12.8.2013

Mieti ensin.Maanantaita! 

Täällä ollaan väsyneitä mutta onnellisia viikonlopun kihlajaisten jäljiltä :) Juhlat sujuivat mitä parhaimmin, mitä muutakaan voisi odottaa kun juhlan aihe on rakkaus ja läsnä lähimmät ja tärkeimmät ystävät sekä perhe <3 Siksi tämän päiväinen aihe tuntuu jotenkin karulta ja olosuhteisiin sopimattomalta, mutta aihe on kuitenkin ollut työn alla jo useamman viikon, ajatuksissa hiertänyt sitäkin kauemmin. Eikä näille vähän negatiivisemmille postauksille ehkä koskaan olekaan "hyvää ajankohtaa"...


Ajatuksia yksityisyydestä ja hyvistä tavoista bloggaajan näkökulmasta. Kuvat eivät liity tekstiin millään tavoin, ovat vanhaa blogiarkistoani. 

Olen viimeaikoina useammankin ystäväni ja tuttuni kanssa käynyt keskusteluita kyseisestä aiheesta, yksityisyys ja hyvät tavat. Tällä aikakaudella kun kasvottomana ja nimettömänä omien mielipiteidensä esittäminen on helpompaa kuin koskaan, yleiset käytöstavat unohtuvat monelta myös oikeassa elämässä. Asiakaspalvelualalla olevalle ihmiselle voidaan kaataa niskaan koko oman elämän sen hetkinen lokalasti, vain siksi, että hänen kuuluu se hymyillen ottaa vastaan. Sitähän asiakaspalvelu tarkoittaa. Toiselle ihmiselle saa esittää kuinka henkilökohtaisia kysymyksiä tahansa- perheen perustamisesta, terveydestä, parisuhteesta, ulkonäöstä. Keskustelupalstoilla toisia ihmisiä, bloggareita, heidän lapsiaan ja kotiaan saa haukkua mielin määrin, koska he kerjäävät sitä. Mitäs ovat esillä. Sehän oikeuttaa ihan mihin vain. 


Therese Sennerholt


Muistan muutamia vuosia sitten tämän ilmiön päästessä valloilleen, kuinka pahoillani ja hämmentynyt olin suosikkibloggaajieni saadessa niskaansa täysin käsittämätöntä palautetta ulkonäöstään keskustelupalstoilla: yhdellä oli hörökorvat, toisella paksut reidet, kolmannella rumat lapset jne. Luokattoman huonot blogitkin vielä, täysin typeriä ihmisiä ja susirumiakin kuulemma. 
Ihmettelen, kuinka kukaan jaksaa tuhlata aikaansa ja elämäänsä seuraamalla blogeja, joista on tuota mieltä. Miksei keskity niihin, joista saa elämäänsä inspiraatiota ja hyvää mieltä? Vai keskittyvätkö nämä tietyt tyypit juuri niihin? Heidän inspiraationsa ja hyvä mielensä tulee muiden haukkumisesta. Voi taas hyvillä mielin tyytyväisenä hykerrellen käydä nukkumaan kun on saanut päivän hyvän työn tehtyä. Pari kiveä on taas tullut puskasta heitettyä jonkun onnettoman selkään. Kuinka huonosti omassa elämässä täytyy mennä ja kuinka huono oman itsetunnon täytyy olla, jotta alentuu pönkittämään omaa egoaan tuolla tavoin?
Itse seuraan vain blogeja, joista minulle välittyy hyvä fiilis. Luonnollisesti tykkään seurata myös sellaisia blogeja, joiden bloggaajien sisustustyyli ja maku käyvät yksiin omani kanssa. Täysin oman makuni ja elämäntilanteeni vastaisista blogeista en koe saavani mitään irti, joten en myöskään koe mitään tarvetta niissä käydä. En tilaa kotiini lehtiäkään joita en jaksaisi selata enkä kuluta aikaani tuijottamalla TV:stä huonoa ohjelmaa.


 


Saan suosikkiblogeista mielettömästi hyvää mieltä ja inspiraatiota, kuin kävisin kylässä ystäväni luona. Vaikka kaikki ajatukseni, mielipiteeni ja kiinnostukseni kohteet eivät oikean elämän ystävienikään kanssa käy aina täysin yksiin, kunnioitan heidän elämäänsä ja tapojaan vaikka itse saattaisinkin toimia toisin. Ei ole vain yhtä oikeaa ja väärää tapaa toimia ja elää.


Walldesing

Onneksi oma itsetuntoni on sen verran terveellä pohjalla, etteivät nämä viimeaikaiset keskustelupalstoillekin levinneet nillitykset korppikotkan ulkonäöstäni, rumasta terävästä nenästäni, spekulaatiot minun mieheni siivellä elämisestä (!) tai taivastelut äärimmäisen surkeasta sisustusmaustani suista mielenrauhaani suuntaan eikä toiseen. Minua ei kuitenkaan ole kasvatettu kääntämään toista poskea edes silloin kun joku tönäisee "vain" virtuaalisesti, enkä siksi voi olla asiaan puuttumatta. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä ja kulkea muiden perässä kuin pässi narussa. Avainsana on toisen ihmisen kunnioittaminen. Vaikka olisit eri mieltä.
Huomaan bloggaamiseni muuttuneen varovaisempaan ja harkitsevampaan suuntaan. Tietyllä tavalla siitä on kadonnut spontaanius ja keveys; huomaan miettiväni lukeeko tätäkin taas joku ilkeämielinen tyyppi, joka vain odottaa pääsevänsä ilkkumaan. Jos paljastan jotakin oikean elämän realiteetteja, mässäilläänkö niillä vahingoniloisesti taas jossakin av-palstoilla?


Photo by Lassi Puhtimäki


Toivon myös jokaisen ymmärtävän, että blogissa näkyvä elämä on vain pienen pieni osa bloggaajan oikeaa elämää; kyse ei ole lavastetusta kulissielämästä, se oikea elämä eletään jossakin ihan muualla kuin verkossa. Kaikkia iloja ja suruja ei ole tarkoitettukaan jaettavaksi julkisesti. Sisustusbloggaajienkin kotona vallitsee joskus kaaos, kauneusbloggaaja ei aina jaksa lakata kynsiään joka päivä, muotibloggarilta on joskus rahat loppu. Sairastutaan vakavasti, menetetään läheisiä, on suruja ja kokemuksia jotka ovat vähällä murtaa sitkeimmänkin sissin.

Toivon näille veneen keikuttelijoille elämäänsä oikeaa sisältöä, oikeita iloja ja murheita muiden elämän ruotimisen sijaan, suhteellisuuden tajua ja käytöstapoja. Ja että pysyisivät jatkossa poissa blogistani; ulkonäköni ei tarvitse teitä miellyttää, meidän taloudellinen tilanteemme on edelleenkin vain meidän asiamme (kerrottakoon nyt kuitenkin että olemme molemmat työssäkäyviä tasavertaisia ihmisiä), nenäni kulkee suvussa ja pidän siitä, eikä sisustusmakuni tai tapani blogata tule varmasti jatkossakaan näitä tyyppejä miellyttämään ja hyvä niin. En nimittäin edes haluaisi heidänlaisiaan miellyttää ;)
Teille kaikille muille ihanille tyypeille, kanssabloggaajille, lukijoille ja yhteistyökumppaneille joihin olen viimeisen neljän vuoden bloggaajahistoriani aikana saanut kunnian ja ilon tutustua, KIITOS! Teidän takianne aina muistaa miksi tämä on niin kiva harrastus ettei siitä hevin enää luopuisi <3


Herättikö ajatuksia? Risuja, ruusuja? - J


48 kommenttia:

 1. Niin asia tekstiä! Sillon tällön blogeja seuraavana ihmisenä olen törmännyt haukkumis ja arvosteluilmiöön ja hämmästynyt siitä, miten suoraan ihmiset julkeaa mielipiteitään laukoa! Eikö ne voi pitää omana tietonaan, koska niin se menee kaikessa elämässä, että kaikkia ei voi miellyttää, joka toiselle kumartaa se toiselle pyllistää jne... Positiivisuus ruokkii hyvää mieltä ja se asenne ei maksa mitään, jos toiselle saa hyvän mielen, niin monesti vaan saa takasin monin verron paremman mielen itselleenki :) kohdellaan toisiamme niinkuin toivottais itseämme kohdeltavan, niin oikeassa elämässä kuin virtuaalisestikin :)
  Kaikkea hyvää teille ja kiitos ihanista inspiroivista kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia ei tosiaan voi miellyttää, eikä onneksi tarvitsekaan- sehän olisi täysin mahdoton tehtävä koska meitä ihmisiä kiinnostuksen kohteineen ja makuineen on niin moneen lähtöön!
   Kiitos paljon kommentistasi :)

   Poista
 2. Amen. Hyvä kirjoitus ja itse olen samaa mieltä tuosta, että miksi lukea blogia, joka herättää vain negatiivista kommentointitarvetta.
  Itse en lue keskustelupalstoja, enkä aio ruveta lukemaankaan. Koska muiden kirjoitteluun on mahdotonta vaikuttaa, haluan mieluummin olla niistä lapsellisen tietämätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskustelupalstoilla tosiaan vain joko pahoittaa mielensä tai raivostuu- niissä ei kannata edes käydä. Bloggerin tilastot vaan kertovat omaa karua kieltään aina kun blogiin tullaan näiltä palstoilta, se harvemmin tietää mitään hyvää...
   Toisaalta asiaan puuttumatta jättäminen on sama kuin että hyväksyisi sen. Vaikka juoruamisen ja negatiivisen ilmapiirin kitkeminen onkin mahdoton tehtävä eikä se maailmasta tule koskaan loppumaan, on hyvä aika-ajoin herätellä ettei kaikkea silti tarvitse sietää- vaikka julkista blogia pitääkin :)

   Poista
 3. Minusta sää oot mielettömän kaunis, teillä on tosi kaunis koti,minusta on kiva lukea myös muuta kuin sisustukseen liittyviä bloggauksia ja sulla on niitäkin! Kiitos siis mahtavasta blogista!

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä lohduttavasta tekstistä! Minun blogini on vasta pieni rääpäle tähän sinun vuosia jatkuneeseen työhösi verrattuna, mutta silti minäkin olen saanut (ekan kuukauden jälkeen) kakkaa niskaan tältä kyseiseltä keskustelupalstalta. Sen tiedän entuudestaan, että siellä suurin osa kirjoituksista on roskaa huonokäytöksisten ihmisten syystä, mutta myönnän, että säpsähdin kauhusta kun huomasin mistä yhtäkkinen kävijäpiikki tuli :/ Eikä olisi pitänyt mennä katsomaan, sain vain pahan mielen. Toisaalta, olen jollain tavalla otettu, että jo näin varhaisessa vaiheessa juttujani jaksetaan ruotia. Samanaikaisesti tuli rypäs uusia lukijoita, enkä ole niin pessimisti, että ajattelisin heidän seuraavan blogiani vain pilkatakseen.

  On rohkaisevaa huomata, että myös sinä, pitkän linjan bloggaaja tunnet samanlaisia tunteita kuin minä tällä hetkellä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sun on todella täytynyt ärsyttää jotakuta :D Inhottavaa silti vaikka siitä uusia oikeasti ja vilpittömästi blogista kiinnostuneita lukijoita poikisikin. Mutta ei muutakuin häntä pystyyn ja eteenpäin!
   Blogisi vaikutti tosi kivalta ja jään itse sitä innolla seuraamaan! Kiva että jätit kommentin niin löysin blogisi :)

   Poista
 5. Mun mielestä sä olet kaunis nainen! Sun blogia voi lueskella hyvällä mielellä ja ainakin mulle se aikaansaa välillä pientä oman kodin siivousta ja jotain sisustuksellista fiksausvimmaa. Siis ihan vaan vaikka tuomalla jotain esineitä huoneesta toiseen, erilailla esille.
  Peräänkuulutan ihmisiltä jonkinasteisia käytöstapoja myös netissä! Kurjaa että bloggaajat saavat kuraa niskaansa, olen huomannut samaa myös ainakin kahdessa muussakin blogissa joita seuraan säännöllisemmin.

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikin tullut sama kommentti kahteen kertaan, poistin tämän toisen :)
   Kiitos paljon Niina! Saman ilmiön minussakin tuo esiin kaikki ihanat lukemani blogit ja se kai niiden tarkoitus onkin: ei luoda kateutta tai katkeruutta vaan antaa inspiraatiota ja uutta näkemystä omankin kodin laittoon. Eikä se todellakaan aina vaadi uuden ostamista vaan vanhojen jo olemassa olevien juttujen uutta hyödyntämistä ja sitä että näkee ne ihan uudessa valossa!
   Käytöstapojen puute netissä on ollut ongelma jo pitkään, lähinnä nuorten koulukiusaajien keskuudessa. Pistää kyllä miettimään kuka oppii ja keneltä, vai jatkavatko nämä samat tyypit aikuisiällä samalla kaavalla, kohteet vaan vaihtuu :/

   Poista
 7. Viisaita sanoja ja allekirjoitan nuo kaikki täysin. Kaikenlaista ja kaikenlaisia kommentteja on minullekkin tässä 5-vuotisen bloggaajana oloni aikana tullut ja tulee varmaan vastakin. Toisinaan sitä vain (edelleenkin) jaksaa ihmetellä miksi ihmeessä ihmiset jaksavat tuhlata energiaansa moisiin jonninjoutaviin jauhantoihin. Mutta, näinhän se on, että kaikkia ei voi koskaan miellyttää ei tarvitsekkaan koska aina löytyy joku jolla on jotain huomautettavaa.
  Mukavaa alkavaa syksyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niiltä voi tosiaan välttyä, itsensä täytyy vaan kovettaa kaikkea sitä sontaa vastaan. Nimenomaan se ajanhukka ihmetyttää! Voiko nämä palstameuhkaajat oikeasti olla täysi-ikäisiä, työssäkäyviä, perheellisiä ja parisuhteessa eläviä ihmisiä?! Siinä tapauksessa olen jopa hiukan kateellinen että se aika siitä huolimatta riittää jonninjoutavaan jauhantaan :D Itsellä on täysi työ tuottaa sen kaiken muun elämän ohella edes muutama blogipostaus kuussa ;)
   Mukavaa alkavaa syksyä Mustikkamäkeenkin!

   Poista
 8. Nih, ei mitään lisättävää, olen niin samaa mieltä sun kanssa jälleen kerran. Mut täytyy kyllä ihmetellä että kenellä on oikeesti aikaa nillittää verkossa jonkun ventovieraan tai naamatutun asioista, joista ei oikeasti tiedä yhtään mitään. Mulla ei ainakaan ole edes aikaa surffata missään keskustelupalstoilla. Ai niin, mutta mullahan on tosiaan tämä ELÄMÄ ;)
  Pus pus!

  VastaaPoista
 9. Hei;
  Olen seurailut blogiasi vajaa vuoden ja en ole aikaisemmin kommentoinut mut nyt täytyy kun osu ja upposi. Kirjoitit hyvin ja asiaa!!! Tuntuu että nykyajan ihmisille ei riitä mikään ja mikään ei ole "pyhä" kun on "julkkis" tai bloggari niin se muka oikeuttaa ruotimaan toisten asioita niin paljon kun vain pystyy. Itse (mieheni työn takia) olen joutunut/tuntenut tämä saman tunteen kun kävin keskustelupalsoilla. Ihmiset tiesi paljon paremmin miten meidän pitäisi tehdä saati elää... joten en käynyt siellä 7vuoteen ja hyvin menee ;) Joku tutkimus oli tehty että nämä keskustelupalstojen kirjoittelijat ovat nuoria alle tai hiukan yli 20 kymppisiä "räkänokkia" joten jätetään heidät ihan omaan arvoon.
  Jatka samaan maliin blogiasi on ihana ja kiva lukea kun täällä on vähän kaikkea..ja jotka ei halua likea blogiasi niin olkoot lukematta tai ainakin arvostelematta. "Ja jos joskus kulkisi päivän toisen ihmisen kengissä niin luulen että ne omat kengät on sittenkin paljon paremmat..."
  Iloa ja valoa loppukesään;
  -Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ei siellä kannatakaan käydä. Ja aina on niitä, jotka tietävät paremmin sinun asiasi ja elämäsi, tai pahimmassa tapauksessa esiintyvät siellä palstoilla sinuna.
   Hyvin todennäköinen tuo tutkimustulos, ei oikeasti kenelläkään ruuhkavuosia elävällä aikuisella ihmisellä ole aikaa eikä halua ruotia muiden elämää jossain keskustelupalstoilla! Kun ei edes ihmisiä eikä heidän elämäänsä tunne. Säälittävää.
   Ihanaa loppukesää ja alkavaa syksyä myös sinne :)

   Poista
 10. Hyvä kirjoitus! :) Itse en ymmärrä miten ihmiset viitsivät ja kehtaavat alkaa moittimaan toisten tekemisiä. Kunnioitus toisia ihmisiä kohtaan on hävinnyt ja se on surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, ikävä kyllä. Onneksi sitä ei kuitenkaan tarvi hyväksyä ja se on helppo jättää omaan arvoonsa!

   Poista
 11. Ei kyllä heru ymmärrystä av-tyypeille täältäkään. Sinä olet upea ja kaunis! Ja blogisi on fiksun ja tyylikkään naisen blogi.:)

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 13. Moikka! Hyvä postaus, näinhän ne kuuluu ollakin! Olen itse vasta aivan viime aikoina löytänyt blogiisi. Sivuston tyyli, kirjoitusasu ja kirjoittaja tekivät minuun heti positiivisen vaikutuksen valtavan blogivirran joukossa. Netissä provosoijia riittää, ja he tekevät sitä varmaaan vain saadakseen huomiota. Sinä olet kaunis ja menestynyt nainen, taitaa olla kateutta muualla ilmassa. Minä ainakin keskityn nyt inspiroitumaan tyylistäsi ja uudesta blogilöydöstäni. :) Aurinkoista elokuuta! Iida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet löytänyt tänne ja kiitos kauniista sanoistasi :)
   Sehän siinä onkin, kun nuo provosoijat ymmärtäisivät ettei sen toisen elämä aina niin kadehdittavaa ole, kaikki vain ei ole julkista.

   Samoin sinne, ihanaa loppukesää ja mukavaa alkavaa syksyä! :)

   Poista
 14. Hyvä kirjoitus, täyttä asiaa. Ei jaksa oikeasti ymmärtää tuota palstalla jauhamista, saati tökeröitä kommentteja joissa ei ole päätä ei häntää. Kritiikkiä pitää olla ja antaa, mutta en ymmärrä todella tuollaista asiaan kuulumatonta kiusaamista. Uskomatonta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kritiikki on tosiaan tervetullutta ja palaute ylipäänsä, oli se sitten positiivista tai negatiivista. Ja kuten sanoinkin, kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta esimerkiksi toisen ulkonäköön puuttuminen, hei haloo... ja aina voi kanavaa vaihtaa jos koko blogi ärsyttää, miksi ihmeessä sellaista lukisi kun netti on muun tyylisiä blogeja pullollaan! Laittaisivat vaikka oman :D

   Poista
 15. Heipsan! Nuo kakkapuheet noilla keskustelupalstoilla on VAIN Kateellisten puhetta, joilla ei tosiaan ole sitä omaa elämää laisinkaan tai että se on ihan kökköä niin pitää sitten muita arvostella vaikkei mitään syytä olisikaan.Olet niin älyttömän kaunis ja fiksu nainen ja teillä on superihana koti erittäin hyvällä maulla sisustettu, että varmasti niitä kateellisia riittää! Jatka samaan malliin. Tää on niin paras blogi, jossa on kaikkea ainakin minuun makuuni. Heti ekasta lukukerrasta jäin tähän koukkuun. Ihan best! Mukavaa syksyn odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! En ymmärrä koko tuota kateustouhua jos se sitä on, kenellä tahansa on mahdollisuudet vaikuttaa omaan elämäänsä ja sen suuntaan, eikä toisen onni tai omaisuus ole keneltäkään toiselta pois. Katkeruudella ei ainakaan eteenpäin mennä, se on varmaa.
   Mukavaa syksyä sinullekin ja kiitos kommentistasi :)

   Poista
 16. Kyllä haukkujat tietävät täysin mitä tekevät. Pikkusieluinen päänaukominen on harrastus toisille siinä missä naapurille salilla käynti. Aina on nälvitty, ikävä kyllä aina tullaan nälvimään heitä, jotka jollain lailla julkista työtä tai harrastusta tekee. Blogit on vain yksi "uusi" tapa tulla julkisuuteen näyttelijöiden, kirjailijoiden, urheilijoiden jne jne lailla. Melkein aina tulee mieleen tällaista tekstiä lukiessa, että älä välitä, olet saavuttanut jotain omalla työlläsi, olemalla aito itsesi ja tekemällä jotain mistä todennäköisesti pidät. kaikki sitä kiusaamista joutuu jollain lailla elämässään kohtaamaan, se sattuu aina. Ja on ihan yhtä tyhjänpäiväisen typerää joka ikinen kerta. Tiedän että kirjoituksesi ei ole kohteliaisuuden kalastelua, vaan aito purkaus. Joten sanonkin, että kovin on kauniita kuvasi, sinusta ja kodistasi. Ja tulen tutustumaan kirjoituksiisi enemmänkin. Näyttääpä tästä hätsyn pikaa katsottuna kuvat kodistasi(?) kauniilta ja minua miellyttäviltä. Kuule, pikku piristystä toivoakseni, on olemassa sanonta: Karavaani kulkee, ja rakit räksyttää. :) Jokainen päättää itse missä kulkueessa kulkee. Pää pystyyn! <3

  T: Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Piia! Loistava kirjoitus ja niin totta. Tähän asiaan puuttuminen oli tapani näyttää, etten vain käännä toista poskea ja taputa nälvijöiden päänuppia (mitä nyt avokämmenellä vosin ohjeistaa jos tilaisuus tulisi ;) ) eikä nälvimisen yleisyys ilmiönä mielestäni tee siitä sen hyväksyttävämpää. Mutta eipä se myöskään minun yöuniani vie!
   Meitä on tosiaan moneen junaan ja eräät jää asemallekin ;)

   Kuvat ovat kotoamme, kiitos :) Pää ja häntä pysyy pystyssä ja varmaan monen mielestä myös ärsyttävän terävä nenä, hehhe! ;)

   Poista
 17. Älä välitä! Sä olet todella kaunis nainen, teillä on ihana koti ja söpö pieni tyttö ja vauvakin tulossa. Sinulla on niin paljon enemmän kuin mitä näillä kateellisilla ihmisillä tulee ikinä olemaan. Sinun blogisi on todella kivaa ja rentouttavaa luettavaa juuri siksi, ettet kirjoita vain yhdestä aiheesta vaan milloin mistäkin mitä mieleen sattuu. Toivoisin päivityksiä useamminkin, mutta ymmärrän, että työssäkäyvänä(mutta miksi ihmeessä käyt työssä, kun mies kerran elättää???:P)äitinä ei aikaa ja motivaatiota aina riitä. Jatka samaan tahtiin vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En välitä mutta toisinaan ärsyynnyn silti ;)
   Kiva että olet tykännyt! Ai niin, hemmetti- miksi ihmeessä mä edelleen käyn töissä?! Taidan oikeasti ollakin aika vajaa kun mullahan tosiaan on toi elättäjä :D Hahahha!

   Aika tosiaan on usein kortilla ja silloin luonnollisesti tinkii ensimmäisenä harrastuksistaan, niin rakkaita kuin ne olisivatkin. Mutta kerran viikossa ainakin olen koittanut saada nipistettyä itselleni sen verran aikaa että ehdin blogia päivittää :)

   Poista
 18. Hyvä postaus! Ei voi muuta kuin ihmetellä sellaisia ihmisiä, jotka keskustelupalstoilla ruotivat toisten elämää yms. Nimettöminä uskalletaan sanoa toisista mitä hyvänsä. Ei kai se voi olla muuta kuin kateellisuutta. Varsinkin kun jaksavat seurata näin ihanaa blogia ja bloggaajaa! Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puskastahan on niin helppo laukoa ihan mitä vaan ;)
   Kiitos Marru kannustuksesta! <3

   Poista
 19. Hei sinä ihanainen! Täytyy aina ajatella, että voi olla 2 niitä, jotka ovat aina asioista eri mieltä. Sitten on 98 meitä, jotka nauttivat sinunkin blogistasi ja ihanista jutuista. Keep on going babe! :)

  VastaaPoista
 20. Hieno kirjoitus, vaikka aihe olikin aika raaka. Olen seurannut blogiasi pitkään ja allekirjoitan kaiken, mitä sanoit. On kammottavaa ja yököttävää, miten nykymaailmassa kaikki on netissä "mukasallittua". Jos ei tykkää - onko pakko sitten niitä blogeja lukea. EI!

  Erikoiselta tuntuu myös se, miten ihmiset ajattelevat bloggaajien ikäänkuin kerjäävän tätä valitsemalla julkisen kirjoittelun. Ja sen pitäisi muka olla enemmän oikein, koska kyseessä on "julkisuuden henkilö/julkinen blogi". En ymmärrä. En sitten yhtään.

  Keep on going! Olet vahva ja erittäin kaunis nainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin. En kuitenkaan ole halunnut omaa blogiani muuttaa salaiseksi, vaikka moni asia kenties silloin olisi minulle itselleni bloggaajana helpompaa. Se kuitenkin rajoittaisi liikaa teitä lukijoita ja teidän oikeutenne anonymiteettiin olisi tavallaan mennyttä. Parempi siis vain jättää paskapuheet huomiotta ja keskittyä niihin tyyppeihin, jotka ihan oikeasti ja vilpittömästi haluavat juttujani seurata! :)
   Kiitos JuttaEmilia kommentistasi <3

   Poista
 21. Hieno kirjoitus ja aina ajankohtainen muistutus eräille ihmisille! Olen kanssasi samaa mieltä, kuten varmasti suurinosa lukijoistasikin. Älä ajattele valittajia/haukkujia, he ovat vain kateellisia vailla omaa elämää. Kirjoittele edelleen spontaanisti ja vapaasti, siitä lukijasi tykkäävät! Kaikkia ei voi miellyttää, mutta se on heidän oma ongelmansa miksi seuraavat sellaista blogia. Itse nautin blogisi lukemisesta ja siksi luen sitä. Teillä on kaunis koti ja kuvasi ovat kauniita! Eteenpäin vaan! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Julia :) Eteenpäin mennään kuin mummo lumessa!

   Poista
 22. Hei jipii, saako tänne taas kommentoida muutkin kun jäsenet? :) Nää jututhan oli juurikin niitä, mitä siinä meilissä puitiin... ;) Idarit on idareita, eikä muuta osaa. :D Tsemppistä sinne edelleen, ja jos lohduttaa, niin musta oot aina ollut upean näköinen nainen. Ihan Karita Tuomola tulee mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tänne pystyi kommentoimaan kaikki, ainoastaan nimimerkki oli vaatimus- anonyymikommentit jouduin yhdessä vaiheessa blokkaamaan pois ;)
   Mutta nyt on aikaa suodattaa enemmän suodattaa roskapostikommenttejakin, joten muutin asetuksen!
   Joo, just sitähän tää on... ei vaan tajua kuin jotkut jaksaa! Mutta niinkuin tuossa ylempänä joku kommentoi, toiset käy salilla, toiset nälvii keskustelupalstoilla :D
   Kiitos paljon, aika mahtavat kehut ;)

   Poista
 23. En kyllä ymmärrä miten jonkun mielestä sinulla on huono sisustusmaku tai sinä et olisi kaunis. Saatika sanoa sitä ääneen aivan turhanpäiten silkkaa ilkeyttään. Enkä ymmärrä miten joku kuvittelee, että kukaan vuodattaisi blogiin koko elämänsä??

  Anyway, löysin äsken blogiisi diy sängynpääty -postauksen kautta, ja jäin heti lukijaksi :) sinulla on kaunis koti ja ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kuten joku tuossa ylempänä kommentoikin- jotkut harrastaa salilla käymistä ja jotkut toisten nälvimistä, ei siihen sen kummempaa syytä tarvita. Joskus ihmisten putkinäköisyys ja typeryys on suorastaan mykistävää, niinkuin juuri siinä uskossa eläminen että bloggaajan koko elämä iloineen ja suruineen on luettavissa blogista. Että koti on aina tiptop ja ne elämän ainoat murheet vääränväriset vessan pyyhkeet.
   Anonyymisti on myös niin helppo haukkua toisen- täysin vieraan ihmisen- ulkonäköä, niinkuin mun tapauksessa nenä on liian terävä- voi kyynel! :D
   Kiitos paljon kommentistasi Cherry! :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)