20.2.2014

"Sinulle on postia"Aamulla herättyäsi laitat kahvin tippumaan ja lähdet postilaatikolle hakemaan aamun lehteä. Postilaatikolla huomaat että laatikon lukko on taas jäätynyt kiinni! Avain ei mene lukkoon vaikka mitä tekisit, eikä lukkosulastakaan ole apua. Huokaiset ja toivot ettei laatikkoon ole seuraavaan kahteen viikkoon tupsahtamassa ainakaan ihan kohta erääntyviä laskuja tai muita tärkeitä juttuja, pakkasten on nimittäin luvattu vielä jatkuvan! Joka aamu kokeilet laatikon lukkoa, ei aukea vieläkään. Sanomalehdet alkavat jo pursua suuaukosta ja voit vain kuvitella miten hiilenä Posti-Pate on niitä sinne joka aamu lisää sulloessaan. Sitten vihdoin koittaa nollakeli!! Riennät laatikolle innosta kiljahdellen ja kaivat syliisi vettyneen, märän lukukelvottoman mössön sanomalehtiä, saapumisilmoituksia ja laskuja.

Kuulostaako tutulta? 

Meillä oli mielestämme ihan hyvä postilaatikko, mutta vasta käyttö osoitti sen olevankin jotain muuta. Lukko jäätyi joka pakkasilla, vesi pääsi aina jostakin välistä kastelemaan postit ja maksikirjeet joutui noutamaan postista, ne kun eivät tahtoneet mahtua kunnolla postilaatikon suuaukosta sisään. Niinpä tartuin oitis tilaisuuteen, kun Stalalta ystävällisesti tiedusteltiin olisinko kiinnostunut testaamaan heidän uutta postilaatikkoaan. Postilaatikon lukon nimittäin mainostettiin olevan jäätymätön! Aika mahtavaa :)Uuden Active- sarjaan kuuluvan PL-2 postilaatikon on Stalalle suunnitellut Tapio Anttila ja sille on myönnetty Desing from Finland- merkki. Laatikossa on jäätymättömän lukon lisäksi mm. automaattinen "Sinulle on postia"- toiminto, joka ilmoittaa milloin postilaatikkoon on tullut postia. Sen suuaukosta mahtuvat myös maksikirjeet helposti ja mainospostin voi halutessaan kieltää tyylikkäällä mukana tulevalla magneetilla. Materiaali on suunniteltu erityisesti pohjolan vaativiin ja muuttuviin sääolosuhteisiin, se on.valmistettu huoltovapaasta ja kestävästä Ruukin peltikattoihin kehittämästä Pural-materiaalista. Ja se myös näyttää hyvälle! Sillä jos jäätymätön lukko olisi minulle ainoa kriteeri postilaatikon valinnassa, meillä voisi tienposkessa nököttää vaikka sellainen lukoton punainen muoviloota, mutta haluan postilaatikon olevan myös ilo silmälle :)

Kuvasta näkyy että postilaatikon suuaukko on tosiaan keskivertoa tilavampi, joten hiukan kookkaammatkin maksikirjeet mahtuvat suuakosta helposti. Olenkin laatikkoa jo ehtinyt suosittelemaan esimerkiksi eräälle perheelle, joiden postilaatikkoon tulee tämän tästä suurempia lähetyksiä, mies on elokuvatoimittaja. Meille valitsin harmaan ja valkoisen välillä valkoisen postilaatikon, mutta tyylikkäältä näyttää myös harmaa versio. Postilaatikon hintaan sisältyy nimikyltti, jonka voi tilata Stalan verkkosivuilta postilaatikon mukana tulevalla koodilla. Postilaatikkoa löytyy rautakaupoista ja sen hinta on 139;

Active- sarja saa tänä keväänä jatkoa, kun maaliskuussa markkinoille tulee niin ikään Tapio Anttilan suunnittelemat Stalan muunneltavat pihamodulit. Ideana näissä on yhdistää tyylikkäällä tavalla roskasäilytys ja pihavaja! Desing on samankaltainen kuin postilaatikossa, joten ne sopivat hyvin samalle pihalle muodostaen yhtenäisen ja viimeistellyn ilmeen. Käy kurkkaamassa lisätietoja ja kuvia pihamodulista täältä.Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Stalan kanssa.Torstaiterkkusin, Jenni


14 kommenttia:

 1. Nuo pihamodulit näyttää todella käteviltä. Mistähän löytyisi hintatietoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vaikutti minunkin mielestä tosi kivoilta! Pihamodulien uudet sivut aukeavat ensi maanantaina, sieltä löytyy varmaan silloin kaikki tarvittavat tiedot! Kurkkaa siis Stalan sivuille silloin :)

   Poista
 2. Mua jäi nyt kovin kiinnostamaan, että miten se laatikko ilmoittaa siitä postista? Eli huhuileeko se pihan perältä sellaisella kauhuleffa-äänellä "sinulle on postia" ja psyko-äänitehosteet päälle vai...? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toihan olis ihan loistavaa-tai tarkemmin ajatellen sittenkin melko kammottavaa :D
   Tuo "automaattinen" on ehkä sanana vähän harhaanjohtava. Tuo posti-merkkinen lärpäke tuossa yläreunassa taitetaan laatikon sisälle kun posti haetaan laatikosta. Kun Posti-Pate sitten tuo sinne lisää posti, lärpäke ponnahtaa näkyviin. Ja sitten vaan toivotaan ettei Posti-Pate luule että hänen täytyy taittaa se takaisin sisään! :)
   Lärpäke täytyy siis itse muistaa taittaa sisään, muuten se merkki on näkyvissä koko ajan.

   Poista
 3. Onpas kyllä kivan näköinen laatikko! Tuo vinokatto on aika suloinen : ) Meillä on myös ollut lukollinen loota käytössä reilut kolme vuotta ja se on kyllä toiminut hyvin kaikilla keleillä. Harmittavaa sen sijaan on pieni suuaukko ja joudutaankin hakemaan kaikki vähänkin paksummat kirjeet postista.

  Ai niin ja talven tekstiilihaasteeseen on nyt vastattu : ) Mukavaa viikonloppua jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää vähän mini-talolta ;)
   Tässä suuaukko on niin suuri että isommatkin paketit mahtuu. Mutta niitä ei silti ulkopuoliset onnistu onkimaan ulos sieltä-kokeilin tietty! :D

   Jee, hyvähyvä!
   Kivaa alkanutta viikkoa sinne :)

   Poista
 4. Nyt löytyi hinnat ja muut tiedot hienosti. Kiitos vinkistä!

  Sinulle olisi blogissani haaste:

  http://villailona.blogspot.fi/2014/02/haaste-paivan-asu.html
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että löytyi! Tuo pihavaja on kyllä tosi näppärän näköinen :)

   Kiitos haasteesta! Katsotaan mikä päivä saisin päälle jotain pukluverkkareita siistimpää :D

   Samoin sinne, mukavaa viikkoa!

   Poista
 5. Mä tilasin nimikyltin valkoisella pohjalla. Toi harmaa ois ollut näemmä parempi.. Sitä ei voi perua enään..
  :(
  Naapuri 25

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapuri, niin mekin :D
   Kauan arvottiin kumpi ja päädyttiin lopulta valkoiseen. Harmaa olis ehkä ollu parempi kyllä... :)

   Poista
 6. mitä järkeä on pitää postilaatikkoa lukossa, jo ssiitä mahtuu käsi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Teppo, en ole kyllä kokeillut tuonne kättäni tunkea. Voisihan sen aukikin jättää, tässä lukitus on automaattisesti olemassa.
   Postilaatikko on myös aika syvä, joten luukusta saisi varmaan änkeä käden olkapäätä myöten laatikkoon, jos joku haluaa testata ;)

   Poista
 7. Moi. Saiskohan tuon kumisen lukonsuojan jostain tilattua varaosana? Hyvä laatikko, on ollut ainakin viisi vuotta mut tänä talvena kuminen lukonsuoja murtui irti. T. Jari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kannattaa laittaa Stalalle sähköpostia jos heidän sivuiltaan ei löydy varaosia. Itse tilasin heiltä sähköpostilla meille uuden lukonsuojan tähän pari vuotta sitten.
   - Jenni

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)