Mmmm..... pitihän sitä testata. Niin paljon sitä on jokaisessa mediassa hehkutettu! Siispä tässä omiin arkistoihin ja teille jaettavaksi ihastuttavasta Chicling- blogista napattu The original recipe;
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ chiliä (poista siemenet)
- 1 limetti
- 2 kypsää avokadoa
- suolaa
- mustapippuria
- loraus oliiviöljyä
- kourallinen basilikaa (lehtipersija ja korianteri toimivat myös)
- 30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
- 30 g (1 dl) raastettua parmesaania
- 400-500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa
kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, pilko myös
chili ja laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise
avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra
sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja
parmesaaniraaste.
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.
Sekoittele lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente: noin 80 % pussissa mainitusta keittoajasta riittää. Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä: pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen joukkoon. Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy Hanna Gullichsenin Chicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti mikäli tykkäät avokadoista! Chilin ja valkosipulin kanssa vaan tarkkana ;)
Toivottavasti blogi jo tällä viikolla pääsisi muuttamaan kokonaisuudessaan tänne, hiukan ahdistaa tämä kahden osoitteen loukku. Peukut pystyyn :)
Hih, meillä mies ja lapset ei tykänny tuosta ollenkaan :D Jouduin yksinäni syömään koko kattilallisen. Ei varmaan tarvi seuraavalla kerralla yhtä isoa satsia tehdä :)
VastaaPoistaJoo, ei tämä meilläkään lasten (eikä miehen!) ruokaa ole- valkosipuli, chili ja voimakas juusto jakavat mielipiteet ;) Mutta mä tykkäsin!
PoistaMä jätin chilin kokonaan pois että lapsetki pystyis syömään ja juustokin oli jotain eriä mitä tuossa reseptissä, mutta ei kelvannu :) Mies sano heti että missäs liha?!
PoistaMiehet... ;)
PoistaTuo pasta on kyllä ihan parasta, testattu on :)
VastaaPoistaHyvää oli! Ja super-helppo tehdä :)
PoistaKiitos reseptistä. Tuota on tosiaan monessa paikassa hehkutettu, joten pakko kai kokeilla...
VastaaPoistaSuosittelen kokeilemaan :)
Poista