15.12.2012

Kotona: Keittiö

Mukavaa lauantaita!
Facebook- tykkääjät tietävätkin mitä ohjelmistossa oli eilen ja tänään olo on ollut sen mukainen ;) Onneksi oli huilipäivä, huomenna sitten täsmä-isku kauppoihin ja loput lahjat kasaan!
Meillä oli pari päivää sitten (Huom. mennyt aikamuoto!) pitkästä aikaa kotona supersiistiä kun tehtiin joulusiivo jo nyt, joten napsin muutamia kotikuvia tänne laitettaviksi. Koneelle niitä sitten nyt ladatessa vasta huomasin että kamerassa oli ollut joku hemmetin kontrastisäätö päällä, ja vaikka kuvat kamerassa näyttivät ihan hyviltä, ovat ne ladattuina hämärää pikselimössöä, huoh.
Ensin ajattelin etten kehtaa näitä edes julkaista, mutta kun mulla ei juuri nyt ole muutakaan sanottavaa niin menkööt :D Olen ainakin puolustautunut ;) Siispä, meidän keittiö <3
Muutama sana itse pintamateriaaleista ja kiintokalusteista: Keittiömme piirsimme itse ja toimittajaksi valittiin tarjousten perusteella Keittiökalustetukku. Tasona on tummaa pähkinää, kalusteiden rungot myös pähkinää (nyt ottaisimme ehdottomasti valkoiset!) ja ovet korkeakiiltoista valkoista maalattuna. Emme halunneet kalvo-ovia niiden huonon maineen vuoksi. Vetimet ovat melko massiiviset ja ne tilattiin erikseen netin kautta.
Malliltaan keittiömme on G:n muotoinen. Halusimme siitä mahdollisimman avaran ja avoimen, haluamme pystyä ruokaa laittaessamme ja keittiössä puuhasteltaessa juttelemaan kasvotusten olohuoneessa olevien vieraiden kanssa ja pitämään samalla silmällä lapsen leikkejä.
Avoimuus tekee myös sen, että keittiö on aina yritettävä pitää mahdollisimman siistinä ;) Tasoilla lojuvat tiskit näkyvät kaikille! Kaikki kodinkoneet valitsimme Samsungin valikoimista. Uunin halusimme korotettuna ja astianpesukoneen samalla valkoisella kalusteovella.
Keittiön haasteellisen mallin vuoksi jouduimme luopumaan toiveesta saada saareke, mutta tämä ajaa asian aika hyvin! Seinässä kiinni olevan saarekkeen taakse mahtuu hyvin kaksi valkoista baarituolia, siinä voi jutustella kokin kanssa tai syödä pikaisesti, jos ei jaksa mennä ruokailutilaan asti.
Taulu DIY, yrttiruukku Ikea, maustemyllyt OBH Nordica.Kokatessa suoraan edessä näkyy käytävä ja olohuone sekä ruokailutila, jotka ovat 40 cm muita tiloja alempana. Heti lieden alla olevassa vetolaatikossa on kauhat, lastat ja veitset, seuraavassa lisää ruoanlaitto- ja leivontavälineitä, alimmassa kattilat. Oikean reunan ylimmässä ja toisessa vetolaatikossa mausteet kädenulottuvilla kun kokkailee. Vasemman reunan kaapissa on pyörivät ritilähyllyt pannuille, kattiloille jne. Liesituuletin Swegon. Oikealta käynti vanhempien makuuhuoneeseen.


Tässä keittiön oikea puoli (katsottuna samasta suunnasta kuin äsköistä kuvaa). Nurkkaukseen jää aamupalatarvikkeet ja radio, siitä jatkuu kodinkone-seinusta; mikro, uuni, korkea ulosvedettävä apteekkarin kaappi, jääkaappi, pakastin, toinen apteekkarinkaappi. Lisäksi yläkaapit. Purkit Pentik, iso liitutaulu DIY, isot ruokailuvälineet Martinex, radio Clas Ohlson, pressopannu Ikea.


Sitten keittiön vasen seinusta. Tämä seinä päällystettiin tummanharmaalla liuskekivellä. Lasimalja on Pentikin, Marokkolais-henkinen tarjotin Prismasta ja sitruspuristin Alessin.Allas oli must-have: kallis, mutta niin hyvännäköinen ettei muuta vaihtoehtoa ollut ;) Se tilattiin Saksasta. Altaan alta löytyy vedettävä roskiskaappi ja toisen oven takaa astiapesukone. Yläkaapeissa säilytetään mukeja ja laseja.

Tässä alakuvassa vielä näkymä makkarin ovelta keittiöön. Keittiön lattia laatoitettiin tummanharmaalla 30x30 laatalla ja se rajattiin aulakäytävästä alumiinilistalla. Käytävä jatkuu aulan jälkeen työhuoneeseen, Mandin huoneeseen ja päättyy toiseen WC:hen. Käytävän päästä oikealla on kodinhoitohuone ja saunaosasto, kuuluvat siis siihen talon osaan myös joka on 40cm alempana.


Sellainen oli meidän keittiö! Mitäs tykkäätte näistä esittely-postauksista? Saahan näistä kai selkeämmän kuvan minkälaista taloa täällä sisustellaan :)

1 kommentti:

  1. Hei! Löysin juuri blogiisi ja tykkään juuri näistä esittelypostauksista. Kameroiden sielunelämää on joskus tosi vaikeaa ymmärtää ;)

    Tervetuloa vierailulle:

    http://modernistikodikas.blogspot.fi/2013/01/pikkuneidin-kaupunkiasu.html?m=1

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)