16.7.2014

Lastenhuone muutoksen alle!Mukavaa keskiviikkoa! Edellisiltana kävin vimmoissani blogin kimppuun ja voitte kuvitella että muutaman tunnin jälkeen pieni pääni sauhusi siitä kaikesta koodailusta ;) Ei tule minusta graafikkoa ei, eikä koodariakaan,  mutta uusi banneri näyttää omasta mielestäni paljon paremmalta kuin se vanha. Nyt vähän juttua lastenhuoneesta.
Meillä on talossamme kolme makuuhuonetta, joista yksi on meidän vanhempien makkari WC:llä ja isolla vaatehuoneella, toinen Mandin makkari vaatehuoneella ja kolmas työhuone/ vierashuonekäytössä. Koska myös Sisu leikkii Mandin huoneessa, tuntui luontevalta ajatukselta tehdä tästä huone molemmille lapsille. Sisu nukkuu vielä pinnasängyssään meidän kanssa isossa makkarissa, mutta tulevaisuudessa- kunhan yöheräilytkin vähenevät- pinnis siirretään yhteiseen lastenhuoneeseen. 

Koska lastenhuone oli sisustukseltaan todella prinsessamainen suffeliväreineen, lähdin Pinterestistä katsastamaan vähän vinkkejä hiukan sukupuolineutraalimpaan lookiin. Mielessäni oli neutraalit värisävyt, harmaa, valkoinen ja beige mustalla terästettynä. Irrotin seinästä vaaleanpunaisen tekstitarran ja riisuin muutenkin vaaleanpunaista vähemmälle. Maalivarastosta löytyi korkkaamaton purkki Tikkurilan Graniitti- maalisävyä, jonka ajattelin sutia yhteen seinään lämpimämmän kaakaonruskean tilalle. Muttamutta.

Eräänä iltana iltasadun jälkeen kun pötköteltiin Mandin kanssa vierekkäin sängyllä ja juteltiin huoneen tulevista muutoksista, Mandi melkein itkun partaalla parkaisi ettei halua tänne enää yhtään harmaata!! Voisiko sen seinän maalata vaikka mustalla? Ei harmaata! Musta tuntui lastenhuoneen seinäpintana aika rajulta valinnalta, niinpä annoin Mandille käteen Tikkurilan värikartaston ja kehotin siitä (pieni kylmä hiki otsalla...) valitsemaan mieluisen sävyn. Pieni sormi osoitti kaikkea muuta kuin neutraalia ja maanläheistä värisävyä :D Vaikka väriallergisen ja harmoonisen sisustajan silmiä särki, haimme kaupasta purkin Tikkurilan l300:sta. Loppujen lopuksi, lastenhuonehan tämä on. Lapset rakastavat värejä eivätkä arvosta sitä kuinka hienosti maanläheiset harmaan sävyt sointuvat toisiinsa. He rakastavat riemunkirjavia legopalikoita, sinistä, punaista, keltaista ja vihreää! Nämä ihanat Pinterest- kuvat olivatkin siis enemmän äidin, ei lasten mieleen ;)

Vielä on huoneeseen haussa mm. uudet mustavalkoiset verhot (mietin kankaaksi tätä Ikean ihanaa raidallista), uusi mustavalkoinen matto löytyikin jo kotoa. Lattialle pääsi virkatun vaaleanpunaisen pitsimaton tilalle Annon Lankku. 

Kuvia uudistetusta lastenhuoneesta tulossa siis toivottavasti pian! Malttamattomimmille esimakua instagramissa. Kuulisin myös mielelläni miten teillä lastenhuoneet on jaettu? Missä iässä teillä lapset ovat saaneet omat huoneet, mihin ikään saakka yhteinen huone toimi teidän perheessä? Itse muistan aivan pienenä jakaneeni isoveljeni kanssa saman huoneen, mutta tosiaan hyvin lyhyen aikaa. Ikäerommekin (6 vuotta) saattoi vaikutta asiaan... (syynä ei siis missään nimessä ollut se, että olisin ollut ärsyttävä pikkusisko) ;)
Kuvat Pinterestin inspiskansiosta.10 kommenttia:

 1. Uusi banneri on tosi kaunis! Ja lastenhuoneen suunnitelmat kuulostaa hyvältä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kiitos! :) Suunnittelu hauskaa, toteutus vähän ontuu ;)

   Poista
 2. Täälläkin bodettu kesän kynnyksellä blogin ulkonäköahdistusta. :) Onneksi se hukkunut hiukan tämän rakentamisen jalkoihin, mutta I feel your pain! ;) Meillä lapset muuttivat suoraan omiin huoneisiin (molemmat poikia). Nyt jakavat huoneen tässä väliaikakodissa ja tuntuu että nyt niille omille huoneille olisi käyttöä kun ovat toistensa kimpussa koko ajan. No taitaa olla jokin vaihe onneksi! :)

  VastaaPoista
 3. Sitä taitaa olla liikkeellä! Samalla kun kesäisin iskee ahdistus niin omaan ulkonäköön, kodin ulkonäköön niin tottahan se ulottuu jo blogiinkin :D
  Saa nähdä miten yhteinen huone käytännössä toimii, jossakin vaiheessa uskon kyllä molempien tarvitsevan oman huoneen. Mutta toivon että saisin nauttia vielä hetken myös erillisestä työhuoneesta :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä susta taitaa koodari tulla, sain nimittäin neuvollasi oman banneri haluamanlaiseksi!!
  Joten aivan superiiiiso kiitos siitä sinulle!! <3 Et tiedä miten helpotitkaan ahdistustani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei, ihan mahtavaa että mun vinkistä oli apua! Aika yksinkertainen juttu loppujen lopuksi, mutta kauan minäkin sen asian kanssa painiskelin :)

   Poista
 5. Minäkin olen paininut koodien ja blogin ulkonäön kanssa :/ Ja välillä on tultu kovalla rytinällä alaspäin kun koodit ovat sotkeutuneet :/ Mutta upea blogi sinulla, blogi näyttää tosi hyvälle ja viimeistellylle. löysin vastikään ja nyt seuraan jo aktiivisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on liikkeellä! Ja vitsit että se osaakin olla hankalaa ja aikaavievää sellaiselle joka ei koodien kanssa normaalisti töitä tee :/
   Kiitos paljon <3

   Poista
 6. Onneksi nyt on musta-keltaiset lastenhuoneet supertrendikkäitä muiden lookien ohella, niin varmaan löytyy kaupasta kaikkea kivaa joka mätsää seinään :) ja se on melkein vielä sukupuolineutraalimpi kuin harmaat ja beiget, jotenkin ne näyttää aina niin poikamaisilta huoneilta kun musta-keltainen voi olla melkein kummalla vaan. :) Onneksi hän ei valinnut kirkkaan sinistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kaikkea kivaa löytyy! ;) Heh, hiukan hei kylmä hiki otsalla jännitin minkä värin kohdalle pieni sormi seisahtuu :D Olisi ollut nikottelemista sinisen sävyissä!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)