18.9.2014

~ Suppilovahveropiirakka ~





Viikonloppuna vanhempani kävivät pitkästä aikaa kylässä ja tulivat suoraan sienimetsältä. Sain tuliaisiksi puolukoita ja suppilovahveroita, joista jälkimmäiset leivoin piirakkaan. Meillä niinikään kyläilemässä olleet appivanhempani eivät ole sieniä syöneet kuulemma vuosikymmeniin ja miehenikin on vakaasti sitä mieltä että sienet kuuluvat metsään. Kaikesta huolimatta tämä piirakka katosi parempiin suihin viimeistä murua myöten ja ruokapöydässä istui siis kaikkea muuta kuin sienten suuria ystäviä :D Jopa ruuan suhteen äärimmäisen ronkeli 5-vuotias Mandi söi palan piirakkaa (porkkanana oli kyllä isänsä lupaama euro jos maistaa!) ja Sisu- vauvakin söi hyvällä ruokahalulla muutaman lusikallisen piirakkaa :) Olisi varmaan syönyt enemmänkin, mutta pekonin ja Aura- juuston ansiosta piirakka on pikkuvauvalle turhan suolaista herkkua.


~ Suppilovahveropiirakka ~


Sulata pohjataikina ja painele piirakkavuoan pohjalle. Puhdista ja silppua sienet. Kuori ja silppua sipulit. Saksi pekoni kuivaan kuumaan pannuun ja paista rapeaksi. Valuta ja siirrä sivuun. Paista sieniä kuumalla kuivalla pannulla kunnes enin neste on haihtunut. Lisää sipulit ja kuullota. Mausta mustapippurilla. Kaada kulhoon kerma, lisää kananmunat, pekoni ja sieni-sipuliseos. Murenna homejuusto piirakkapohjan päälle ja kaada sitten päälle kermaseos. Ripottele pinnalle vielä emmental- raastetta ja paista 200' uunissa noin puoli tuntia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Tarjoa lisänä raikasta salaattia :)






Viikonloppuna tuli muutenkin leivottua paljon, se on minulla aika kausittaista. Välillä menee kauan aikaa ettei jaksa keittiössä juuri aikaa viettää enemmän kuin on ihan pakko ja välillä voisin kuluttaa koko päivän aamusta iltaan vain leipoen ja ruokaa laittaen! Torstaina miehen nimipäivien kunniaksi leivottiin Mandin kanssa suloisen suklaisia Brooklyn Brownies- leivoksia, lauantaina käytettiin mustikkametsäsaalis ihanaan marjapiirakkaan (kts. ohje täältä) ja sunnuntaina tein jälkkäriksi taas sitä superhelppoa omenaherkkua, jonka ohjeen jaoinkin facebookissa elokuun lopulla. Sunnuntai-illaksi vielä tämä sienipiirakka ja nyt onkin leivontakiintiö taas hetkeksi täynnä :D  Ja hyvä niin, itse kun en osaa (enkä halua) leipoa sokeria, voita tai kermaa säästellen ;)


Jenni



2 kommenttia:

  1. siis nam kuinka hyvännäköistä!!! täytyy kokeilla tätä!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella hyvää, suosittelen kokeilemaan! :) Ja onnistuu varmaan ihan mistä metsäsienistä tahansa, suppilovahveroista, tateista, mustatorvisienistä, kantarelleista jne.

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)