19.2.2014

Superdieetin päätös, plussat ja miinukset!Luvassa kuvamateriaalia, joka saattaa järkyttää herkimpiä katsojia. 

Pari solariumkertaa olisi siis voinut olla kova sana ennen bikinikuvia helmikuussa, mutta menkööt ;)
Kuuden viikon Superdieetti on nyt ohi! Kasvot on peitetty, sillä tämä kuva lähti myös Fitfarmille, mutta minä se oon :) Painonpudotustavoitehan oli kuudelle viikolle -5kg, se ei toteutunut, mutta mittanauha ja peilikuva kertoo että läskiä paloi juuri sieltä mistä pitikin! Vyötäröltä lähti kuudessa viikossa -6cm ja kiloja karisi -3.5kg, oon tyytyväinen! Mutta eniten iloa tuottaa oikean ateriarytmin löytyminen, kasvisten ja marjojen kulutuksen roima kasvu ja muutos omassa olossa. Olo on paljon energisempi ja reippaampi kuin kuusi viikkoa sitten, vaikka Sisu-vauva valvottaa -jos mahdollista- vieläkin enemmän öisin :) Iho on paremmassa kunnossa, samoin hiukset ja kynnet. Ja bonuksena, kokeilin dieetin puolessa välissä tavoitefarkkujani ja ne menivät päälle niin helposti että otin kaapista vieläkin pienemmät tavoitteeksi, ja nyt nekin mahtuivat päälle!!

Vedin Superdieetin miesten ohjelmalla ja tämä muutos on saatu aikaan yksinomaan ruokavaliota noudattamalla. Kahden pienen lapsen kanssa jokapäiväisten treenien sovittaminen päivään tuntui liian hankalalta. Siispä teille kaikille, jotka mietitte saako tuloksia pelkällä ruokavaliolla niin kyllä saa! Ottamalla treenit osaksi ohjelmaa, olisin varmasti kuudessa viikossa päässyt vieläkin parempiin tuloksiin. Treeniohjeet olivat hyvät, ja otinkin ne talteen yhdessä dieettiohjeiden kanssa myöhempää käyttöä varten. Mieheni, joka lupautui dieettikaverikseni aluksi lähinnä vertaistuki- mielessä, karisti kiloja kuudessa viikossa -5.3kg! 

Mutta ei niin hyvää ettei jotain huonoakin. Kaikilla Superdieetti ei tehoa, ainakaan kuudessa viikossa. On turhauttavaa, kun noudattaa ohjeita ja treenejä pilkulleen, eikä mitään muutosta tapahdu. Näitäkin oli Facebook- ryhmässämme useita. Naisilla dieetti voi vaikuttaa hormoonitoimintaan. Useilla esiintyi varsinkin dieetin viimeisillä viikoilla tiputteluvuotoa, vaihdevuosioireita tai kuukautiset jäivät kokonaan pois. Itse pidän näitä huolestuttavina merkkeinä, ja juuri tuosta syystä lopetin itse dieetin ohjeiden mukaisen noudattamisen viikkoa aiemmin. Itselläni kuukautiset nimittäin jäivät pois ja kärsin 4-5 viikon tietämillä tosi pahasta yöhikoilusta. Minulla kuukautiset alkoivat siis suoraan 3 viikon kuluttua synnytyksestä ja olivat tähän saakka säännölliset. Koska todella moni muu ryhmässämme valitteli samaa, uskon kuukautisten jääneen pois juuri dieetin takia. Asia korjaantui ottamalla ruokavalioon pari viipaletta Realia ja hiukan riisiä, eli hiilarien määrää nostamalla. En siis noudattanut enää viikon 6 ohjeita, joissa hiilarit oli vedetty todella alas, vaan söin omien tuntemusten mukaan.

Hyvää Superdieetissä on paljon, sehän on selvää, ei se homma muuten pyörisi vuodesta toiseen. Johtuuko kiireestä, liiasta työmäärästä vai mistä, mutta foorumin "asiantuntijoiden" vastaukset varsinkin ravintopuolen kysymyksiin olivat usein todella ylimalkaisia, väheksyviä ja sekavia. Ruokavalio-ohjeissa sekoiltiin, eikä informaatio kulkenut. Vastaukset kysymyksiin olivat toteavia, mitään ei selitetty. Ja tämä nimenomaan ravinto-puolella, fysio- ja personal trainer- puolella vastauksia oli oikeasti pohdittu ja niistä paistoi ammattitaito. Mieheni kanssa tultiinkin siihen tulokseen, ettei dieettaajia kannata alkaa opettamaan ravintoasioissa toimimaan itsenäisesti, sillä nythän moni dieetin loputtua sortuu tavalla tai toisella syömään väärin ja ostaa taas puolen vuoden päästä itselleen uuden Superdieetti- valmennuksen ;) Näin se bisness pyörii! Tämä on siis vain oma henkilökohtainen näkemykseni ja kokemukseni asiasta.

Suosittelisinko Superdieettiä? Kyllä, ehdottomasti. Mutta asioita kannattaa kyseenalaistaa ja ottaa selvää miksi ateriat koostetaan tietyllä tavalla, miksi joku ateria syödään ennen treeniä tai sen jälkeen. Kannattaa kysellä ja kysellä kunnes joku selittää, eikä vain totea että tehkää nyt vain niinkuin käsketään ja hymynaama perään :)  Kaikella on syynsä ja ne syyt kannattaa selvittää, jotta pystyy jatkossa itse omin avuin koostamaan järkevästi ateriansa. Itse aion jatkossa syödä hedelmiä ja kaiken värisiä kasviksia, myös juureksia jotka dieetillä oli kielletty. Normaalia ruokaa. Sillä eihän painonpudotus tai normaalipainon ylläpito mitään rakettitiedettä ole, pitää vain syödä vähemmän tai yhtä paljon kuin kuluttaa! Fitfarmin nettivalmennukset ovat loistava keksintö, mutta loistavankin keksinnön voi pilata huonolla asiakaspalvelulla. Foorumin palsta toimivaksi ja vastailemaan asiantuntevat ammattitaitoiset ihmiset niin tyytyväisyys olisi taattu :)


Mites te muut Superdieetin läpikäyneet, olitteko kaikin puolin tyytyväisiä vai jäikö jokin asia kaihertamaan?


Jenni
26 kommenttia:

 1. Ihan mahtavat tulokset! Hyvä sinä!!
  Mä osallistuin Jutan dieettiin vielä silloin kun se oli ilmaista. Mulla se ei vaan toiminut ja sainkin Jutalta tosi ylimielisiä ja suoranaisia ***uiluviestejä kun uskaltauduin epäilemään ääneen voiko todella antaa takuita että tämä toimisi kaikilla. Tekisi mieli kokeilla uudestaankin, mutta epäilen, että saisinko apua ruokavalion koostamiseen näiden kaikkien rajoitusteni kanssa, tuskin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oon kyllä tyytyväinen kuuden viikon saldoon! :)
   Voi ei...oon kuullut monelta samaa. Onko se sitten Jutta joka niihin kaikkiin viesteihin vastaa- epäilen- mutta hänen maineensa ja nimensä niillä kyllä pilataan. Kannattaisi ehkä kouluttaa henkilöstöään vähän parempaan asiakaspalveluun :)
   Aika paljon ruoka-aineita oli korvattavissa jos on allerginen!

   Poista
  2. Joo, silloin oli vielä Jutta itse joka blogissaan vastaili. Mutta voin kuvitella että asenne on sama muillakin siellä. Harmi :/ Nykyisin tuossa hommassa näkyy kauas vain ja ainostaan rahastuksen maku.

   Poista
  3. Oon ikävä kyllä samaa mieltä! Liian monta rautaa on tulessa yhtä aikaa, nettivalmennukset kärsii. Ainakin SD, tiedä sitten riittääkö niiden kiinnostus "kovemmin" treenaavien valmennukseen paremmin, kuten bikini challenge jne.

   Poista
 2. Hyvä J!!! Olen ylpeä sinusta <3 Muutos on nähtävissä! Mulla vielä Liteä 5 viikkoa jäljellä eli puolessavälissä ollaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muutos onneksi näkyy ja tuntuu, muuten vois hiukan ottaa päähän kuuden viikon kiristely :D
   Sullakin jo loppu häämöttää ja siitä sitten onkin hyvä jatkaa samaa rataa! :)

   Poista
 3. Jes hyvä Sinä, onnea hyvistä tuloksista! :)
  Itse kirjoitin juuri omat plussat ja miinukset Superdieetistä, niin ja sielä lukee mun tulokset. ;)

  http://rouvav.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Täytyypä tulla sinne kurkkaan kuinka sun kävi :)

   Poista
 4. Wau, mikä muutos! Minä en ole superdieettiä kokeillut ja olen sitä miettinyt, mutta negatiivisen palautteen takia taidan jättää kokeilematta (tarkoitan tuota ylimielistä asiakaspalvelua noissa ravintoasioissa) Uskon, että löydän jostain neuvojan joka haluaa auttaa myös ravintoasioissa. Olisin itsekkin onnellinen kun saisin muutaman kilon pois niin olisi parempi olla.
  Hienosti tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ohjeet on hyvät, niin ruokavaliossa kuin treeneihin. Mutta jos jotain kysyttävää dieetin aikana tulisi niin foorumi on se mikä tökkii. Muuten suosittelen kyllä :) Ja onneksi meilläkin oli mahtava facebook- ryhmä, sieltä sai vertaistukea ja vastauksia nopeampaan kuin foorumilta!

   Poista
 5. Hyvin olet saanut tulosta, se näkyy!! :) Mä aloitan superdieetin ensi maanantaina, katsotaan miten käy... Ikävä kuulla, että palvelu tökkii. Koitan olla välittämättä siitä ja keskityn vaan ruokavalion noudattamiseen ja treeniin. 4-5 kiloa saisi lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sinne foorumille ole pakko mennä ollenkaan, hakee vain aina vaihtuvat viikko-ohjeet :) Niillä pärjää! Tsemppiä projektiin, onnistut varmasti :)

   Poista
 6. Vautsi Jenni! Huima muutos vaan kuudessa viikossa! Toi energisyys on kyllä hieno lisä, kannustaa syömään terveellisesti jatkossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppari! Onneksi sun kanssa on tullut nyt raahauduttua myös salille! :)

   Poista
  2. Super-dietin jälkeen alkaa nyt super-treeni, kauhee kesäkunto odottaa ;)

   Poista
 7. Wow mikä tulos! Lämpimät onnittelut! Nyt on varmasti voittajafiilis!
  Itsekin olin pari kuukautta Go Fat Go-dieetillä ja se toimi hyvin. Pikkuhiljaa siirryin kuitenkin paleo-tyyppiseen ruokavalioon ja nyt kiloja on lähtenyt 13. Se fiilis kun ne tavoitefarkut menevät jalkaan on ihan uskomaton, i feel you!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   GFG on aika samantyyppinen, mutta ilmainen ja toimii kuulemma loistavasti sekin! :)
   Mahtava pudotus sulla, vautsi!

   Poista
 8. Minä taas keskityin enemmän siihen treenipuoleen, ja tykkäsin tosi paljon saliohjelmista, ja opinpa sivussa treenaamaan myös kahvakuulalla. Kiloja ei juuri karissut, kun en enää kakkosviikon jälkeen vähentänyt ruuan määrää, mutta kiintetytymistä kyllä tapahtui. Tiesin jo etukäteen tästä yliolkaisesta asiakaspalvelusta, joten en siitä piitannut, sillä minusta alle 50 euron hinta viidestä eri treeniohjelmasta ja ruokavaliosta on varsin edullinen hinta. :) T

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, treeniohjeet oli tosi hyvät ja tehokkaat! Pääasiahan onkin miltä tuntuu ja näyttää, kiloista viis :)

   Poista
 9. Itse olin syksyllä superdietillä, ja seitsemän kiloa sain pois. Pudotettavaa kyllä jäikin reilusti.
  Loppu dietistä tuli outoja pahoinvointeja, joitten takia päätin etten lähde jatkamaan enää ekstraan.
  Dietin jälkeisenä päivänä tein raskaustestin ja selvis, että tuleva vauva ne pahoinvoinnit olikin aiheuttanut :D
  Joten painon pudotus muuttui mahan kasvatteluun, mutta voisin kyllä kokeilla joskus uudestaankin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno pudotus! Ja mikä ihana syy pahoinvoinnille :)
   Siitä olikin sitten hyvä alkaa masua kasvatteleen! Kuntoon pääsykin oli varmasti näin synnytyksen jälkeen nopeampaa kuin ilman dieettiä.

   Poista
 10. Heips! Täällä saman ryhmän sd:läinen! :) Olipa kiva löytää blogisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Sun kommentti oli jäänyt ihan huomaamatta! Mutta kiva kun löysit tänne ja toivottavasti sun dieetti on myös mennyt hyvin! :)

   Poista
 11. hei! vau mikä muutos! olen itse ajatellut liittyä fitfarmiin mutta en tiedä mikä olisi mulle sopivin vaihtoehto.mitä toi sun ohjelma sisälsi? haluaisin ruokavalion uusiks ja pari kertaa viikos salia ja muina päivinä lenkkeiyä! sulla on huippu blogi!! :) -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Kiitos! :)
   Tähän kuului täydelliset ruokavalio-ohjeet kuudelle viikolle sen mukaan kuinka paljon haluaa pudottaa (liittymällä Superdieettiin näet kaikkien ryhmien ruokavaliot ja treeniohjeet, niin miesten kuin naisten), kotitreeniohjeet, kahvakuulatreeniohjeet ja useampi salitreeniohjelma. Hellapoliisin laatimia ruokaohjeita muutama.
   Suosittelen! Mutta jos enemmän aiot salilla käydä ja tavoitteena lihasmassan kasvatus, niin parempi voisi olla esim. Liten In Shape. Kannattaa katsoa fitfarmin sivuilta vaihtoehdot ja valita sopivin :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)