27.9.2013

DIY | My Guide to Manhattan

Hiukan riskaapeli aihe näin uusien Marimekko- plagiaatiokohujen alla, mutta tämä on sentään vielä harmiton ja kaukaahaettu look- alike ;) Eikä kyllä liity Marimekkoon edes kaukaisesti. Eteis-postauksessa kyseisiä My Guide To- tauluja vilahtikin niinä aitoina versioina ja mietin että jokin samantyyppinen taulu olisi joko eteiseen tai työhuoneeseen aika kiva. Koska en vielä tiedä taululle lopullista paikkaa  eikä aitoon My Guide To- tauluun ole tällä hetkellä järkeä sijoittaa, tein samantyyppisen itse.

Tauluun tarvitset vain suuren kehyksen, minä käytin Ikean Nyttja- kehystä kuvakoossa 50x70 5.99; sekä haluamasi astiapyyhkeen. Silitä pyyhe mahdollisimman sileäksi ja leikkaa ripustuslenkki sekä tuotetietolaput pois, jotta ne eivät jää liikaa koholle kehyksen muovin alle. Itse kehystin H&M:n keittiöpyyhkeen  . Valitsemani pyyhe on pohjasävyltään beige, eikä valkoinen kuten olisin toivonut. Siksi tilasin kokeeksi myös samaa sarjaa olevan puhtaanvalkoisen sivuverhon, josta olisi myös mahdollista tehdä taulu kun kankaasta leikkaisi sopivan kokoisen palan. Omaan silmääni tässä verhossa tekstikoko vain oli turhan suurta, niinpä päädyin käyttämään astiapyyhettä, vaikka pohjasävy ei ihan mieleinen ollutkaan.
Köyhän naisen Ylva Skarp - taulu taas voisi syntyä tästä astiapyyhkeestä, jossa kivalla käsinkirjoitusfontilla tekstiä. Jätetään hautumaan tämän pyyhkeen lopullinen käyttötarkoitus, peitetäänkö tällä jatkossa kohoavat pullat vai ripustetaanko seinälle :) H&M:n valikoimissa on lukuisia kauniita astiapyyhkeitä joita voisi kehystää, kivan värikkäitä pöllöjä tai herkän suloisia bambeja vaikka lastenhuoneen seinälle, tai hauskalla tekstillä varustettuja  esimerkiksi työhuoneeseen! No miksi keittiöpyyhe eikä tavallinen metrikangas? Valmiiksi passeli koko, kokoon suhteutettu kuva ja saumatut reunat! Mitä helpommalla pääsee, sitä parempi ;)
Ihanaa, perjantai!! Superia viikonloppua kaikille :)

Terkuin, Jenni
21 kommenttia:

 1. Ihan mieletön idea ja ajoitus: juuri äsken askartelin itse köyhän naisen tekstitauluja :) Toi viimeinen kuva on todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köyhän naisen DIY- jutut on just niitä parhaita :)
   Kiitos!

   Poista
 2. Onpa hauska idea, ja vielä edullinenkin! :) Eikä taulun keittiöpyyhekään näytä niin beigeltä kuin H&M:n sivuilla, taulu näyttää todella hyvältä. Tätä ideaa on melkein pakko lainata. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole taulu kyllä hinnalla pilattu tällä tavalla toteutettuna :) Kyllä se aika beige on, varsinkin jos sitä katsoo valkoista seinää vasten... mutta harmaata seinää vasten vaikutelma on ihan toinen!
   Lainaa pois vain :)

   Poista
 3. Mahtava idea! Itse olen etsinyt tuollaista kaupunkikarttaa, jonka voisin laittaa kehyksiin, mutta en ole löytänyt. Mokossa oli pari karttaa, mutta ne eivät miellyttäneet mun silmää. Enpä sitten ole keksinyt, että myös kankaan voi kehystää! Tuo sama printti mulla on tarjottimessa ja verhoakin hypistelin jokin aika sitten. Tosi kivan taulun sait aikaiseksi. Minun pitää jatkaa metsästystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin etsin ensin valmista kartaa, mutta ne olivat tosi kalliita. Eikä printteinä mitenkään silmää miellyttäviä. Tästä tuli kyllä aika kiva! Kannattaa tsekata siis kangaskaupat ja kaikki keittiöpyyheosastot ;)

   Poista
 4. Ihan mieletön idea!! Hyvä Jenni! Katsoinkin, että jotain tuttua tässä nyt on, kunnes hokasin, että minullahan on samanlaiset servetit. Pitäisköhän niistäkin askarrella jotain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina :)
   Niistä serveteistä sais kivoja pikkutauluja!

   Poista
 5. Tosi,tosi kiva idea! ja ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 6. Eikä! :D Mulla on ollut just toi tekstipyyhe noissa ihan samoissa kehyksissä jo useamman kuukauden! Great minds think alike :) Se on kooltaan just passeli! Ihan vähän jää Love story -kohdan L ja y kehyksen alle, mutta se ei haittaa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä näin on!
   Tuohon kehykseen menee normikoon astiapyyhkeet just hyvin, kuinka helppoa tehdä äkkiä uusi taulu kun vanha alkaa kyllästyttämään! Ja se vanha pyyhe sit vaan uusiokäyttöön keittiöön :)

   Poista
 7. Ihan mahtava keksintö! Joutuu ehkä syyllistymään plagiointiin itsekin! :) Mä harrastan myös printtitaulujen tekoa, mutta kangasta ei vielä ole tullut kehystettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tason plagiointi on vielä varmasti sallittua ;)
   Kangas taipuu kehysten alle tosi hyvin, kannattaa kokeilla!

   Poista
 8. Mä tykkään just tällaisista idiksistä. Koska kyllästyn kaikkeen niin nopeasti (siis somistuksiin) niin edulliset ideat on ihan mahtavia. Kiitos muru. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin! Piensisustus juttuihin kun saattaa varsinkin kyllästyä nopeaankin. Jos karttataulu miellyttää vielä vuodenkin päästä, saattaa olla aihetta harkita aitoa- siihen saakka mennään köyhän naisen diy-versiolla ;)

   Poista
 9. Pakko tulla kiittämään ideasta, tämä kartta koristaa nyt myös minun kotiani :) Olen haaveillut My Guide To -tauluista itsekin ja tämä idea oli niin mainio, että oli pakko lähteä heti toteuttamaan. Luonnonvalkoinen/beige väri on ihan kaunis ja istuu meillä sekä harmaan että valkoisen seinän kaveriksi.

  heini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, ihan mahtava kuulla että joku saa konkreettisesti inspiraatiota näistä postauksista! Kiitos kommentista :)
   Itseasiassa nyt tuota taulua hetken katselleena se näyttää minustakin tuollaisena paremmalta kuin jos olisi valkoinen pohja, jotenkin aidommalta vanhalta kartalta :)

   Poista
  2. Nyt on vain valinnanvaikeutta siinä, mille seinälle tämän pistäisin :) En muista olenko aiemmin kommentoinut blogiasi, vaikka olen jo pidempään tätä lukenut. Kiitos siis sinulle inspiroivasta ja elämänmakuisesta blogista ja onnea myös tulevaan koitokseen! Masukuvat olivat muuten todella kauniita :)

   heini

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)