Heipparallaa :)
Sain yhdeltä lukijalta s.postiin toiveen tehdä postauksen oman sisustustyylini kulmakivistä ja jutuista jotka sisustuksessa koskettavat minua. Samainen "M" myöskin pyysi listaamaan muutaman suosikkiblogini, joista erityisesti tällä hetkellä inspiroidun :) Koska te ihanat lukijat niin harvoin pyydätte minulta yhtään mitään, jo sen takia tartuin tähän toiveeseen ilomielin! Käytän jutussa hyväkseni inspiraation aarreaittaa Pinterestiä kuvien muodossa. Kaikki kuvat siis lainattu sieltä, ellen toisin mainitse. Kulmakivet satunnaisessa tärkeysjärjestyksessä :)
1. Kulmakivi: PERSOONALLISUUS
Tästä voi nyt olla montaa mieltä mikä kenestäkin on persoonallista, mutta itse miellän tämän niin, ettei kaikki ole valmiina pakettina kaupasta ostettua sisustusta. Juttuja ja yhdistelmiä on oikeasti mietitty!2. Kulmakivi: NEUTRAALIT SÄVYT
Suosin sisustuksessa neutraaleja maanläheisiä sävyjä, mustaa, valkoista, ruskean ja harmaan eri sävyjä. 

3. Kulmakivi: UUTTA JA VANHAA
Rakastan esineitä joilla on historia ja tarina. En silti haluaisi asua pölyisessä museossa. Siispä paras tapa on yhdistellä uutta ja modernia sekä vanhaa ja patinoitunutta harkiten. Siten syntyy mielenkiintoisia kokonaisuuksia!4. Kulmakivi: LUONNONMATERIAALIT
Niin tekstiileissä, kuin sisustusesineissäkin: pellavaa, juuttia, taljoja, oksia, ajopuuta, käpyjä, sarvia...


   
5. Kulmakivi: KOTOISUUS
Kotona täytyy uskaltaa elää ja olla, sohvalla istua ja lasten saada leikkiä. Liian sliipattu ja kliininen koti ei tuntuisi kodilta. Kivoja löhönurkkauksia tyynyineen ja huopineen sohvannurkkaan, lastenhuoneen suloinen taikamaailma joka kutsuu leikkimään ja seikkailuun, tunnelmavalaistusta kynttilöin.....6. Kulmakivi: RYHMITTELY
On mielenkiintoisempaa kasata kauniita esineitä ryhmiksi kuin sirotella niitä yksittäin sinne tänne.
 

7. Kulmakivi: TEKSTUURIT JA VASTAKOHDAT
Yhdistelen kiiltävään mattaa, kovaan pörröistä ja pehmeää. Tykkään korkeakiiltovalkoisesta kalusteissa, betonista seinissä ja pinnoissa, karheasta pellavasta, kiiltävästä metallista, pehmeistä ja pörröisistä tekstiileistä.


8. Kulmakivi: ITSETEHTY
Parasta sisustusta on tavalla tai toisella itsetehty tai ainakin sen oloinen. Rouheat betoniset ruukut, liitutauluseinät, suurilla silmukoilla tehdyt matot, punotut tyynynpäälliset jne.Ylläolevista kuvista käy hyvin ilmi, millaisesta tyylistä sisustuksessa pidän. No mistä sitten en henkilökohtaisesti pidä? En tykkää kertakäyttökulttuurista, en ostamisesta ostamisen vuoksi, en desing-esineiden haalimisesta vain siksi että ne ovat desingia. En välitä räikeästä, enkä liioin ikävällä tavalla vanhanaikaisesta. En huolisi kotiini ryijyjä tai mäntypaneeleita. Inhoan sinistä. Vaikka nykyään huomaankin innostuvani entistä enemmän kaikesta teollisuushenkisestä ja luonnonmateriaaleista, mikään tuskin koskaan täysin kitkee pientä prinsessaa minussa; sitä, joka halusi vessaansa kristallikruunun.
Entä millaisista sisustusblogeista itse inspiroidun? Blogeista, joissa sisustetaan ajatuksella, itsetehden, luontoa hyödyntäen, vanhaa kunnioittaen. Joissa on silti ripaus luksusta. En tunne saavani mitään irti blogeista, joissa vain sokeasti ostetaan uutta ja hetki sitten ostetut "ihanuudet" joutavat samantein kaappiin tai myyntiin. Joissa esineisiin ei luoda minkäänlaista suhdetta tai sidettä. Oikeastaan vain hämmästelen mistä näillä ihmisillä riittää rahaa ostaa sitä tavaramäärää ;)
Entä mikä on minun heikko kohtani? Lyhdyt. Isot ja pienet. Niitä meillä riittää! Niin ulkona kuin sisälläkin :) Metalliset tarjottimet. Tarjotinta meillä harvoin käytetään siihen mihin sitä on tarkoitettu, niitä käytetään kynttilöiden alla, lautasten alla katelautasina, koristeina. Äkkiä laskettuna meillä on 8 metallista tarjotinta, kaikki käytössä.
Mitä tekisin toisin, jos nyt alkaisin sisustuksen ja kodin laiton puhtaalta pöydältä? Tekisin rohkeampia ratkaisuja, kotimme olisi industrial-henkisempi ja rouheampi. Karsisin värejä entisestään, muunmuassa keittiöstä tekisin kokonaan musta-valkoisen.
Mainitsinkin jo suurimmaksi inspiraationlähteeksi Pinterestin, joka on siis virtuaalinen leikekirja tai muistitaulu, johon voi "pinnata" eli virtuaalisella nastalla kiinnittää suosikkikuviaan omalle muistitaululleen talteen. Muistitauluja voi olla montaa eri kategoriaa, omani olen ryhmitellyt tiloittaen, asusteille, meikeille, joululle ja hääjutuille omansa. Casa b l a n c o a  voit seurata täällä.
Muutamista suosikkiblogeista joista erityisesti tällä hetkellä pidän voisin mainita ainakin;Koti kaupungin laidalla ja ihana Frida :)Style by Petra.K ja inspiroiva ideanikkari Petra :)

House of Philia, tämän takia kannattaa opetella Ruotsia ;)

Kiitos M haasteesta ja postaustoiveesta!
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikki :)