11.11.2012

{ Kinuski-karpalojuustokakku }


Mukavaa isänpäivää kaikille isille! Kyllä oma isä vaan on tosi tärkeä, vielä näin aikuisiälläkin <3
Meillä isänpäivää vietettiin lähisuvun kesken herkutellen. Mandin isin pakettiin käärittiin mustat pyjamahousut ja GUESS Seductive Homme- suihkugeeli, M oli itse hoidossa askarrellut isille lisäksi kortin ja avaimenperän :)

Päivä kului mukavasti ruokaa tehden, syöden ja seurustellen. Erityisesti kakku sai kiitosta ja kehuja, ja lupasinkin reseptin kirjoittaa ylös nyt kun sen vielä muistan! Se nimittäin syntyi ilman ohjetta omasta päästä ;)



 Kinuski-karpalojuustokakku 

Pohja: 
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen ympyrä ja laita se vuoan pohjalle. Murusta 175g kaurakeksejä ja sulata 75g voita. Yhdistä keksimurska ja voisula ja kaada  seos vuokaan. Älä painele pohjaa liian tiukaksi jottei se kovetu liikaa!

Juustokakku:
  • 2dl Flora Vispiä
  • 1 prk Creme Bonjour karpalo- tuorejuustoa
  • 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (käytin Philadelphiaa)
  • ½- 1dl kinuskikastiketta (itse tehtyä!)
  • 1rkl vaniljasokeria
  • ½ -1dl sokeria
  • n 1dl jäisiä puolukoita
  • sitruuna
  • 6 liivatelehteä
Aloita laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Halkaise sitruuna ja purista siitä mehu. Vaahdota Flora Vispi, lisää vaahtoon kermasta ja fariinisokerista keitetty jäähdytetty kinuski. Lisää joukkoon tuorejuustot ja vaniljasokeri. Mausta makusi mukaan lisää sokerilla. Itse laitoin kinuskikastiketta vain puoli desiä, koska enempää ei ollut ja sokeria saman verran. Kakku jäi kivan raikkaaksi! Jos tykkäät makeammasta, lisää sokerin tai kinuskin määrää. 
Kiehauta sitruunamehu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen samalla sekoittaen. Lopuksi sekoita joukkoon jäiset puolukat ja tarkista maku. Huomaa, että puolukat tuovat sulaessaan kakkuun lisää kirpeyttä, lisää siis tarvittaessa sokeria.
Kaada seos keksipohjan päälle irtopohjavuokaan. 
Kakun voit koristella vasta tarjoilupäivänä, itse tykkään tehdä sen jo tässä vaiheessa. Raasta esim. kuorimaveitsellä kakun päälle valkosuklaasta lastuja ja koristele vielä kuivatuilla karpaloilla.
Peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin jähmettymään seuraavaan päivään. Tarjoiluvaiheessa tämän voisi vielä hunnuttaa kevyesti tomusokerilla, jolloin karpalot saisivat huurtuneen pinnan!



Kippis vaan kaikille isille!





Rentouttavaa iltaa :)


- J

14 kommenttia:

  1. Oi onpas herkullisen näkönen kakku! Kiitos ohjeesta, täällä ainakin kokeillaan varmasti kun tuntuu nuo juustokakut olevan ystäväpiirin suosiossa vaikkakin liivatelehtien käyttö jännittää jo valmiiksi kun yleensä on tullu tehtyä ilman liivatetta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli tosi herkku! Liivatelehtien käyttö on superhelppoa ja oikeastaan ainoa keino saada ilman uunia tehty juustokakku pysymään kasassa. Liotat ne vaan ensin hyvin kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia ja liuotat kuumaan nesteeseen niin hyvä tulee :)

      Poista
  2. Oi nam! Kakkuresepti lähtee kyllä jemmaan. Tuliskohan tästä meille joulukakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Namnam :) Joukukakuksi itsekin tätä mietin, on niin jouluun sopivat mauta ja värit! Kakku on sopivan raikas, sopii siitäkin syystä joulupöytään kun kovin raskaita jälkkäreitä ei oikein jaksa.

      Poista
    2. Meillä on ehkä suunnitteilla vähän erilainen joulupöytä. Sisko ja iskä ovat suunnitelleet et tänä vuonna ei ostettaisi mitään perinteisiä jouluruokia vaan tehtäisiin vaan jotain ihan muuta, hyvää ruokaa ja paljon :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta! Täytyy tosiaankin kokeilla tätä joku viikonloppu ;) Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppa hyvä, suosittelen :) Samoin sinne!

      Poista
  4. Sinut on murunen haastettu. :)
    http://imageblackandwhite.casablogit.fi/lue/2012/11/tunnustus-paljastuksineen-blogilleni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, mitäs oikeen täytyy paljastaa:) Kiitos!

      Poista
  5. Hei!

    Blogissasi on herkullisia reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista
  6. ihanalta kuulostaa tää ohje, lähtee heti kokeiluun viikonlopun juhlia varten! kaunis kiitos kun jaoit sen tänne:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, hyvä juttu! Hauskoja juhlia :)

      Poista
  7. Löysin sattumalta blogiisi, ja klikkailin itseni heti lukijaksi! Vaikuttaa tosi kivalta, ja onnea muutosta Casa-blogien puolelle. Blogisi sopii sinne varmasti huippuhyvin. :o)

    Minullakin tämä kakkuresepti lähtee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla Helene :)
      Kannattaa kokeilla, meni meillä kakkusuosikeiden kärkeen niin että pompsahti!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)