21.1.2014

Fitfarm Superdieetti ja kilohistoriaa!Nyt muihin aiheisiin hetkeksi kirppistelyn lomasta! Kerroinkin vuoden vaihteessa että tavoitteenani on karistaa viimeiset viisi raskauskiloa Jutta Gustafbergin johdolla. Liityin Fitfarmin 6.1.2014 alkaneeseen kuuden viikon Superdieetti- ryhmään ja kivasti on mennyt! Aika soveltaen ohjeita noudatan, sillä täysimetän kolme kuukautista Sisua edelleen, enkä halua riskeerata maidon riittävyyttä. Siksi liityinkin heti miesten ryhmään, jossa hiilareita ja ylipäänsä ruokaa syödään enemmän.

Muutama sana mun paino- ja liikuntahistoriasta:

Olen aina ollut normaalipainoinen, joskus painoindeksi isompi, joskus pienempi, mutta en koskaan liikalihava tai alipainoinen. Ongelmakohtiani ovat aina olleet vatsanseutu, siihen kerääntyvät aina kaikki ylimääräiset kilot. Nuorempana inhosin liikuntaa yli kaiken, mutta sitten vuonna 2004 löysin kuntonyrkkeilyn ja potkunyrkkeilyn johon tykästyin. Ensimmäinen vakava loukkaantuminen tapahtui nyrkkeilytreeneissä, kun polveni juostessa meni sijoiltaan ja nyrkkeily jäi siihen. Polvi leikattiin, mutta se ei enää kestänyt kunnolla urheilua, vaan meni edelleen toistuvasti sijoiltaan.

2005 toukokuu

Vuonna 2008 sain kuulla polven olevan niin huonossa kunnossa, että se pitäisi leikata uudestaan. Päätin, että nyt täytyy saada kunnon ohjeet polvea ympäröivien lihasten treenaamiseen, jotta leikkauksesta palautuminen olisi mahdollisimman nopeaa. Palkkasin itselleni personal trainerin, Niina Aaltosen, joka testasi kuntoni ja laati minulle kattavan treeniohjelman ja ruokavalion. Tämän myötä innostuin kuntosalista aivan uudella tavalla, uskalsin vihdoin alkaa treenaamaan vapailla painoilla kunnolla. Personal trainerista oli minulle ainakin todella suuri apu, sain oikeaoppiset vinkit kuntosalilaitteiden käyttöön, ohjeet liikkeiden oikein suorittamiseen ja tärkeää infoa omasta kehostani ja sen koostumuksesta.


2008 huhtikuu toisen leikkauksen jälkeen

Sitten polvi leikattiin uudelleen ja jouduinkin kävelemään kepeillä 5 kk ison leikkauksen jäljiltä, enkä ole sen jälkeen uskaltautunut kunnolla treenaamaan, kävelykin sattuu polviin, juosta en ole kokeillut vuoden 2008 jälkeen. Pian huomasin olevani raskaana ja alkuraskauden voimakas pahoinvointi ja loppuraskauden ongelmat ajoivat sängynpohjalle. Painoa kertyi 17kg, jotka tiputin synnytyksen jälkeen nopeasti. Laihduin parin vuoden aikana liiankin reilusti, paino tippui 5kg ennen raskautta olleisiin lukemiin ja hoikimmillani painoin 52kg, saman verran kuin 15 vuotiaana. Olin kuitenkin ns. laiha läski, olin laihtunut huonolla tavalla mm. lihaksistani. Olo oli voimaton syömättömyyden takia ja hiukset tippuivat päästä.


2011 heinäkuu, ei paljon biksut purista!

Ennen molempia raskauksia olen painanut n. 57-59kg, mihin nytkin pyrin. Tästäkin raskaudesta keräsin extraa 17kg, joista 12 tippuivat nopeasti. Koska olen nämä kiloni kerännyt pääasiassa maailman parhaasta syystä, pyrin suhtautumaan muuttuneeseen vartalooni lempeästi. Se on kuitenkin tehnyt uskomattoman työn kantaessaan kaksi lasta ja se saa kropassa näkyä. Miksi sitten ryhtyä pudottamaan painoa? Olen vuosien saatossa kerännyt vaatekaappiini kattavan ja toimivan garderobin, joita haluaisin edelleen pystyä käyttämään. Äitiyshousut tippuvan jalasta ja normihousuni kiristävät vyötäröltä. Päivät lasten kanssa kuluvat ongelmitta verkkareissa, mutta ihmisten ilmoille lähtiessä en löydä kaapistani mitään.  Kaipaan myös terveellisen ruokavalion mukanaantuomia hyviä puolia, kuten energisempää oloa ja parempaa vastustuskykyä. Mutta kuten sanottu, synnytyksestä on vasta lyhyt aika ja aion olla itselleni armollinen. Noudatan dieettiä hyvin soveltaen ja syön nyt itseasiassa reilummin kuin koskaan, mutta terveellisemmin. Tiedän myös kuinka helposti tätä kokoa alkaisin pitämään "normaalina", ja ne loput viisi raskauskiloa keikkuisivat vyötäröllä vielä viiden vuoden päästäkin.


2013 syyskuu, yksi rakas vatsan päällä, toinen rakas vatsan sisällä :)


Ennen Superdieettiä painoni oli junnannut pari kuukautta 64kg, ja olo oli raskas. Päätin ryhtyä tiputtamaan kiloja tällä kertaa ohjatusti, jotten taas laihdu väärällä tavalla. Imetän myös edelleen, enkä halua painon tippuvan liian nopeasti jottei maidon tulo lopu. Superdieetissä saan valmiiksi laaditut ohjeet sen mukaan kuinka monta kiloa haluan pudottaa; ruokavalio-ohjeet grammalleen punnittuna, suositeltavat lisäravinteet, ohjeet kuntosalille, kotijumppaan ja kahvakuulailuun. Käytössäni on lukuisten asiantuntijoiden, personal trainerien, fysioterapeuttien ja ravintoneuvojien apu. Myös psykologi jos sitä kokisin tarvitsevani :D Kaikki vain 49; Itse pidän tätä todella pienenä sijoituksena siitä avusta, tietotaidosta ja vertaistuesta minkä saan. Loppujen lopuksi avaimet onnistumiseen ovat kuitenkin omissa käsissäni. Dieettaaminen vaatii paljon etukäteissuunnittelua, tahtoa, itsekuria ja vielä vähän lisää itsekuria. Jääkaapissa on oltava nopeasti saatavilla oikeaa ruokaa, jottei mielitekoja tule ja vaikka niitä tulee, niitä pystyy vastustamaan paremmin vatsa täynnä! Itse valitsin valmennuksista juuri Superdieetin, sillä tiedän ettei aikani ja energiani riitä Liten In Shape- ryhmän vaatimaan saliharjoitteluun. Tällä hetkellä oma painoharjoitteluni on sitä, että siirtelen reilun viiden kilon elävää painoa tissiltä toiselle vuorokauden ympäri ;) Tulevaisuudessa Lite on kuitenkin valmennus, joka kiinnostaisi vuorokausirytmini muututtua normaalimmaksi!2014 tammikuu, 2½kk synnytyksestä

Otin itsestäni karmaisevat ennen- kuvat dieetin alettua, samaten muutamat mitat joista dieetin etenemistä voin seurata. Paras mittari on kuitenkin oma kevyempi ja energisempi olo ja parempi peilikuva ;)
Itse dieettaan Superdieetin 1. ryhmässä, mikä on tarkoitettu alle 10kg pudottaville ja miesten ruokavaliolla, jotta energia riittää ympärivuorokautiseen vauvanhoitoon ja täysimetykseen. Voisin täällä blogissa vähän kertoilla dieetin etenemisestä ja sivuta myös ruoka- ja ravintojuttuja jos teitä kiinnostais niitä lueskella? Mielelläni myös kuulisin teistä muista Fitfarmin valmennuksilla olevista!! :)
  

Fitfarmin valmennusohjelmiin voit tutustua täällä: Seuraava kuuden viikon Superdieetti starttaa 27.1, joten vielä on hyvät mahkut päästä kesäksi kuntoon :)

Ps. Tämä ei ole maksettu mainos ;)


 Jenni

20 kommenttia:

 1. täällä sama dieetti menossa ja olo on huomattavasti energisempi terveellisen ruuan seurauksena:-) samassa ryhmässä myös olen, olethan liittynyt facebookissa sd ryhmään jossa kirjoittelee dieettiläiset kuulumisia?

  -Janica

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat fiilikset Janica! Olen mä siellä, äänessäkin joskus jopa :)

   Poista
  2. Samassa ryhmässä minäkin, viimeisiä kolmea raskauskiloa pudotelemassa.... Tosin lapsen saannista on jo aikaa 2 vuotta. : D oletko pysynyt hyvin ohjeiden rajoissa?

   Poista
  3. Jee! Kiva seurata sunkin edistymistä! :)
   Mä oon soveltanut, eli esim.syönyt ylimääräisen hedelmän jos tuntuu ettei imetykseen tarvittava energia riitä. Ja noudatan miesten ruokavaliota, syön siis enemmän kuin te naisten ykkösryhmäläiset. En käytä lataria, rasvanpolttajia yms.vain wheytä vähän rahkan joukkoon! Treeni on vauvan kanniskelua ja vaunulenkkejä ;)

   Poista
 2. Ihan kuin omia ajatuksia olisi lukenut! Minäkään en ole ylipainoinen enkä oikeastaan edes lihava. Mutta minulla on sama ongelma kuin sinulla että vanhat vaatteet eivät mene päälle mutta äitiysvaatteet taas ovat isot! Innolla odotan tuloksiasi! :) Täytyy melkein itsekin käydä tsekkaamassa tuo nettivalmennus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, sit vaan ilmottautumaan ryhmään ja matka kohti vanhoja rakkaita vaatteita alkakoon! :)
   Mulla on ainakin niin monen sadan euron arvosta liian pieniä vaatteita kaapissa, että jos tämä dieetti toimii (ja sehän toimii!), se on kuin saisi rahaa monin verroin takaisin liittymismaksuun nähden!

   Poista
 3. Tsemppiä painonpudotukseen. :) Ei ole helppo homma, mutta lopussa kiitos seisoo, kun vanhat todella mahtuvat päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä tarvitaan! :)
   Sitä odotellessa että vanhat farkut sujahtaa jalkaan ;)

   Poista
 4. Paljon tsemppiä projektiin! Ei sitä vaakaa kannatakaan tuijottaa, vaatteet ja peili kertoo tarpeeksi. Mielenkiinnolla odotan päivityksiä tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tulee tsemppi tarpeeseen! :)
   Ihan samaa mieltä, sitäpaitsi läskihän vähemmän painaa kuin lihas ;)

   Poista
 5. Tsemppiä projektiin! :) Mulla on edessä vastaava kesällä, kun olen saanut vauva numero kakkosen ensin maailmaan. <3 Nyt jo tuskastuttaa tämä turvonnut kroppa, ja kauhulla odotan lähtötilannetta omalle projektilleni. Mulla on mielessä toteuttaa se myös fiksusti ja omaa kroppaa kuunnelleen, imetystä myöskään unohtamatta.

  Jään innolla seurailemaan tätä teemaa! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Joo, rauhassa nyt vaan odottelet vaavin maailmaan! :) Kyllä ne kilot sit ehtii pudottaan. Mut on se helpompaa sen kaiken vauvanhoidon ja arkihärdellin keskellä kun on valmiiksi laaditut ohjeet! Ei tarvi kun kiltisti niitä noudattaa niin tuloksia tulee :)

  VastaaPoista
 7. Vedin superdieetin syksyllä ja extran siihen perään. Aivan älyttömän hyvä olo tuli koko hommasta! Suosittelen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Tää dieetti kyllä oikeesti toimii! Suosittelen minäkin :)

   Poista
 8. Voi luoja kuinka upea kuva tuo sun, masun sekä Mandin. <3 Niin kaunis ja herkkä.
  Ihanaa, kun kerroit tarinan tavotteistasi. On mukava seurailla tulevia tuloksia ja mä tiedä, että sä jos kuka pystyy tuohon hommaan. Ei kiireellä, vaan asenteella ja kehoa kuunnellen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa näin Image!
   Ja kiitos mahtavista tsemppisanoista!! :)

   Poista
 9. Voi hyvä tavaton sentään! Tätä lisää! Oon tosiaan sun blogia innolla ja ihastuksella seurannut jo pitkään, mutta nyt tuntuu että Sisun myötä suhunkin on tullut ihan uudenlaista sisua ja rohkeutta. Magic! :) Mä tykkään ihan kympillä sun uudesta blogityylistä, jos tätä nyt jo voi sellaiseksi kutsua! On ollut autuaallista ja jopa meditatiivista seurata kauneuteen ja harmoniaan keskittyneitä bloggauksiasi ja nyt kun aihealueet ovat kasvaneet myös elämän haasteellisempiin realiteetteihin, niin mä oon ihan myyty! WOW! Sä oot mun idoli! : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hyvä tavaton sentään, nyt mä olen ihan sanaton!! :) Kiitos hurjasti kommentistasi! On aina kiva kuulla että postauksista tykätään, ihmisillä on nykyään niin vähän aikaa että kommentteja ei juuri ehditä jättää- KIITOS! Yritän jatkaa samaan malliin <3

   Poista
 10. Mielenkiintoinen postaus, aika lailla samoja treenejä täällä tehdään, samanikäinen poitsu meillä :) Kirjoitinkin sulle kommentin aiemmin ja kerroin vaikeasta synnytyksestäni. Mullakin lähti 17 raskaukilosta 12 kg itsestään synnytyksen jälkeen, loput ovatkin sitten pysyneet, ja tällä ruokavaliolla pysyvätkin. Kauheasti tulee syötyä makeaa... Ehkä keväällä alkaa tsemppaus, nyt kilot eivät juuri häiritse. Ja hei, tiedän tuon "laiha läski" -jutun! Sinä et kyllä siltä näytä, itse olen ollut nuorempana 52 kg/170 cm, ja kaukana kiinteästä, jalat kyllä aikamoiset rimppakintut. No joo, asiani oli että tsemppiä projektiin ja komppaan aiempaa kommentia, sun blogi on tullut myös jotenkin "sisukkaammaksi" :) Toivon itse,että vaikea synnytys ja pakahduttavan rakastettava pieni poikamme tuovat minuun ja elämääni lisää rohkeutta ja täysillä elämistä. Sillä tavalla vaikeat kokemukset voi kääntää voitoksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas samankaltaiset tilanteet kyllä! :) Makeakoukku on paha, siinä minäkin olin tosi tiukasti kiinni. En onnistunut katkaisemaan sitä kierrettä omin neuvoin, siihen tää dieetti auttoi!
   Kiitos paljon sullekin mahtavasta kommentista, niin kiva kuulla että oot tykännyt lukea mun postauksia ja viihtynyt blogin parissa :)
   Ihanaa vauva-aikaa sulle pikkuisen kanssa, onneksi nyt on vaikeasta alusta huolimatta parhaat palkinnot meillä kainalossa <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)