24.10.2012

Ihana seinäpinta!

Iltaa ihanaiset :)

Törmäsin sekä IMAGE black and white:n, että Lundinin sivuilla ihanaan asuntoon, josta kaiken muun mahtavuuden lisäksi kiinnitin huomiota aivan mielettömään seinäpintaan!

Nyt kysynkin teiltä rakkaat lukijat, osaatteko vinkata miten tällaisen seinän toteuttaisin? Käsiteltävä seinä on käytävällä, jossa lattiavalot, joten tuo metallinen kiilto korostuisi varmasti tosi kivasti. Omalla koneellani seinän metallipinnan alla oleva maalisävy näyttäisi jopa hiukan beigeen taittavalta, mahtaisiko pohjamaalina toimia Tikkurilan laasti? Ja päälle, helmiäislasyyri hopeana, vai joku muu? Vai onkohan tuo edes hohtavalla efektimaalilla silattu, vai ainoastaan kahdella mattavärillä toteutettu...
kuvat Lundin


En haluaisi seinään jäävän mitään selkeitä telan jälkiä, vaan juuri tuollaisen pinnan. Milläköhän välineellä se on mahdettu saada aikaan? Rätillä pyörittelemälläkin seinään taitaisi jäädä rantuja. Voih, auttakaa maalari-urpoa mäessä!! Maalikaupoista on turha kysyä apua, yrittänyt olen. Eivät ota kantaa edes mitä maalisävyjä kannattaisi valita, menetelmistä puhumattakaan, huoh :/ Maaleissa vikatikit tulevat yleensä kalliiksi, vinkkejä otan siis avosylin vastaan :)


- J

6 kommenttia:

 1. Väripesulta näyttäis ainakin toisen maalari urpon silmään :)
  http://www.tikkurila.fi/ammattilaiset/tyoohjeet/suunnittelijan_salkku/pro_gallery/sisapinnat_kuviointimaalaus/harmony_kuviointimaalilla_tehtyja_pintoja/harmony_kuviointimaali_varipesu.7427.shtml

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllä! Väripesua käytin työhuoneen seinään kun tein betoniseinää imitoivaa pintaa- kamalaa puuhaa :D

   Poista
 2. Meillä oli edellisessä asunnossa Tikkurilan laastilla maalattu tehosteseinä olohuoneessa, päälle oli sudittu kuviota. Mielestäni lopputulos oli kuitenkin huomattavasti vaaleampi kuin tuo kuvan seinä, itsellänikin oli tarkoitus saada tummuusasteeltaan suunnilleen kuvan mukainen lopputulos, mutta kovin oli vaalea, ei edes erottunut selkeästi hämärässä valaistuksessa muista, maalarinvalkoisista, seinistä. Eli itse ottaisin jonku hieman Laastia tummemman sävyn :)Toisaalta, jos ei halua selkeästi erottuvaa "tehosteseinää", laasti on kyllä sävyltään kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! Meillä on laastilla maalattu aula, muut seinät ympärillä ovat myös valkoisia. Ja aulan seinät näyttää huomattavasti muita valkoisia seinäpintoja tummemmalta. Valon tulokulmakin varmasti vaikuttaa paljon! Mutta mun kokemuksen mukaan laastilla saa aika paljonkin valkoisesta poikkeavan sävyn. Täytyy ehkä tehdä koemaalaus seinään johon tätä kaavailen ja katsoa miltä siinä valossa näyttää :)

   Poista
  2. Piti vielä ihan tarkistaa valokuvista kyseinen seinä ja kyllä, hämärällä se hädin tuskin erottui :D Mutta tosiaan valolla varmasti suurin merkitys, etenkin kattoon upotettavat spotit tuo värierot kivasti esiin. Tuohon meidän entiseen seinään kun ei kohdistunut kunnolla oikein mikään valo.

   Poista
  3. Aika hassua! Täytyykin kuvata tuo meidän aula ja katsoa miltä se kuvien kautta näyttää. Mutta valaistus tosiaan muuttaa maalisävyjä niin paljon ettei tosikaan!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)