17.7.2014

Kukkakauppana Ikea
 Käväisin viikko-pari sitten vanhempieni kanssa Ikeassa. Kummasti taas mitään en tarvinnut, mutta aina sitä jotakin kivaa siitä kaupasta löytyy! Olen normaalisti kartellut orkideoja, vaikka ne niin kauniita ovatkin. Olen mieltänyt ne kalliiksi ja vaikeasti hoidettaviksi. Jälkimmäinen eittämättä pitää paikkaansa, mutta nyt Ikeassa oli niin hyvään hintaan tosi kauniita orkideoja etten voinut vastustaa. Ostin kaksi kaksivanaista valkoista orkideaa aikomuksenani istuttaa ne molemmat tähän isoon hopeanväriseen cooleriin saadakseni oikein näyttävän asetelman, mutta huomasin että yksikin kukka riittää. Toinen jäikin sitten keittiötä kaunistamaan.Orkideat ovat Ikea- tavarataloissa tarjouksessa 20.7 asti hintaan 7.99;

 Muita hankinnan arvoisia kasveja siellä oli tosi hyvännäköiset oliivipuut, 145cm korkea lattiamalli ja matalampi 40cm korkea oliipuu. Tosi kivaan hintaan nekin!
Olisko mitään vinkkiviitosta tämän kaunokaisen hengissäpitoon?? :)


Aurinkoista loppuviikkoa!
- Jenni14 kommenttia:

 1. Korjatkaa joku,jos olen väärässä,mutta ymmärtääkseni jos orkidea on ostettaessa läpinäkyvässä ruukussa,tulisi sen saada juurille valoa. Juuret ovat myös se josta näet kastelutarpeen. Eli kun juuret "harmahtuvat" tarvitsevat ne vettä ja niin kauan kuin ovat vihreänä vettä ei tarvitse antaa.
  Lämmintä ja rentoa kesää ja toivottavasti orkideasi viihtyy teillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitoksia! Nämä olivat kyllä nimenomaan läpinäkyvässä ruukussa. Ilmajuuret jätin ruukun ja katteiden ulkopuolelle, mutta valoahan nuo ruukussa olevat juuret eivät tosiaan nyt näe... Katsotaan kuinka käy! :)
   Samoin sinne Sini!

   Poista
 2. Todella kaunis asetelma! <3 Vinkkejä en osaa valitettavasti antaa. :) Olen viime aikoina tyytynyt vain ikivihreisiin orkideoihin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Niihin minäkin olen tähän asti tyytynyt ja itseasiassa valkoista ikivihreää orkideaa lähdin hakemaankin mutta ne olivat ikeassa aika kökön näköisiä... ;)

   Poista
 3. Orkideat on kyllä oikeita kaunottaria! Minäkin olen ymmärtänyt, että juurien pitäisi olla läpinäkyvässä ruukussa. Mutta toisiaan tuo hinta ei päätä huimaa ja asetelmasi on todella kaunis, niin riskin otto kannattanee. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ovat hengissä molemmat! :) Sekä läpinäkyvässä ruukussa oleva että tämä umpinaisessa oleva. Tosiaan rahallinen menetys ei ole suuren suuri vaikka henkensä heittäisivätkin, mutta tieten tahtoen en haluaisi näitä tappaa... ;)

   Poista
 4. Sinin kanssa samoilla linjoilla, ainakin sellaisen neuvon itse olen saanut. Samaten orkidea pitäisi kastella upottamalla niin että juuret saavat aikansa imeä vettä, coolerin kanssa ehkä hieman vaikea toteuttaa ;)
  Itse en tosin, näistä neuvoista ja niiden huolellisesta noudattamisesta huolimatta ole onnistunut orkideaa pitkä ikäiseksi saamaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kylmästi vain kaatanut tälle vettä ja vielä ainakin on hengissä :) Mutta joo, nyt kun asiaan perehdyin (tietty vasta nyt, enkä ennen ruukkuun laittoa :D) olen hoito-ohjeiden suhteen viisaampi.
   Läpinäkyvä ruukku ja upotus veteen, kuten täälläkin on kommenteissa ohjeistettu, ensi kerralla teen toisin ;) Mutta vaikea orkideaa taitaa olla pitkään saada hengissä pysymään vaikka kaiken tekisi oppikirjojen mukaan, harmi!

   Poista
 5. Kaunis asetelma, upea cooleri! Cooleriin saa vaikka minkälaisia kukka- ja sisustusasetelmia, mutta toivotaan orkideoille pitkää ikää ;) (neuvoja en valitettavasti osaa antaa).

  VastaaPoista
 6. Kyllä vain! Läpinäkyvä ruukku, tarvitsevat valoa! Useassa paikassa myydään lasisia "orkidearuukkuja" ja kastelu kannattaa tapahtua 1x viikossa upottamalla kukan "pohja" veteen hetkeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, täytyy ensi kerralla muistaa! Keittiön orkidealla onkin läpinäkyvä ruukku, mutta yhtä lailla hengissä ovat molemmat, tämä umpinaisessakin oleva. Saa nähdä kuinka kauan... ;)

   Poista
 7. Meinasin juuri udella miten saat nämä pysymään hengissä. Olen kuluneen vuoden aikana itse tappanut kaksi orkideaa ja olen hyvin suruissani kun nämä ovat niin kauniita kasveja! Jos saat pidettyä kukat elossa niin jaahan vinkkejä, haluaisin itsekin ainakin yhden makuuhuoneeseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näköjään pyhällä hengellä :D Olen tämän yksilön kohdalla tehnyt kaikki virheet, mutta vielä siinä henki pihisee ;)
   Taitaa olla siis tuurista kiinni. Joten ei muutakuin Ikeaan ja orkidea sunkin makuuhuoneeseen!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)