19.11.2012

Kolmen suklaan kakku

Huomenta!
Vanhaakin vanhempaa blogiani seuranneet muistavat kolmekymppisilleni leipomani kolmikerroksisen suklaa-juustokakun. Resepti jäi uuteen blogiin siirtymisen myötä arkistojen kätköön, josta sen nyt pyynnöstänne kaivoin :) Tämä resepti ei ole omaa käsialaani, vaan Sara la Fountainin taidonnäyte!
Kakku on verrattain työläs verrattuna perinteisiin juustokakkuihin, mutta täytekakun leipomiseen verrattuna en pitäisi sitä erityisen aikaavievänä. Toki ilman uunia valmistettavissa juutokakuissa täytyy ottaa huomioon hyytymisaika, joka on noin yön yli ennen tarjoamista.






Kolmikerroksinen suklaa-juustokakku
390 g Oreos-keksejä tai Domino Original-keksejä, täyte poistettuna
210 g voita, sulatettuna
Täyte:
1 ¼ dl vettä
2 rkl liivatejauhetta
800 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl sokeria
120 g valkoista suklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa, vaahdotettuna
Koristeeksi:
suklaa-lastuja

Murskaa keksit tehosekoittimessa (itse käytin alkuperäisestä ohjeesta poiketen Domino Original- keksejä, koska en löytänyt lähikaupastani Oreo-keksejä). Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita massa leivinpaperoituun pienehköön irtokakkupohjavuokaan. (Näin saat kakkuun lisää korkeutta. Voit myös tuplata annoksen, jos käytät isompaa irtokakkuvuokaa). Paina massa tasaiseksi.
Laita pohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte.
Laita kulhoon vesi, ripottele liivatejauhe päälle ja anna seistä.
Seuraavaksi sekoita Philadelphia-juusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Jaa tuorejuustomassa kolmeen eri kulhoon niin, että jokaisessa kulhossa on sama määrä massaa. Sulata liivate vesihauteessa niin, että se sulaa.
Sulata maitosuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa mikroaaltouunissa. Sekoita jokaiseen tuorejuustokulhoon eri suklaat. Jaa liivate kolmeen osaan ja lisää kuhunkin juusto-suklaakulhoon yksi osa. Jaa valmiiksi vaahdotettu kermavaahto kolmeen osaan ja lisää kuhunkin kulhoon yksi osa kermavaahdosta. Sekoita kukin täyte hyvin sekaisin. Ota kakkupohja pois jääkaapista ja lisää ensimmäinen täytekerros eli valkosuklaa. Laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään, noin 20 minuutiksi. Sen jälkeen kaada maitosuklaakerros ja laita kakku vielä hetkeksi jääkaappiin. Lisää vielä lopuksi tummasuklaakerros. Anna kakun olla hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa muutaman tunnin, tai yön yli. Koristele suklaalastuilla! Itse lisäsin ohjeesta poiketen tuohon kakun päälle vielä koristeeksi sitä keksien välistä kaavittua täytettä :)




Tässä vielä linkki ihanaisen Saran ruokablogiin ja kyseiseen kakkureseptiin :)

Mukavaa päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! :)