8.4.2013

{Intialaista possua ja basmatiriisiä}


Moikka!

Täällä tuli eilen oikein kunnolla lunta ja taas on maa ja puut valkoisina. Plääh. Toivottavasti ensi viikon Kevätmessut saavat jo keväisemmälle tuulelle! Täällä ainakin messuilta odotetaan paljon, nimenomaan sitä inspistä ja ajatusten selkiytymistä mitä ihmettä täysin laittamattomalle pihalle keksisi ja miten sen toteuttaisi niin, että piha ja puutarha olisivat jokapäiväinen ilonaihe ja ihanuus :)

Koska vieläkään (en ainakaan minä) ei voi kelien puolesta siirtyä kevyisiin salaattiruokiin, vaan tämä kylmyys vaatii lämmittävää ruokaa, tein Intialaista possua. Huijasin ja oikaisin kyllä häpeilemättä käyttämällä valmista mausteseosta ja ateriakastiketta ;)


{ Intialaista possua & basmatiriisiä }

  • 500g porsaan sisäfileetä
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1rkl öljyä
  • 2tl Garam masala- mausteseosta
  • 1tlk (400g) Tikka Masala- ateriakastiketta
  • 1rkl fariinisokeria
  • 1rkl soijakastiketta
  • (chiliä) 
  • 1dl turkkilaista jogurttia
  • (tuoretta korianteria, suolapähkinöitä)

Lisäksi basmatiriisiä.


Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsentämistä. Poista kalvot ja paloittele liha. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihat öljyssä ja lisää joukkoon sipulit ja mausteseos. Kääntele hetki.
Lisää ateriakastike, soijakastike ja fariinisokeri, sekä halutessasi chilijauhe. Itse jätin chilin pois jottei ole lapsen suulle liian tulista. Anna hautua vartin verran kannen alla, keitä sillä välin riisi.
Kun riisi on lähes valmista, lisää kastikkeen joukkoon turkkilainen jogurtti. Jogurtti ei kestä hauduttamista, joten lämpimiin ruokiin se lisätään vasta loppuvaiheessa. Tarkista maku, lisää tarvittaessa soijakastiketta tai makeutta (loppuvaiheessa kannattaa käyttää siirappia, se sulaa valmiiseen ruokaan nopeammin kuin fariinisokeri). Annostele ruoka lautasille, koristele halutessasi tuoreella korianterilla ja suolapähkinöillä. Lisäksi voit tarjota pehmeää naan- leipää ja kurkkuraitaa!


Näin keväiseltä meillä näytti vielä viikko sitten kun mies kuvaili räystään kovaa vauhtia sulavia jääpuikkoja:




No, kyllä se kevät joka vuosi on tullut, kärsivällisyyttä tässä vaan koetellaan :)
Mukavaa viikkoa!

- J

2 kommenttia:

  1. No älä muuta sano! Missä se kevät oikein luuraa? Huoh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpä! Just katselin viime kesän kuvia ja löysin yhden kesäisen kuvan jossa syödään jäätelöä terassilla hihattomissa paidoissa ja aurinko porottaa; kuva otettu 12.5.2012... enpä usko, että nyt neljässä viikossa tapahtuisi sellainen muutos ilmoissa!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)