19.2.2013

Happohoidossa


Edellisessä postauksessa vinkkasinkin mitä tehdä jos on naama näkkärillä, mutta mikä eteen jos naama näyttää pitsalta?

Ihoni on viimeisen kuukauden aikana suorastaan räjähtänyt, luoja tietää miksi. Olen poissulkenut muutokset ruokavaliossa, ihonhoitotuotteissa ja hormoniepätasapainossa, yhtä uutta herkän ihon hajustamatonta kasvovettä lukuunottamatta mikään ei ole muuttunut.
Facebookin kautta tykkäilevät saivatkin jo esimakua mihin eilen menin! Minulle tarjottiin mahdollisuutta kokeilla iholleni tehokasta happohoitoa. Hiukan jännitti, vaikka tiesin olevani osaavissa käsissä :) Onneksi olen lomalla tämän viikon, kuoriutuvan naaman kanssa ei oikein olisi sinut kauneusalan työssä. Mutta eipä kyllä pitsanaamanakaan, joten eipä ole tästä suuntaa kuin ylöspäin...
Pitkään myös mietin, haluanko tosissaan tätä asiaa täällä julkisesti käsitellä ja vielä kammottavien kuvien kera, mutta koska blogini käsittelee myös kaunedenhoidon osa-alueita niin miksei. Tiedän myös, että moni arastelee happohoitoja, koska ne pelottavat. Niin ne pelottivat minuakin. Vaikka kasvohoitoja paljon teenkin, happohoidoista minulla ei ole mitään kokemusta.
Joten toivottavasti tästä on apua jollekin teistä, jotka hoitoa harkitsevat! Ennen- kuvia minulla ei valitettavasti ole teille näyttää, otin niitä kyllä, mutta luonto ei antanut myöden niitä edes siirtää koneelle- niin huonossa kunnossa ihoni pahimmillaan oli. En ottanut osaa edes blogeissa pyörineeseen Naked Truth- haasteeseen, ajatus esiintyä blogissa ilman meikin hiventäkään tuntui järkyttävältä ajatukselta, mutta tästä tulikin nyt HC Naked Truth- postaus. Kaunistelematonta paljasta naamanahkaa ;)

Kosmetologien tekemät happohoidot jaotellaan kahteen, pinnallisiin geelipohjaisiin happohoitoihin ja keskisyviin alkoholipohjaisiin happohoitoihin. Pinnallisessa happohoidossa ihon uusiutuminen ilmenee mikrohilseilynä, ei siis huomattavaa hilseilyä. Keskisyvän jälkeen iho voi taas ihmisestä riippuen kuoriutua hyvinkin voimakkaasti. Happohoidon jälkeen täytyy hikoilua, urheilua ja saunaa vältää pari päivää, jottei uuden ja uusiutuvan ihokerroksen väliin muodostu vesirakkuloita. Aurinkoa ja solariumia täytyy välttää 4 viikkoa. Ihon runsas kosteuttaminen on välttämätöntä, eikä kesivää ihoa saa repiä. Raskaana oleville ja imettäville happohoitoja ei tehdä koskaan. Lue lisää happohoidoista Kauneushoitola Tuhkimon sivuilta.Minulle hoidon tehnyt kosmetologi valitsi ihon kunnon tarkan kartoittamisen jälkeen keskisyvän hapon, joka on hapoista kuitenkin herkällekin iholle soveltuva. Keskisyvän hapon käyttö edellyttää, että ihoa on esivalmisteltu happohoitoon käyttämällä kotona parin viikon ajan happoa sisältävää hoitovoidetta.
Itse hoito aloitettiin puhdistamalla ihon pinta mahdollisesta meikistä ja rasvasta. Esikäsittelynesteen jälkeen iholle levitettiin ensimmäinen happo. Pahimmissa näppyläkohdissa happo tuntui jonkin verran kihelmöintinä, ei sen kummemmin. Kosmetologini kertoi koko ajan mitä tapahtuu nyt ja mitä seuraavaksi ja myös miltä saattaa tuntua, joten osasin odottaa ihon reaktioita. Tosin ne ovat jokaisella yksilöllisiä, minun ihoni reagoi happoihin vain kevyesti.

Suurimmaksi osaksi happohoito olikin odottelua, sillä edellisen happokerroksen piti kuivua iholle ennen seuraavan levittämistä. Lopuksi iholle levitettiin vielä pinnallisessa happohoidossa käytettävää Azelac- geelipohjaista kuorijaa sekä retinolia sisältävä hoitovoide. Ihoa ei keskisyvän happohoidon jälkeen saa kastella neljään- kuuteen tuntiin, joten päädyin puhdistamaan kasvoni seuraavan kerran vasta seuraavana aamuna.

VÄLITTÖMÄSTI HOIDON JÄLKEEN


Heti hoidon jälkeen ihoni punoitti vähemmän kuin perusihonpuhdistuksen jälkeen, kiristelyä tuntui jonkin verran, kuvassa otsan alue näyttääkin aika kireältä :)  Ihonalaiset kipeät näppylät olivat jo siinä vaiheessa laskeneet täysin, vain punaiset jäljet niistä olivat näkyvissä. Happohoidon jälkeen ihoa täytyy muistaa kosteuttaa ahkerasti täyteläisillä hoitovoiteilla, ei kevyillä geelimäisillä tuotteilla. Myös kaikki alkoholipohjaiset ja ihon toimintoja stimuloivat tuotteet ovat kiellettyjen listalla. Noudata ehdottomasti kosmetologisi antamia jälkihoito-ohjeita!!

Aamulla huuhtelin ihon ja pyyhin sen kosteuttavalla kasvovedellä, levitin kotihoitoon saadut ruusunmarjaöljyn ja kosteuttavan aloe vera- voiteen iholle. Kosteutuksen jälkeen vanhasta tottumuksesta kaivoin esiin meikkipussista peittävän meikkivoiteen ja peitevärin, mutta huomasinkin etten tarvitse iholleni mitään!
En muista koska viimeksi ihoni olisi ollut näin tasavärinen ja sileä, jopa eilen hoidon jälkeen otsalla näkyvät punaiset jäljet olivat tasoittuneet.

SEURAAVANA AAMUNA


Tähän olisi helppo tuudittautua, mutta ikävä kyllä tiedän että huomenna ihoni muuttuu, se alkaa uusiutua toden teolla ja kuoriutuminen saattaa olla hyvinkin voimakasta. Mutta tämän päivän nautin ihanan sileästä ihostani, huomenna saattaakin olla edessä kotipäivä :) Keksisyvään happohoitoon kuuluu aina jälkitarkastus kosteuttavan hoidon kera kolmen-neljän päivän kuluttua happohoidosta, silloin hilseily yleensä onkin pahimmillaan.


KAKSI PÄIVÄÄ HOIDON JÄLKEEN


 Iho ei edelleenkään hilseile, mutta on jo hiukan muuttanut sävyään "ruskettuneempaan" suuntaan. Tämä yleensä happohoidon jälkeen enteilee kohta tapahtuvaa ihon kuoriutumista. Myös leuan näpyt ovat laskeneet ja vaalenneet huomattavasti. Nämäkin kuvat siis rohkeasti ilman meikkiä :)


KOLME - NELJÄ PÄIVÄÄ HOIDON JÄLKEEN
 Kolmantena päivänä hoidosta alkoi hilseily. Ei mitenkään hurja sellainen, mutta kuitenkin ihan näkyvä kesiminen. Pahiten iho kuoriutui kuvassa näkyviltä alueilta, leuasta ja nenän ympäriltä. Tämä kuvan oton hetki oli pahin, sitten hilseily jo lakkasikin. Ei siis paha ollenkaan! Nyt iho onkin jo tosi tasainen, kauniin värinen ja sileä. Kaiken kaikkiaan olen hoitoon todella tyytyväinen, minulla se auttoi juuri siihen ongelmaan mihin apua hain. Olin odottanut (ja ehkä jopa salaa toivonut) näkyvämpää ja hurjempaa ihon kuoriutumista, mutta pääasia että tavoite saavutettiin!

VIIKKO HOIDON JÄLKEEN


Viikko hoidosta ja kaikki hilseily on lakannut, otsan kipeät paukamat laskeneet. Paukamat näkyvät enää ilman meikkiä punertavina alueina, mutta nyt ne on huomattavasti helpompi saada kevyelläkin meikillä tasoitettua. Iho näyttää eri kameroilla kuvattuna ihan eri väriseltä, alkukuva oli kännykällä otettu ja nämä viimeisimmät järkkärillä. Ihon sävyero ei siis todellisuudessa ole näin suuri, mutta kaiken kaikkiaan iho on nyt paremman, jotenkin terveemmän värinen!

Mikäli kiinnostuit happohoidoista, Kauneushoitola Tuhkimossa happohoidot ovat vielä helmikuun loppuun saakka tarjouksessa. Keskisyvä happohoito 220; (norm. 280;) ja pinnallinen happohoito 85; (norm. 110;) Varaa aikasi konsultaatiokäyntiin numerosta 03-4220770.


Onko teillä kokemusta happohoidoista? Kiinnostaisiko kokeilla vai pelottaako koko ajatuskin?

- J


6 kommenttia:

 1. Vau. Tälläiset tietoiskut tulee tarpeeseen, kiitos. :)
  Sun ihosta tulee vielä tosi hyvä. Ei tuo onneksi pahimmasta päästä ollut ennen hoitoakaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kyllä se naama aika paha oli, siksi ennen- hoitoa kuvaa en julkaissutkaan...
   Mutta eiköhän se tästä, nyt näyttää ja tuntuu jo paljon paremmalta!

   Poista
 2. Mä en pystynyt keskittymään sun ihoosi ollenkaan, kun ihailin vain noita ripsiä. WAU!! Ihanat ovat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai! No kiitos :)
   Ripset on kyllä ilman ripsariakaan aika pitkät, kiitos Neulashin :)

   Poista
 3. Kiitos tästä infosta <3 Tarpeeseen tulee ja kiva kun jaoit kokemuksesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva! Hiukan hirvitti laittaa tällaisia kasvokuvia tänne, mutta kuten sanottu, jos joku tästä apua ja tarvittavaa infoa saa niin hyvä juttu! :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)