25.9.2013

Sairaalakassi pakattu

Nyt ollaan odotuksessa siinä vaiheessa, että normaalioloissa koko sairaalakassia ei vielä tarvitse ajatella, saati pakata eteiseen nököttämään. Mutta koska esikoisen kanssa tässä vaiheessa raskautta oli tehty jo useampi synnärikäynti ja itseasiassa tällä raskausviikolla sinne sisälle jo vauva kainalossa jäätykin, ajattelin tällä kertaa olla kaukaa viisas ja valmistautua mahdolliseen äkkilähtöön. On ainakin yksi stressin aihe vähemmän kun edes kassi on valmiina :)

Ensimmäisellä kerralla olin jo aika hyvin varustautunut ja koska sairaalassa tuli itsekin majailtua yli kaksi viikkoa synnytyksen jälkeenkin, mies toi lisää tavaraa aina tarpeen mukaan. Nyt mukaan sairaalakassiin pakkasin nämä:

Vaatteet:
oma pyjama
oma aamutakki
alusvaatteita ja sukkia 
villasukat
imetysliivit 
joku mukava vaatekerta, esim. huppari ja -housut
kotiinlähtövaatteet itselle

Kosmetiikka:
kaikki omat puhdistusaineet ja kosteusvoiteet
meikit (optimistisesti! )
hiusharja ja ponnari
puhdistuspyyhkeitä
omat siteet
liivinsuojia

Muut:
kamera 
kännykkä ja laturi
kirja ja lehtiä
paperia ja kynä
korvatulpat
vitamiinit
lämmitettävä kauratyyny
tuoremehutetroja
kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä
suklaata
äitiysneuvolakortti

Vauvalle:
body
puolipotkuhousut
myssy
haalari
muutama vaippa
tutti
pari harsoa

Lisäksi LV:n käsilaukku, joka jo itsessään vetää sisälleen aikalailla tavaraa. Siinä kulkevat ne jokapäiväiset tavarat, kuten kännykkä, neuvolakortti ja lompakko. Isä tuo meitä hakiessa turvakaukalon.

Jo ekassa synnytyksessä ja sairaalassa oloaikana minulle oli tärkeää saada pitää omia vaatteita alusvaatteita myöten, vaikka se kuinka helppoa olisikin pukeutua sairaalan tarjoamiin vaatteisiin ja antaa heidän myös hoitaa pyykit. Mukavuussyistä valitsin silloinkin mieluummin omat siteet kuin ne sairaalan suuret vaipat :) Esikoisen synnytin keskellä kuuminta kesää, mutta muistan palelleeni öisin ihan hirveästi! Tällä kertaa en siis unohda pakata villasukkia ja paksua pyjamaa. Tällä kertaa toivon myös ettei sairaalareissusta tule yhtä pitkää kuin ensimmäisellä kerralla!

Unohdinko jotakin? Mikä oli sinulla ihan must- juttu sairaalakassissa?
- Jenni

(Joka toivoo olevansa yhtenä kappaleena vielä ainakin pari vkoa!) ;)


10 kommenttia:

 1. Lisäisin listaan omat sisätossut/tohvelit, ellet sitten halua hiihdellä villasukat jalassa. :) Ja jos olet kova palelemaan niin ota oma peitto/torkkupeitto/viltti. Sairaalassa lämpimät peitot usein kortilla (nekin usein froteeta), sänkyyn pedataan vain pussilakana. Itse ottaisin mukaan oman tyynyn, sairaalan tyynyt usein jo niin lätsähtäneitä/usein pestyjä, että muhkeudesta ei ole tietoakaan. Kyseessä kun on sairaala, ei viiden tähden hotelli. :)
  T. Siellä töissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohvelit on hyvä pointti! Ne täytyy lisätä kassiin, kiitos vinkistä :)
   Mun aamutakki on nilkkapituinen ja supermuhkea, käytin sitä viimeksikin peittona- mutta muille sairaalakassia pakkaaville tuo viltti on tosi hyvä lisäys! Ne yöheräämiset jo itsessään saa palelemaan ja sairaalassa on mielestäni aina tosi kylmä kiitos hyvän ilmanvaihdon.
   Viimeksi kun vietin sairaalassa aikaa tämän raskauden johdosta, siellä oli hyvät tyynyt- lienee sairaalakohtaista? Ja lisää tyynyjä sain pyytämällä. Olishan se oma tyyny kyllä silti aika huippu! Muuten olet kyllä oikeassa, ei se sairaalamiljöö mikään luksushotelli ole :)

   Poista
 2. Saako kysyä minkä merkkinen sun aamutakki on? Etsiskelen muhkeaa sellaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamutakki on Damella- merkkinen, alusasujen erikoisliikkeistä ainakin löytää tätä merkkiä! Mulla on näitä kaksi, molemmat edelleen yhtä pehmoisen muhkeita vaikka toisella onkin ikää jo useampi vuosi ja takana monta pesukertaa :)

   Poista
 3. toi sun viikonloppulaukku on niin kaunis! Mistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä tosi kivannäköinen ja käytännöllinen moneen menoon :) H&M:n miesten asusteosastolta löytyy, myös mustana, eikä maksa mansikoita ;)

   Poista
 4. Huulirasva oli itselleni ihan must! Johtuneeko hyvästä ilmastoinnista vai mistä mutta huulet oli sairaalassa tosi rohtuneet 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Huulirasva kulkee aina meikkipussissa joten se ei onneksi pääse matkasta unohtumaan :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)