9.10.2013

Meidän syysistutukset





Moikka :)

Olen tainnut aivan unohtaa laittaa tänne kuvat meidän syysistutuksista? Taisin postata näistä vain aikoja sitten Instagramiin. Niin tai näin, tässä nyt hiukan kuvia tänne bloginkin puolelle meidän syksyn piristäjistä! Istutukset haluttiin pitää tänäkin vuonna mahdollisimman helppohoitoisina ja yksinkertaisina; callunaa, havuja, kiviä ja sammalta... siinä se.

Ulko-oven eteen suureen valkoiseen ruukkuun hain puutarhalta hiukan bonsai- henkisen männyn, joka sai juurelleen sammalta ja jäkälää.




Etuterassille pikkupöydälle ostin suuren sinkkivadin, jossa on hauskat nahkaiset kantokahvat. Siihen teimme pienoismaiseman käyttäen tontilta räjäytettyjä kiviä, sammalta, jäkälää ja callunoita.






Takaterassin kivipöydälle samantyyppinen asetelma kuin etuterassilla. Nuo betoniset kurpitsat saimme kihlajaislahjaksi, hyvin meidän betoni-ihastus tunnetaan! :) Lyhty on Jyskistä.






Calluna on kasvina niin omaa silmääni miellyttävä ja syksyn tunnelmaan sopiva, että toin muutaman sisällekin. Granitin betoniruukkuihin pääsi kauneimmat yksilöt :) Toisen laitoin ruokapöydälle, siitä kuva taitaa löytyä vain Instagram-kuvana.




Tämä vuodenaika on kyllä ehkä vuodenajoista kaikista kaunein, mutta hitsi miten tuo vesisade ja säänmukainen pukeutuminen ärsyttää! Lapsikin jäi tänään päiväkodin pihalle kuin toteemipaalu nököttämään tumput suorina odottaen metsäretkelle lähtöä, niin paljon täytyy olla kaikennäköistä kuravaatetta päällä että hyvä kun liikkumaan pääsee :/  Mutta vähemmän se lapsia itseään tuntuu harmittavan ja hyvä niin :)


Keskiviikkoterkuin, Jenni 






14 kommenttia:

 1. Kauniita syysasetelmia/istutuksia!

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunista! Callunat on hyvä pari sinkille ja betonille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopii kyllä hyvin betonin ja teollisen sinkin kanssa nuo aika herkätkin kanervat :) vastakohtien toimivuutta!

   Poista
 3. Kauniin näköisiä istutuksia, kuten aina! Miten tuo calluna pärjää sisällä? Itsekin ostin sitä hopealankaa, jota aikaisemmin sinulta ihastelin ja se ei kuulemma kestä sisällä, joten päädyin laittamaan niitä terassin pöydälle. Ja hyvin näyttää pärjäävän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvin pärjää kunhan muistaa kastella. Ja jos alkaa näyttää rupuiselta, ostaa alle 2; uudet ;) ei ole kukkina hinnakkaimmasta päästä nämä! Meillä hopealanka on kuivunut tosi nätiksi, en tiedä miten kestäisi jos koittaisi sitä pitää hengissä sisällä, mutta oma tarkoitus olikin se kuivattaa. Otin siis kasvit silloin heti pois ruukuistaan ja enimmät mullat ja juuret myös, nyt on kuivunut kauniin harmaaksi! Ei siis mädäntynyt tai ruskistunut kuten pelkäsin. Kokeile ihmeessä hopealankaa siis sisällekin!

   Poista
 4. Kauniita istutuksia. Tosi nätti tuo mänty. Mullakin oli calluna sisällä, mutta se rupesi kuivumaan sen verran, että laitoin sen kuitenkin pihalle.

  http://niittykulma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Callunaa saa sisällä kastella aika paljon, kaupassakin nämä on usein ostettaessa ihan vettävaluvia. Tarvitsevat ilmeisesti siis aika runsasta kastelua sisällä ollessaan! Mutta minullakin sisällä menossa jo toiset callunat kun ekoja en älynnyt tarpeeksi kastella, katsotaan kuinka kauan uudet pysyvät freesinä :) Ei tosiaan onneksi suuri investointi ostaa uudet vaikka joka viikkon, alle parilla eurolla kun saa jo uuden!

   Poista
 5. Kauniita istutuksia, meilläkin sisällä ja tosiaan sain vinkin, että sisällä tarvitsevat vettä kunnolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin pärjäävät kun tosiaan vaan muistais kastella usein ja riittävästi! :)

   Poista
 6. Kyllä on upeita istutuksia. Ihanaa, kun on kirpsakka syksy. :)
  Haastetta pukkaa:
  http://www.imageblackwhite.com/2013/10/haaste-merkillinen-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana haasteesta! Mulla pukkaa sen verran haastetta in real life että saattaa toteutus vähän kestää mutta laitan muistiin :)

   Poista
 7. Ihana bonsaimänty! Kiitos vinkistä, olenkin pitkään miettinyt, että mitä meidän etuovelle laittaisin, mutta nyt siis selvisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen! Ja tämänhän voi sitten keväällä istuttaa maahan-jos on vielä hengissä ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)