6.9.2014

Syksyn sisustussuosikit 

 Tai ehkäpä jopa pienoinen toivelista syksyä ja talvea ajatellen! Syksy on tunnetusti sisustuksen kulta-aikaa, ihmiset käpertyvät pitkän kesän jälkeen jälleen koteihinsa ja sisätiloihin, hämärtyvät illat ja syksyn viileys saavat viihtymään sohvan nurkassa kynttilän valossa. Kotia katsotaan uusin silmin. Kesällä se toimi pikaisena tankkauspisteenä ja huoltovarikkona, syksy saa sen nousemaan jälleen arvoonsa.
Inspiroivimpana sivustona kaikista verkkokaupoista olen viimeaikoina ihastunut Ellokseen. Upeasti sommiteltuja, tyylikkäitä ja inspiroivia sisustuskuvia. Elloksen syksy ja talvi henkii muutenkin juuri sitä fiilistä, jota sisustuksessa tällä hetkellä rakastan. Millä nimellä sitä kutsuisi, millä sanoilla kuvailisi? Ehkä sekoitus industrial-henkeä, rock-asennetta, mystistä ja sielukasta vastakohtien ilotulitusta! Oivaltavia ja kekseliäitä yksityiskohtia, myös itsetehtyjä. Paljon kuvissa esiintyviä elementtejä kodistamme jo löytyykin, mutta muutamia juttuja sisustuksen saralla olisi toiveissa. Työhuoneeseen tahtoisin seinälle jonkin kivan mustavalkoisen taulun. Paolo Roversin ja Anton Corbijn taulut ovat ehkä jo niin kaikkialla nähtyjä, mutta itse tykkään niistä edelleen. Julisteita voi tilata täältä.

 Toinen sisustuksen trendeistä on niinikään  itselläni vasta makustelu-asteella, vaikka kupari onkin jo vuoden verran vallannut alaa sisustuslehdissä ja blogeissa. Muutaman kuparisen esineen olenkin jo totuttelumielessä kotiin tuonut kirppiksiltä, muutaman euron sijoitus on oiva tapa kokeilla sopiiko jokin värisävy omaan kotiin. Toistaiseksi se on näyttänyt kivalta. Jopa niin kivalta, että voisin harkita sitä lisääkin, mutta vain pieninä mausteina. Uusi kupari taitaa muuten olla messinki, mutta se vasta vieraalta tuntuukin :)

Rakastan syksyn ja talven tullen ripotella sohville ja tuoleille suloisen pehmeitä ja lämpimiä taljoja ja torkkupeittoja. Tai no, itseasiassa sohvallamme oli talja myös koko hellekesän :D Tänä syksynä tahtoisin panostaa aitoon pitkävillaiseen Islannin lampaan taljaan. Olisiko värinä valkoinen (joka helposti on aidosta taljasta puheen ollen kellertävä) vai mustan ja valkoisen villan sekoitus? Pitkävillaisia lampaan taljoja saa mm. täältä.

 Tykkään koota kauniita tavaroita ja esineitä asetelmiksi joko tarjottimille tai lasikupujen alle. Lasikuutiota johon viimeksi keräsin kauniita harmaaksi kelottuneita oksia ja käpyjä mieheni kutsui vitsillä terraarioksi: "Hei, sun tarantella on karkuteillä, terraario on tyhjä!" Haha. En antanut vitsikkäiden kommenttien häiritä, vaan aion hankkia myös yhden korkean lasisen kuvun uudeksi terraarioksi! ;)
Ja sitten ehkä se helpoin ja edullisin tapa sisustaa koti uuteen lookiin: koristetyynyt. Kirppiksellä myinkin uusiin koteihin ison kasan koristetyynynpäällisiä, joten pari uutta voin vallan mainiosti kotiuttaa. Nekin löysin Ellokselta, ja ainakin toinen niistä vilahtaakin yhdessä tai kahdessa tämän postauksen kuvista! :) Iskeekö teihin samanlainen sisustuksen tyyli vai jokin aivan toisenmoinen? Onko itselläsi hankintalistalla jotain uutta kivaa kotiin?

Nyt oikein hyvää lauantaiyötä kaikille lukijoille ja ihan huippukivaa sunnuntaita!
Jenni
Kuvat lainattu täältä, täältä ja täältä. Postaus sisältää mainoslinkkejä.


2 kommenttia:

  1. Kyllä se jonkinmoinen sisustuskärpänen on täälläkin puraissut. Juuri ajattelinkin sunnuntaipäivää viettää rauhallisesti flunssaa parannellen ja nettikauppojen sisustusjuttuja katsellen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nettikauppojen selailu paransi oloa hieman! :) Flunssat on ihan hanurista :/

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)