27.5.2014

Ranskalainen tomaattipiiras & mango-kookosmoussekakku






Moikka!

Kiinnostusta Tissiäis-juhlien resepteihin löytyi, joten tässäpä tulee :)



{ Ranskalainen tomaattipiiras } 

  • 4 ½dl vehnäjauhoja
  • ½tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 125g voita
  • 5rkl kylmää vettä
Täyte
  • 3rkl dijonsinappia
  • 3dl raastettua kermajuustoa
  • 5-7 tomaattia (tai rasia pikkutomaatteja)
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ½tl mustapippuria
  • ripaus suolaa
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3rkl oliiviöljyä
  • koristeeksi rucolan lehtiä

Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina keluun ja annan levätä jääkaapissa noin tunti. 
Leikkaa tomaatiti ohuiksi viipaleiksi ja raasta juusto. Sekoita murskatut valkosipulit öljyyn.
Kauli taikina ja painele se voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27cm), jätä matalahkot reunat.
Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Asettele päälle tomaatin viipaleet, mausta tomaatit suolalla, basilikalla ja mustapippurilla. Pirskottele pinnalle valkosipuliöljy.
Paista piirakkaa 225- asteisessa uunissa noin 20min. Koristele hiukan jäähtynyt piirakka rucolan lehdillä.




{ Mango- kookosmoussekakku }

Pohja
  • 180g digestive-keksejä
  • 75g voita
Mousse
  • 1prk (425g) säilöttyjä mangoviipaleita valutettuna
  • 1prk (400g) säilöttyjä aprikooseja valutettuna
  • 1 dl limemehua (noin 5 limestä)
  • 1dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1.5dl kookosmaitoa
  • 2dl kermaa
  • 6 liivatetta
  • 3rkl appelsiinimehua
Koristeluun
  • mangososetta (esim. Piltti)
  • hedelmiä, esim. passionia 

Laita irtopohjavuoan (halk. noin 26cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon voisula. Taputtele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin. 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangot ja aprikoosit, sekoita joukkoon puristettu limemehu, sokeri, vaniljasokeri ja kookosmaito. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Yhdistä kerma ja mango-kookosseos keskenään. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria. Purista liivatteista vesi pois, kuumenna appelsiinimehu kattilassa tai mikrossa ja sulata liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada mousse jäähtyneen keksimurupohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja koristele!



Herkkuhetkiä! :)

- Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaunis kiitos kommentistasi! :)