14.11.2012

DIY betonilyhty


Moi!

 Täällä "vähän" nuutunut fiilis, tänään lopulta annoin periksi ja raahauduin terveyskeskukseen flunssan ja yskän jatkuessa yhdettätoista viikkoa! Diagnoosina mykoplasma ja mukavia lastentauteja siihen kaupanpäällisinä, korvatulehdusta ja poskiontelotulehdusta :( Huomisen aion olla töistä pois ja levätä, muuten tämän tauti ei jätä mua koskaan rauhaan.
CASAan muutto on hiukan viivästynyt, mutta kunhan pojat ehtivät saada viimeisetkin säädöt kuntoon niin sitten kamat kantoon ja uuteen kotiin! Toivottavasti vielä tällä viikolla :)

Betonilyhdystä / tuikkualustasta pyydettiin ohjetta, joten tässä tämä:


Tarvikkeet: Sementtilaastia (sitä hienojakoisempaa), sekoitusämpäri, betonivispilä (helpottaa hommaa mutta ilmankin pärjää), muottiämpärit / pesuvadit, öljyä, muovia (peittämiseen) ja tasoitusväline.


 Aloita sekoittamalla sementti pussin ohjeen mukaan puuroksi. Öljyä muotit ruokaöljyllä, jotta valmis lyhty irtoaa helpommin eikä tarvitse rikkoa muotteja.


 Kaada sementti öljyttyyn pesuvatiin ja aseta toinen pienempi ämpäri keskelle. Paina noin puoleen väliin massaa.


Tasoita lastalla sementin pinta mahdollisimman tasaiseksi.


 Aseta ämpäriin kivi painoksi ja peitä valu muovilla jottei kosteus haihdu liian nopeasti! Huomaa, ettei valu saa jäätyä eikä myöskään kuivua liian nopeasti. Jos tuot valun sisätiloihin kuivumaan niin sen pinta on hyvä kevyesti kastella seuraavana päivänä. Muista pestä käyttämäsi välineet hyvin ennenkuin sementti kuivuu niihin! Ja käytä sopivia suojakäsineitä, betoni syövyttää ihoa.


Anna valun kovettua ja kuivua kunnolla (näin suurella muotilla se vie pari päivää). Irrota valmis kuivunut työ varovasti muotista. Betonin päälle muodustuu kuivuessa ohut kiiltävä "liima"kerros, joka kannattaa rapsuttaa pois esim. teräsharjalla. Jos haluat tehdä ulkotulille sopivia alustoja, täytä pesuvati lähes täyteen sementtiä. Valuja voit tehdä melkein mistä vain! Parhaimpia ovat silikoniset leivontavuoat ja -muotit, sillä niistä valmis työ on helppo irrottaa. Varsinkin kovat muotit täytyy muistaa öljytä hyvin. Itse haluaisin kokeilla vielä ainakin betoniruukkujen tekoa :)- J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! :)