4.8.2014

Vienna
 Long time no see! Mitäs teille kuuluu? :)
Olen ehkä hankkinut tänä kesänä itselleni kaikkien muiden terveyshaittojen lisäksi myös pölykeuhkon. Niin paljon olen vetänyt henkeen vanhaa pois hiottua lakkaa ja puupölyä parin diy- projektin myötä. Mutta oli se sen arvoista :)

Aulaan etsiskelin Facebookin ja kirppisten kautta kivaa lipastoa, jonka voisin käsitellä mustaksi. Lopulta se löytyikin lähempää kuin uskoinkaan, meidän mökiltä. Vanhempani olivat luopumassa siellä olevasta ruskeansävyisestä, parhaat loistonsa nähneestä 40- luvun lipastosta, joka on kulkenut äitini suvussa iät ja ajat. Sen jälkeen en muuta enää osannut tähän ajatellakaan, tässä lipastossa on kauniin ulkonäön lisäksi myös tunnearvo.

Toinen uusvanha ihanuus löytyy niin ikään aulasta, vanha wieniläistuoli. Näitä meille kotiutui itseasiassa kaksin kappalein muutamalla eurolla, toinen vielä etsii paikkaansa. Molemmista tuoleista hioin pois vanhan maalin ja lakkakerrokset ja maalasin kalustemaalilla mustiksi. Pääsin samalla kokeilemaan vihdoin uutta Tikkurilan Helmi- kalustemaalia, jota saa nykyään myös kauniin himmeänä. Loistava maali! 
Tältä aula näyttää nykyään. Vielä pohdin nostaisinko lipaston päällä nojallaan olevan taulun kuitenkin seinälle? Varsinkin tästä kuvasta huomaa, että aula näyttää eripariselta. Massiivinen Ornament- peili ja RTV:n lyhty ovat molemmat niin suuria ja näyttäviä, että niiden vieressä kaikki näyttää pieneltä. Ylempänä taulu voisi tasapainottaa tilaa. Mitä olette mieltä? Vai pitäisikö tauluja olla jopa useampi tällä lipaston puoleisella seinäparilla tai taulun olla kooltaan suurempi? Hiukan himottaisi myös maalata tuo vanha Laasti- maalisävy piiloon, mutta mies repii peliverkkarinsa jos ehdotan :D


Jenni
 

15 kommenttia:

 1. Uskomatonta, että se voi joskus löytyä noinkin läheltä! Liian läheltä huomatakseen:)

  Mutta vallan upeita lopputuloksia<3

  Hmm, näyttää kyllä tuo seinä mukavalta noinkin. Kaksi erikokokoista, suuri ja pienempi tauluparikin voisi olla kivalla. Seinällä siis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! :)
   Kiitos paljon :) Kaksi erikokoista taulua mullakin oli mielessä. Itse toteuttamistapa vaan hakusessa! Olispa jokin valmis visio päässä ;)

   Poista
 2. Pitikin kysyä tuosta maalin sävystä, kun näyttää kuvassa täydelliseltä harmaalta. Samalla ollaan siis maalattu makkaria ja käytävää, mutta näyttää meillä tummemmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuolle seinälle heijastuu päivisin aika lailla valoa ja näyttää siksi kivemman sävyiseltä kuin hämärämmällä. Toivoisin seinän olevan kivan värinen joka valaistuksessa tosin ;) Hämärässä näyttää jotenkin vihertävältä...

   Poista
 3. Todella kaunis kokonaisuus, lipasto ja tuoli. Voisiko toisellekin seinälle löytyä pariksi toinen lipasto tasapainoittamaan tilannetta?

  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vekarus! Tuo peiliseinä täytyy pitää aika vapaana kaikesta jotta sisääntulo ei ahtaudu liiaksi. Tuo lyhty on juuri maksimi :) Täytyy koittaa keksiä jotain muuta tasapainotusta!

   Poista
 4. Ihanat löydöt! Olen kans oppinut, että puhu aina ensin anopille mistä haaveilet - heidän vanhasta navetasta on löytynyt meille jo vaikka mitä. :) Minusta tuo seinän sävy on just täydellinen! Ja tervetuloa takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, tuollainen aarrenavetta olisikin ihan huippu!! :)
   Ja kiitos <3

   Poista
 5. Upea löytö tuo lispasto! Ehkä nostaisin taulun ylös seinälle ja laittaisin jotain lyhdyn kaveriksi peilin kanssa? Mutta kyllä se "oikea" juttu sieltä vielä löytyy :) Kaunista on noinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Taulu luultavasti päätyy seinälle, alan itsekin olla vahvasti sitä mieltä. Peiliseinälle en haluaisi enää lisää tavaraa, pikemminkin ajattelin että ottaisinko lyhdynkin pois...liika tavaramäärä ahdistaa nykyisin ;)

   Poista
 6. Täällä liputetaan useamman taulun puolesta! Tai miten olisi joku isompi, klassinen pöytävalaisin tähän tyyliin: http://www.pinterest.com/pin/411235009697566350/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas ihana kuva, kiitos vinkistä! Lipasto on itseasiassa aika pikkuinen, kovin massiivista valaisinta siihen ei voi laittaa...mutta laitan ehdottomasti harkintaan! Linkittämäsi kuva näyttää meinaan älyttömän kivalta!
   Useampi taulu kuvan tapaan voisi ehkä myös toimia.

   Poista
 7. Kyllä on kaunis aula ja kauniita yksityiskohtia :)

  VastaaPoista
 8. Tuo seinän väri on kyllä kaunis, sopii noihin kaikkiin kalusteisiin ja koristeisiin. Taulu vois ehkä olla seinällä ja sille pari noin suunnilleen samankokoista kaveria? Tai täysin samoja kehyksiä? :)

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)