistä koottuna kyllä silkka mahdottomuus):
Vai sittenkin mielenkiintoisen epäsymmetrisen tähän tapaan:


 Laittaisinko taulut niin että kehysten ulkoreunat olisivat jotakuinkin linjassa......vai laittaisinko niin, että kunkin taulun väliin jää n. 5 cm rako kuten tässä allaolevassa hahmotelmassa?
Tämä on jotenkin enemmän omaa silmää miellyttävä tapa, vähemmän sekava


Mittanauha kuvaa seinän leveyttä johon taulut laitetaan. Itse kuvat tulevat vielä hiukan muuttumaan, samoin tuon Iida-koiran kuvan beige paspis täytyy vaihtaa valkoiseen. Tekstitaulun hain malliksi kollaasiin keittiöstä, se saa jäädä sinne ja tähän laittaisin jonkin Walldesingin printin.

Mitä mieltä te olette, laittaisinko kollaasin vain tuolle yhdelle seinälle, vai jatkaisinko hiukan toisellekin? Entä kollaasin malli, symmetrinen vai epäsymmetrinen?


- J

15 kommenttia:

 1. tää oli helppo: molemmille seinille epäsymmetrisesti :)
  ja voi apua ku näin ton valopallokuvan alempana :P. aiemmin en oo niistä piitannu, mut mistä saa noita valkoisia???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaan olen päätymässä minäkin :) Mutta voi ei kuinka vaikeaa sitä kollaasia on hahmotella lattialla! Ei kuitenkaan viitsis mennä reijittämään koko seinää vain nähdäkseen että ei toimi tää asetelma, ei todellakaan...

   No niimpä!! Mäkin olen hiukan vieroksunut noita palloja kun niiden ainoa vaalea paketti sisältää valkoisen lisäksi kellertävää ja beigeäkin... en ole mistään löytänyt täysin valkoisena! Vinkkaa tännekin jos löydät :)

   Poista
 2. Nuo Walldesignin taulut ovat ihania. Blogssani on menossa Walldesign.fi arvonta, josta voi voittaa yhden sisustustaulun itselleen :) Koitapa onneasi arvonanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, kiitos vinkistä! Tulenkin heti kyläilemään ja osallistumaan! :)

   Poista
 3. Tuo alin kuvakollaasijärjestys vaikuttaa hyvältä, tuo misä 5cm välit :)

  Mieki tykkään pallovaloista :) Meillä on yks valko/l.valkosarja stockmannilta viime jouluna tilattuna ja on jo ripustettukki seinälle antamaan tunnelmavaloa syssyyn :)

  esim. Seitashopissa on pallovalot täysvalkosena :)
  20 palloa:
  http://www.seitashop.fi/pallovalosarja-snowball-palloa-p-2514.html
  35 palloa:
  http://www.seitashop.fi/pallovalosarja-snowball-palloa-p-2902.html
  50 palloa:
  http://www.seitashop.fi/pallovalosarja-snowball-palloa-p-2899.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuhannesti Meän Satu!!! Toivottavasti myös S bongas tämän kommentin, Seitashoppiin siis kipin kapin :)

   Poista
  2. Ole hyvä, kiva ku pysty olleen avuksi :)
   Laitoin S:lle kans nuo linkit :) Ne on kylläki loppuunmyyty just nyt mutta tullee lissää 10.10 :)

   Poista
  3. Alempi sommitelmasi vaikuttaa mun silmään paremmalta!

   Poista
  4. Vivvi, se taitaa olla munkin suosikki-tähän asti ainakin kunnes keksin paremman:)

   Poista
 4. olen miettiny ihan samaa, mut ei vuokrakämpässä voi koko seinästä tehdä "siiliä". ehkä taulut pitäis kiinnittää johonkin levyyn tms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinien rei'ittäminen ei tosiaan ole hyvä ajatus oikeastaan missään. Voi sitä kittaamista kun joskus haluaa jotain muuttaa!

   Oon ite miettinyt myös niitä tarralla seinään kiinnitettäviä taulukoukkuja, ne kestää tosi paljon painoa! Ja lähti ihan helposti pois mitään jälkiä jättämättä, kokeilin joskus yhtä isoa kranssia tähän samaiselle seinälle. Taidankin taas käyttää niitä.

   Poista
 5. Mä painin itsekkin aikaisemmin saman jutskan kimpussa... Vinoon vai vaakaa, ylle vai alle, symmetrisesti vai ei. ;) Sitten tajusin, että koska olen himputin tuuliviiri, niin ehkä on parempi vain laittaa tauluhyllyt ja niiden kanssa pelata. :)

  Tässä hieman fiilistä;
  http://imageblackandwhite.casablogit.fi/lue/2012/09/mustavalkoisia-lahjoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta näyttää toi sun tauluhylly-kollaasi! Tauluhyllyä oon ajatellut työhuoneeseen, mutta tähän haluaisin jotain "hallitun sekavaa", vitsit mikä kuvaus! ;D

   Poista
 6. Musta toi walldesignin alin on ehkä kaikista paras, ja ihastuin tohon celebrate family jne symmetriseen hässäkkään, sen voisin toteuttaa meilläkin. Ja alempi sommitelma on enempi mun mieleen! Hauskaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin ihana :) Täytyy ehkä kuitenkinvalita joku vähäeleisempi teksti kun kuvissa on kuitenkin niin paljon huomiota kiinnittävää että tektitaulu saisi olla rauhallisempi... äh, en mä tiedä :D

   Teillehän sopis hyvin tollanen pitkänmallinen kuvakollaasi kun on niin pitkiä seinäpintoja!

   Samoin sinne teille <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)