Huomenta!
Vanhaakin
vanhempaa blogiani seuranneet muistavat kolmekymppisilleni leipomani
kolmikerroksisen suklaa-juustokakun. Resepti jäi uuteen blogiin
siirtymisen myötä arkistojen kätköön, josta sen nyt pyynnöstänne kaivoin
:) Tämä resepti ei ole omaa käsialaani, vaan Sara la Fountainin
taidonnäyte!
Kakku on verrattain
työläs verrattuna perinteisiin juustokakkuihin, mutta täytekakun
leipomiseen verrattuna en pitäisi sitä erityisen aikaavievänä. Toki
ilman uunia valmistettavissa juutokakuissa täytyy ottaa huomioon
hyytymisaika, joka on noin yön yli ennen tarjoamista.
390 g Oreos-keksejä tai Domino Original-keksejä, täyte poistettuna
210 g voita, sulatettuna
Täyte:
1 ¼ dl vettä
2 rkl liivatejauhetta
800 g Philadelphia-tuorejuustoa, maustamaton
2 ½ dl maitoa
2 ½ dl sokeria
120 g valkoista suklaata
120 g maitosuklaata
120 g tummaa suklaata
5 dl kermaa, vaahdotettuna
Koristeeksi:
suklaa-lastuja
Murskaa
keksit tehosekoittimessa (itse käytin alkuperäisestä ohjeesta poiketen
Domino Original- keksejä, koska en löytänyt lähikaupastani
Oreo-keksejä). Sekoita joukkoon sulatettu voi. Laita massa
leivinpaperoituun pienehköön irtokakkupohjavuokaan. (Näin saat kakkuun
lisää korkeutta. Voit myös tuplata annoksen, jos käytät isompaa
irtokakkuvuokaa). Paina massa tasaiseksi.
Laita pohja jääkaappiin noin 30 minuutiksi ja tee sillä aikaa täyte.
Laita kulhoon vesi, ripottele liivatejauhe päälle ja anna seistä.
Seuraavaksi
sekoita Philadelphia-juusto ja sokeri kuohkeaksi massaksi. Lisää
joukkoon maito ja sekoita. Jaa tuorejuustomassa kolmeen eri kulhoon
niin, että jokaisessa kulhossa on sama määrä massaa. Sulata liivate
vesihauteessa niin, että se sulaa.
Sulata
maitosuklaa, tummasuklaa ja valkosuklaat erillisissä kulhoissa
mikroaaltouunissa. Sekoita jokaiseen tuorejuustokulhoon eri suklaat. Jaa
liivate kolmeen osaan ja lisää kuhunkin juusto-suklaakulhoon yksi osa.
Jaa valmiiksi vaahdotettu kermavaahto kolmeen osaan ja lisää kuhunkin
kulhoon yksi osa kermavaahdosta. Sekoita kukin täyte hyvin sekaisin. Ota
kakkupohja pois jääkaapista ja lisää ensimmäinen täytekerros eli
valkosuklaa. Laita kakku vähäksi aikaa jääkaappiin jäähtymään, noin 20
minuutiksi. Sen jälkeen kaada maitosuklaakerros ja laita kakku vielä
hetkeksi jääkaappiin. Lisää vielä lopuksi tummasuklaakerros. Anna kakun
olla hyvin kelmuun käärittynä jääkaapissa muutaman tunnin, tai yön yli.
Koristele suklaalastuilla! Itse lisäsin ohjeesta poiketen tuohon kakun
päälle vielä koristeeksi sitä keksien välistä kaavittua täytettä :)
Tässä vielä linkki ihanaisen Saran ruokablogiin ja kyseiseen kakkureseptiin :)
Mukavaa päivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kaunis kiitos kommentistasi! :)