3.2.2014

Haaste: Talven tekstiilit
Coconut White- blogin Padmerine heitti haasteen aiheena kodin talviset tekstiilit! Haaste kuuluu näin:

Ota kuva tai kuvia niistä kodissanne talviaikaan käytettävistä sisustustekstiileistä, joista pidät eniten. Kerro, mistä yleensä löydät mieleisiä sisustustekstiilejä? Minkälaisia ne ovat? Teetkö itse vai ostatko valmiina? Säilyvätkö jotkut tekstiilit samoina vuodesta toiseen? Mitkä ovat suosikkivärejäsi tällä hetkellä?Meillä tekstiilit vaihtuvat aika harvoin, koristetyynynpäälliset ehkä useimmiten. Matot ja verhot pysyvät samoina läpi vuoden. Suosikkivärejäni vuodenajasta riippumatta ovat kaikki maanläheiset sävyt, valkoinen, harmaa, beige ja musta pieninä ripauksina. Ostan yleensä kaikki sisustustekstiilit valmiina, suosikkiliikkeitäni ovat H&M Home, Ikea, Ellos ja Asko. 
Talvella tekstiilit ovat pehmoisia, pörröisiä ja lämpimiä. Taljat ja viltit kuuluvat ehdottomasti talveen, vaikka tykkään kyllä kesäisinkin illalla kietoutua iltaisin sohvan nurkkaan torkkupeiton alle. Kun valitsen tekstiilejä varsinkin sohvalle, päällimmäisenä on tietenkin kaunis ulkonäkö, mutta myös mukavuus. Meillä ei sohvalla varmaan koskaan nähdä strassikivin koristeltuja kaunokaisia, haluan tyynyjen olevan sellaisia että niiden päälle voi huoletta pieni (ja vähän isompikin) sohvalle nukahtaja laskea päänsä :)

Pentikin 100% villahuopa on superlämmin! Tämä tuli talven pahimpina paukkupakkasina kiedottua myös ulkona vaunukopan ympärille, Sisu kun ei suostu päikkäreitä nukkumaan sisällä laisinkaan... Villa eristää kylmää tosi tehokkaasti ja pieni punaposki oli lämmin muttei hikinien herättyään uniltaan :)
 Mun kiintymys sarvipäihin näkyy toki myös tekstiileissä, ihana koristetyyny on Askosta. Harmaa samettityyny ja mustavalkoinen ornamenttityyny on H&M Home, valkoinen Petteri Punakuono- tekstityyny on Ellokselta. Taljojen haluan olevat putipuhtaan valkoisia, siksi olen päätynyt Ikean tekoturkistaljaan. Ei vedä vertoja pehmeydessä aidolle taljalle, mutta tykkään silti! On ihanan valkoinen ja pehmoinen. Verhot ovat pellavaa ja ne on tilattu Ellokselta.
 Aulassa Bestå- penkin päällä on toinen Ikean taljoista ja sama Petteri Punakuono- tekstityyny kuin sohvalla, täällä vain toisinpäin. Sen takana oleva raitatyyny on H&M Home. Nyt onkin ajatukset jo kevään tekstiileissä, sarvipäät saavat ainakin väistyä odottamaan ensi talvea! :)

Haluaisin haastaa vielä muutaman blogin esittelemään omat talviset tekstiilinsä ennenkuin kevät valtaa heidänkin kotinsa:
- Jenni

 

6 kommenttia:

 1. Olipa tutunnäköinen tyyny tuo Askon tyyny. Meillä on myös ja siihen kuuluva torkkupeitto.
  Ne ovatkin ihania.
  Kauniilta näyttää kuvissasi tekstiilit <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos Jenni kivasta haasteesta : ) Tulin nyt vasta sen kurkkaamaan kun pidin tahatonta blogitaukoa reilun viikon. Mutta tämä haaste on tähän sadesäähän just passeli - täytyyhän sen talven jossain näkyä, vaikka sitten sisällä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tauko tekee välillä hyvää :)
   Täällä odotellaan jo kevättä kovin!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)