16.8.2013

Panosta | Pihistä: Normann Copenhagen LightHouseAjattelin aloittaa Panosta | Pihistä- sarjan! Aika-ajoin törmää edullisiin löytöihin jotka muistuttavat jollain tapaa kalliita desingyksilöitä, oli sitten kyse sisustuksesta, muodista tai vaikka kosmetiikasta. Tällä kertaa törmäsin Prismassa kauppareissulla  hämmentävän tutunnäköisiin lyhtyihin:


Panosta:


Löytyy mm. Finnish Desing ShopistaPihistä:


Löytyy mm. Prismoista

Jos tuosta Luhdan lyhdystä irrottaisi tuon ripustuslenkin ja maalipinta olisi kiiltävän sijaan matta, aika lähellä olisivat toisiaan!

Luhta on muutenkin tainnut uusissa sisustustuotteissaan hakea hiukan muotoiluvaikutteita Normann Copenhagenilta. Vai mitä sanotte näistä puisista pikkuhyllyistä? Samaa konstailematonta ja pelkistettyä muotoilua. Aika kivoja! 
Löytyy esim. Prismoista
Mutta aika kova hinta kyllä varsinkin jos osaa leikata ja kasata lastulevystä itse ;)- J12 kommenttia:

 1. On kyllä samantyyliset. Itse olen sen kannalla, että jos aikoisin kyseiset tavarat hankkia, ostaisin silti "aidot", vaikka edullinen hinta houkuttaakin. Itsellä ainakin ostos olisi varmasti ikuinen, jos panostaisin kerralla merkkitavaraan. Prismasta ostetun heivaisin taatusti jonkun ajan päästä kirpparille ja menettäisin samalla useita kymppejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Mutta jos pelkkä muotokieli puhuttaa eikä merkeistä välitä, niin tuo Luhdankin luultavasti toimisi ihan hyvin- varsinkin itse vosin kuvitella laittavani Luhdan lyhtyjä terassille, N.C lyhtyä taas en :)

   Poista
 2. On kyllä selvää yhdennäköisyyttä. Prismassa on muutenkin yllättävän paljon kivoja sisustusjuttuja, toki osa on sitten näitä "kopioita" jotka eivät ehkä kaikille iske :) Entisenä keskusta-asujana (jossa ei siis hypermarketteja ole), on Prisma yllättänyt minut monet kerrat. Sieltä saa oikeasti vaikka mitä, maaleista sisustustuotteisiin ja kukkasiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen Prismasta House- sarjan puolelta tehnyt monia kivoja sisustuslöytöjä!

   Eikä kaikki varmastikaan näe tuotteissa mitään yhdennäköisyyttä (eivät ehkä ole Normann Copenhagenista koskaan kuulleetkaan), eivätkä valitse tätäkään lyhtyä sen perusteella että se näyttää miltään muulta kuin kivalta lyhdyltä :)
   Prismasta mekin ollaan ostettu kaikki maalit ja listat mitkä sitä kautta vain voi ostaa tai tilata, silloinkin koitettu hyödyntää -15% ale ja bonarit päälle :)

   Poista
 3. Luhta Koti lokerikko ei ole lastulevyä vaan vaneria.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pointtinahan tässä oli joka tapauksessa se tekemisen yksinkertaisuus ;)

   Poista
 4. Kiva juttusarja! Marketit yllättää kyllä monesti, vaikka itsekin olen pääasiallisesti sillä kannalla, että jos minulla ei ole varaa aitoon, en myöskään osta kopiota. Siitä tosin on montaa näkemystä, mikä on kopio ja mikä vain samantyylinen :D En esim. koe noita lyhtyjä niin, että Luhta olisi suoraan kopioinut NC:tä, sillä lyhdyt ovat kuitenkin erilaisia. Pohjimmiltaan kaikki tuotteethan ovat jostakin saaneet inspiraation ja näin ollen muistuttavat aina sitä alkuperäistä, vaikkeivat olisikaan laittomia kopioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla olen :) Aidossa olisi kuitenkin se tietty arvokas fiilis mikä kopiosta aina puuttuu. Itse en esim. ostaisi suoraa laukkukopiota, mutta omistan yhden muotokieleltään Hermesin laukun tapaisen jota en miellä kopioksi, eikä se sitä yritä ollakaan. Kun taas Thaimaan feikki-vuittonit on niin kopioita kuin olla voi.
   Samantyylisen ja kopion raja on joskus hiuksenhieno, mutta toisaalta niinkuin sanoit- jostainhan kaikki ovat inspiraationsa saaneet :)

   Poista
 5. Itse olen myös monessa jutussa aidon kannalla, lähinnä koskien huonekaluja. Pikkutavarasta envälttämättä edes tiedä mikä on se "aito". Mihin talohyllyihin muuuten vertaat noita Luhdan hyllyjä? Itse kun tykkään talohyllyistä kovasti ja kaikki vaihtoehdot kinnostavat. Niitähän on myös FermLivingillä ja Bloomingvillellä, kellä sitten olikaan ensimmäisenä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Ja samantapaisen ja suoranaisen kopion raja on jossain tapauksissa pieni, mutta tässäkään Luhta ei yritä varmastikaan tuoda markkinoille uutta LightHousea, vain oman versionsa siitä :)
   Mä en ole talohyllyihin itseasiassa törmännyt koskaan aiemmin, tämän Luhdan hyllyn muotoilu vain toi kovasti mieleen N.C:n lyhdyn! Kiva idea vaikka muutaman talohyllyn kollaasina seinällä.

   Poista
 6. Luhdan talohyllyt on minusta aika suolaisen kalliit! Laatukaan ei ole mikään erinomainen. Itse ostin töistä 3 kappaletta ja maalasin mustaksi ja harmaaksi, normihinnalla en koskaan ostaisi.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on ne kalliit jos laatu on huonoa :( Ja olihan ne N.C verrattuna pienemmätkin!
   Terassille voisin roikkuviksi lyhdyiksi ajatella, ellei siellä olisi jo paria vuotta roikkunut ihan samanlaisia :) Aitoja LightHouse- lyhtyjä en raaskisi ulos viedä.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)