Nyt eletään kalenterin mukaan kesän parasta mansikka-aikaa, mutta epäkesämäisen kelin vuoksi mansikkasadosta on tulossa huono. Normaalisti tässä vaiheessa meilläkin on mansikkamaalle tehty jo pari tuottoisaa reissua ja pakastin olisi pullollaan punaista herkkua talveksi. Viikko sitten pääsimme kuitenkin ekan satsin äitini kanssa poimimaan ja tottakai vähän mansikoita täytyy aina jättää sellaisenaan herkuteltavaksi eikä kaikkia purkittaa pakkaseen :) Osa mansikoista syötiin sellaisenaan, osan käytin kesän nopeimpaan jälkiruokaherkkuun!
Kaikessa yksinkertaisuudessaan: Lado yhteen suureen tai pienempiin annosmaljoihin vuoronperään mansikan viipaleita, sokerilla ja vaniljasokerilla makeutettua kermavaahtoa ja murennettua marenkia. Jos tykkäät marengista rapeana, tarjoa heti. Jos tykkäät hiukan pehmenneestä, anna herkun tekeentyä hetki jääkaapissa. Kivan lisän tähän tekee sitruunamelissan tai mintun lehdet. Aikuisten jälkkäripöytään mansikat voi marinoida liköörissä ;)
Seuraksi hyvää kahvia tai kuohuviiniä!
Kippis!!
- Jenni
Herkullisen kuuloista! :)
VastaaPoistaTäällä Pohjanmaalla vissiin on vähän erilailla mansikkaa, sitä kuulemma on nyt valtavasti ja niin makoisia olivatkin - mums mums!
Oli kyllä herkkua! :)
PoistaTäällä alkukesä oli niin viileä ja sateinen että johtuiskohan siitä huono mansikkasato? Mutta onneksi niitä kuitenkin saa, hinta vaan on kovempi kun tarjontaa vähemmän ;)
Namskis! Korvasin kermavaahdon karamelli-kastikkeella, toimii muuten sekin!
VastaaPoistaOih! Karamellikastikkeella varmasti vieläkin herkumpaa :)
PoistaIhana kesäpäivän herkku, täytyypi okeilla :-)
VastaaPoista- Minna / Back to the Milky Way
Niin on, mansikat kuuluu kyllä kesään! :)
PoistaNam nam nam! :P
VastaaPoistaJustiinsa näin!! :D
PoistaNo siinä olis mieleiset lautasliinat. Mistä?
VastaaPoistaLautasliinat on Helsingin Granitista ja ne on kyllä tosi kivat :)
PoistaHerrkullisen näköinen, nams. Mansikat ovat niin hyviä :)
VastaaPoistaNiin on, karkkeja parempaa herkkua! :)
Poista