8.1.2014

Toivepostaus: Meidän Beståt osa 2ISO kiitos ja halirutistus kaikille teille aiempaan postaukseen kommentoineille!! Toivon että kirjoituksesta ja kommenteista moni vastaavassa tilanteessa oleva sai voimia jatkaa taistelua jos luovuttaminen tuntui enää ainoalta vaihtoehdolta. Ja jos muuta vaihtoehtoa ei enää ole kuin asian hyväksyminen, toivon ettei kukaan enää kokisi asiasta häpeää tai huonommuuden tunnetta! On lohduttavaa tietää, ettei ole yksin ja että ihmeitä oikeasti joskus tapahtuu!

Nyt palaan toivottuun aiheeseen joka jäi viime vuonna kesken: meidän Bestå- säilytyskalusteet osa 2!Uusin Bestå löytyy yhdistetystä olo- ruokailuhuoneesta, se sijoitettiin aputasoksi ruokapöydän taakse. Takka jää tästä kuvasta katsoen vasemmalle ja vasemmassa Bestån kaapissa säilytetäänkin poltettavat lehdet ja pahvit katseilta piilossa. Sen kaapin ovi laitettiin aukeamaan niin päin, että takkaa sytyttäessä kaikki on käden ulottuvilla. Ovi aukeaa siis ulkoreunasta. Loput ovet aukeavat "vastakkain", keskimmäinen oikelta ja oikean puolimmainen vasemmalta. Keskimmäisessä säilytetään kynttilöitä, kattaustarvikkeita jne. Viimeisessä kaapissa sekalaista tavaraa jota pöydän ääressä voi tarvita, mutta sen haluaa pois silmistä. 

Tähän kalusteeseen halusin jalat. Tämä on kooltaan 180x64x40, runko valkoinen ja ovet korkeakiiltovalkoiset. Tähän haluaisin vielä päälle lasilevyn, mutta se on niin pitkä ettei se koskaan tahdo mahtua autoon.

Lastenhuoneen Bestå on myös uudehko. Tämä on korkeudeltaan 64cm ja pituudeltaan 120cm. Oviksi valittiin mattavalkoiset. Sisälle mahtuu paljon leluja laatikoissa, kaikki kirjat, Muumitalo, Muumivene ja lukematon määrä kaikkea muuta pikkusälää. Tähän kalusteeseen emme halunneet pomppusaranoita, vaan ovet aukeavat oven reunasta vetämällä. Tämä siitä syystä, että lasten leikkiessä lattialla jalka tai käsi osuu aina vahingossa oveen, jolloin pompulla oleva ovi aukeaisi. Nyt ovet pysyy kiinni, kunnes sieltä jotain tarvitaan.Meidän tällä hetkellä viimeinen Bestå- järjestelmä löytyy työhuoneesta. Se on kasattu kahdesta kappaleesta, yhdestä 192cm korkeasta, ja yhdestä yksittäisestä kaapista työpöydän päällä, seinään kiinnitettynä. Tässäkään ei ole jalkoja ja oviksi valittiin mattavalkoiset. 
Työpöytä, joka on muuten kasattu kahdesta korkeakiiltovalkoisesta Linnmon-levystä ja ulottuu lähes seinästä seinään, jatkuu tuon Bestån sisään, niin että koloon saa sopimaan työvalon ja kansiot. Taakse on vielä kiinnitetty valolista, joka valaisee hämärällä tuon kolon. Työtuoli on myös aika uusi, se on Kodin 1:stä ja nimeltään Porgy. Mahtavan hyvä tuoli istua ja haaveilenkin näistä meidän uusiksi ruokapöydän tuoleiksi! :Eikä haittaa yhtään että tästä tulee hiukan mieleen Eamesin DSR :)

Siinä oli meidän talon kaikki Beståt!


Mukavaa päivää :)

Jenni


6 kommenttia:

 1. Kivoja Bestå-valintoja teillä :) Täällä ja käydään läpi eri vaihtoehtoja, että mitä sitä uuteen taloon valitsisi. Joka huoneeseen Beståta tulee, kunhan vaan osaisi päättää millaista lipastoa minnekin ;)

  VastaaPoista
 2. Hei makee toi työhuoneen ratkaisu! Täällä alkoi heti raksuttamaan makkariin... Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mielenkiinnolla odotan mitä keksit makkariinne! :)

   Poista
 3. Tuo työhuoneen ratkaisu on kyllä hyvä!! Minkä syvyiset nuo kaapit siinä ratkaisussa ovat? :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)