30.8.2013

Pikkuiset petivaatteet
Moikka! Vieläkö olette hereillä?

Facebookissa ja Instagramissa seuraavat tietävätkin, että täällä on kulunut viikko ollut todellinen DIY-viikko :) Materiaaleina ovat olleet niin betoni, puu, maali kuin kankaatkin! Kaikki projektit ovat kuitenkin olleet sellaisia, mitä olen voinut tehdä ihan rauhallisesti ja oikeasti rennosti ottaen. Käsityöammattilainen rentoutuu parhaiten kun saa käsillään tehdä, minä ainakin. Huomaan itsessäni, että ajatus lähtee heti harhailemaan muualle, kun yritän istua rauhassa sohvalla kirja kädessä- vaikka nyt siihen olisi oikeasti oikeutettu ja hyvä syy :) Pimeät illat ovat kyllä omiaan sohvalla köllimiseen! Päivät olen pyhittänyt ihan muille jutuille.

Havahduin tuossa jokin aikaa sitten kun kannoimme vauvalle tulevan ensisängyn kotiin, että meillä ei ole siihen sopivia petivaatteita. Viimeksi käytin pinnasänkyyn mitoitettuja täkkejä ja liinavaatteita, mutta ne ovat pieneen korisänkyyn tosi suuria. Hetken asiaa pohdittuani ja nettikauppoja googletettuani totesin niiden valikoiman olevan tosi vähissä. 

Meillä on vieraspeittoina ollut Ikean ohutvanupeitteet, joista yhden päätin uhrata vauvalle. Yhdestä peitosta ompelin kaksi täkkiä ja kaksi pientä tyynyä. Ohut peite toimi tyynyn pohjana juuri hyvin, vastasyntyneelle kun ei tyynyä edes turvallisuussyistä suositella. Nyt päänalunen ei ole taiteltua harsoa paksumpi, mutta pehmoisempi kyllä! Täkit tein kokoa 70x80cm ja tyynyt 30x25cm.
Lakanakankaaksi valitsin pehmeää puuvillaa, pussilakanaan isompia harmaita tähtiä ja tyynyliinoihin pienempikuvioista tähtikangasta. Korisänky on muuten monta lasta jo alkuajoista lähtien nukuttanut, siinä on nukkunut niin isoveljeni kuin minä aikoinaan ja myös esikoisemme. Kori seisoo tukevasti jalkojen päällä, on siis myös ergonomisesti hyvällä korkeudella ja esteettisempi käytössä kuin äitiyspakkauslaatikko :)

 Kun olin Singerin surruuttamisessa hyvään vauhtiin päässyt, en voinut vastustaa kangaskaupassa eteen tullutta suloista pinkkiä siilitrikoota! Siitä tein Mandille tunikan mustavalkoisilla pallohihoilla, palloleggarit ja vielä pari pipoa. Tunikaan lisäsin vielä pienen taskun aarteille, neidillä on aina kaikki taskut täynnä pieniä kiviä, käpyjä, hamahelmiä ja muuta tarpeellista :) Kaavoja en osaa käyttää, en ole oikein koskaan osannut, vaan leikkaan ja ompelen vapaalla kädellä. Aina saa korjattua jos jokin menee vikaan!  

(Paitsi viimeksi kun yli neljä vuotta sitten tässä tilassa ompelin lastenhuoneeseen verhoja ja täytyi pitkästä kangaspalasta leikata kaksi samanmittaista palaa yhtä pitkiksi verhoiksi. Mittasin ja mittasin, sitten leikkasin ja ompelin. Kun verhot olivat valmiit, mies kysyi vilpittömän hämmästyneenä miten hemmetissä tämä on edes mahdollista?! Verhoilla oli puoli metriä mittaeroa ;) ) Pikkuvikoja!
Jatketaan DIY jutuilla myöhemmin!
Ihanaa viikonloppua teille jokaiselle <3

- J4 kommenttia:

 1. Ihania ompeluksia! <3 Olet tosi taitava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Enemmän nämä ehkä vaati uskallusta ryhtyä hommaan kuin taitoja ;) Onnistuivat joka tapauksessa paremmin kuin hyvin! :)

   Poista
 2. Vauvan korisänky on tosi ihana! Kuinka pitkään nukutatte siinä ennen pinnikseen siirtymistä? Ja hienoja ompeluksia, tekee mieli tarttua ompelukoneeseen itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, se on ihana!
   Aika näyttää, esikoinen oli pikkiriikkinen keskosvauva ja nukkui tässä pitkään. Katsotaan missä vaiheessa käy tulevalle vauvalle pieneksi!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)