4.7.2013

Take it easyNäillä raskauskuukausilla kiireinen työviikko alkaa jo tuntua. Kun odottaa toista, ei ensimmäisen raskauden tapaan enää voikaan suoraan töistä päästyä kellahtaa suoraan sänkyyn, vaan kotona odottaa toinen työpäivä; kaupassakäynti, ruuanlaitot, pyykinpesut ja nelivuotias intoa puhkuva leikkikaveri. "Äiti, piirretään! Syliin! Puistoon! Uimaan! Juostaan kilpaa!"

Onneksi itselläni on asiat niin hyvin, että kun toinen ei jaksa eikä pysty, niin toinen hyppää remmiin ja tekee suurimman osan kaikesta. Nyt mies saa olla se joka hoitaa. Itse en saa painavia kauppakasseja enää kannella ja liikkuakin vain aika varovasti. Vapaapäivinä pystyn hoitamaan pyykit ja ruuanlaitot mutta työpäivän päätteeksi olen poissa pelistä. Lapsikin jo tietää ettei äiti pysty kun sillä on vauva mahassa. Tämä raskaus on ollut täysin erilainen kuin esikoisesta, onhan toki itsellänikin ikää mittarissa taas jo neljä vuotta enemmän. Epävarmuus ja jatkuva pelko ovat varjostaneet odotusta. 

En täällä blogissa ole raskaudestani liiemmin kirjoitellut, ehkä siksi että olen yrittänyt pitää blogin aiheet kevyinä ja positiivisina. Oma olo on välillä ollut kaikkea muuta, heh ;) Toisaalta voisi tehdä hyvää avata hiukan toisenlaisia kokemuksia odotuksesta, kun kaikki ei olekaan niin ihanaa ja helppoa?
Onneksi on kaikkea muuta mitä yhdessä lapsenkin kanssa voi tehdä. Laitamme Muumi-dvd:n pyörimään ja teemme pesän sohvalle. Keitämme kaakaot ja luemme kirjoja. Silti koko ajan takaraivossa on huono omatunto omasta surkeasta kunnosta, kun ei voi osallistua kaikkeen, toisinaan ei mihinkään. Mutta nyt mennään näin, mitä vain kunhan kaikki menisi hyvin loppuun saakka! Ei sillä, osaan kyllä tästä rentoilupakosta ottaa ilon irtikin: lapsen mentyä nukkumaan tai mummolaan, heittäydyn sohvalle katselemaan Beck- elokuvia, lukemaan sisustuslehtiä ja syön jäätelöä- paljon :)

Ensi viikolla jään kesäloman ensimmäiselle viikon pätkälle ja aamukampaa harvennan välillä hammasta purren :) Lomaa odotellessa!


Rentoa viikonloppua,

- J12 kommenttia:

 1. Minullakin toista raskautta varjosti murhe pienen hyvinvoinnista, mutta niin vain kaikki kääntyi hyvin. Ensimmäisen kohdalla sitä ei edes osannut ajatella, että jokin voisi mennä vikaan. Tsemppiä kovasti. Onneksi suurimmassa osassa tapauksia ne asiat järjestyvät parhain päin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi H! Löysin sitä kautta kivaan blogiisi ja liityinkin heti lukijaksi :)
   Ihanaa että sulla kaikki meni hyvin. On ollut jotenkin helpottavaa kuulla kuinka tavallista on, ettei kaikki mene oppikirjojen mukaan ja kuinka yleistä on, että raskautta varjostaa myös aiheellinen huoli. Tietää, ettei ole yksin.
   Ensimmäisessä raskaudessa olin myös sokean luottavainen että kaikki menee hyvin, mielessäni ei totta puhuen missään vaiheessa edes käynyt mikään muu vaihtoehto. En pelännyt mitään. Nyt pelkään kaikkea ja tiedän mitä kaikkea voi sattua ja mitä mennä vikaan. Mutta ei auta kuin ottaa päivä kerrallaan sellaisina kuin ne eteen tulevat!
   Kiitos tsempistä! <3

   Poista
 2. Ihanat sukat! Onko itse tehdyt? Löytyisikö ohjetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihanat! Ei valitettavasti itsetehdyt, vaan joululahja mieheltä :) Vaikuttaa kyllä superhelpoilta itsekin toteuttaa, putkisukka ilman kantapäätä eikä mitään kavennuksia ja ainaoikein- neuletta!

   Poista
 3. Ihana masu <3 Kyllähän sitä blogissa voi kertoa niistäkin kokemuksista, mitkä ei aina kaikista parhainta olekaan. Itsellä molemmista tytöistä ollut suht. helpot raskaudet, vaikka silti oli jatkuva pelko päällä. Liekö syynä se että ihan ensimmäisen menettänyt.
  Tsemppiä oikein kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3
   Ja olisi ehkä ihan tervettäkin niistä kertoa! Itse ainakin sain pahimpina aikoina helpotusta kun selasin blogeja ja keskusteluita joissa oli muita samassa tilanteessa olleita- en ollutkaan yksin ja ainoa! Keskenmeno jättää jälkensä, vaikka fyysisesti toipuisi piankin, henkinen puoli vie kauan aikaa, liekö täysin paranee koskaan.

   Poista
 4. Ihania kuvia.
  Tiedän myös omakohtaisesta kokemuksesta, ettei kaikki todellakaan aina mene niinkuin on suunniteltu. Meillä meni lopulta kaikki hyvin. Poikkeuksellisen tilanteesta teki se, että meillä äiti oli se, joka ei meinannut selvitä.

  Yrität nyt vain ottaa rauhassa ja rennosti. Tuo on kuitenkin ohimenevä tilanne ja vauvan (sekä äidin) hyvinvointi on nyt etusijalla. Onnea ja iloa loppuodotukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Hyvä että teilläkin kaikki lopulta kääntyi parhain päin! Itsekin sain esikoisesta raskausmyrkytyksen joka pääsi pahaksi, onneksi siitäkin kuitenkin selvittiin.

   Rauhoittumisen ja rennosti ottamisen opettelu on työn alla :) Kiitos paljon <3

   Poista
 5. Onnea toisen pienokaisen odotukseen, ihana juttu! :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita kuvia :) tsemppiä odotukseen! Kysyisin vielä, että mistä ovat nuo kauniit pellavaverhot? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pellavaverhot ovat ellokselta ja ollaan oltu niihin 100% tyytyväisiä!
   Tässä postausta verhoista:

   http://casablancos.blogspot.fi/2012/09/olohuone-sai-verhot-ainakin-melkein.html

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)