29.1.2015

Kevään tuntuaValitsin taannoin perjantaipuskaksi sananmukaisesti puskan. Kasa risuja. Tarkemmin sanottuna luumupuun oksia, jotka herkän vihreine silmuineen ja suloisine valkoisine kukkineen ovat kuin lupaus kaukana edessä häämöttävästä keväästä :) (Tässä kohtaa ei kannata vilkaista ulos, missä märkää lunta sataa lisää edellisten kinosten päälle...)


Pohdinkin täällä kaipaavani olohuoneeseemme jotain muutosta. Periaatteessa olen olohuoneen värimaailmaan edelleen tyytyväinen, mutta jotain sinne kaipaisin ... raikkaampaa, modernimpaa, särmikkäämpää. Kun eräänä aamuna tuossa pöydän ääressä join aamukahviani ja selaisin H&M:n uutta kevätkuvastoa, repäisin kotimme sävyihin sointuvan mainoskuvan irti ja laitoin mustiin kehyksiin. Ajatuksenani kokeilla tuohon tasolle taulujen yhteyteen vähän raamikkaampaa kuvaa. Ja siihen se sitten jäi. Mainoskuva henkkamaukan pellavaverhoista. Parempaa inspiraatiopuuskaa odotellessa ;)
 Kevät totta tosiaan saisi jo saapua muuallekin kuin olohuoneen maljakkoon. Tai sitten vain uskottelen itselleni että kevät automaattisesti tappaisi kaikki tätä perhettä kiusaavat tautipöpöt :( Oma ab-kuurini loppui jo, mutta edelleen olo on surkea. Nenä vuotaa ja yskittää, vaikka angiina mitä ilmeisemmin on selätetty. Sisun kanssa käytiin maanantaina Terveystalossa ja saatiin jälleen korvatulehdusdiagnoosi, mikä olikin ihan ennalta arvattavissa. Outoa oli se, että kuuria tähän ei suositeltu, vaan lääkkeetöntä taudin etenemisen seurantaa. Pitkävaikutteista kipulääkettä menee pari kertaa päivässä ja tänään käyn uudestaan tarkistuttamassa korvat. Täytyy kyllä sanoa että KOSKAAN en ole kuullut lapsen korvatulehduksen paranevan itsestään... Onko teillä kokemuksia lääkkeettömästä korvatulehduksen hoidosta?Jenni

6 kommenttia:

 1. Kiva blogi sinulla! Ja kevättä täälläkin odotellaan, meillä myös sairasteltu enempi tai vähempi viime aikoina, mikä ei ole kiva ollenkaan.

  Kauniita nuo luumupuun oksat, minäkin ostin samanlaisen "risukasan" ;-) viime viikolla, mutta vielä eivät ole alkaneet kukkimaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Meilläkin kesti muutaman päivän ennenkuin alkoi mitään risuissa tapahtumaan. On vähän hitaamman puoleisia kukkia heräämään! :)
   Toivotaan että sairastelut pian hellittävät ja kevätkin tulisi pian <3

   Poista
 2. Joissain muissa maissa käsittääkseni äärimmäisen harvoin määrätään korvatulehdukseen antibiootteja, koska ilmeisesti se todellakin useimmiten voi parantua itsestään. Ikävää toki lapselle jos korva on kovin kipeä ja melko mahdotonta työssäkäyvälle vanhemmalle odotella paranemista päiväkausia. Olen todistanut viime aikoina pari ilman antibiootteja ohi mennyttä poskiontelontulehdustakin (aikuisilla), joten kyllä tulehdus hyvinkin voi parantua ilman antibiootteja - jollainhan ne paranivat ennen antibioottien keksimistäkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha Jäärä, kiitos kommentista :) Sinulla on muuten hyvin mieleen painuva nimimerkki :D

   Mutta toisaalta, useinhan ennen antibioottien keksimistä ihmiset (eritoten lapset) myös kuolivat nykyään hyvin helposti antibiooteilla hoidettaviin sairauksiin? Itsellä on kokemusta vain ab-kuurein hoidetuista tulehdustiloista, ja esikoisen kohdalla hyvin pelottava kokemus erään ihotulehduksen pahenemisesta kiireellistä leikkaushoitoa vaativaksi kun ab-kuurin kanssa panttailtiin :(
   Ja niin vaan kävi taaskin, pikkuisen korvatulehdus ei suinkaan ollut maagisesti itsellään alkanut paranemaan, vaan äityi todella pahaksi ja kivuliaaksi ennenkuin antibioottikuuri aloitettiin. Eli en vaan taida edelleenkään pystyä uskomaan varsinkaan korvatulehdusten itsekseen paranemiseen. Tuntuu hirveältä kiduttaa lasta kovilla kivuilla ja unettomuudella, kun kipulääkkeetkään eivät lopulta enää auta.
   Mutta toivotaan että tällä kertaa riitti tämä yksi kuuri, eikä jouduta hakemaan toista tai kolmattakin kunnes tulehdus on selätetty :)

   Poista
 3. Tosi kauniit oksat <3
  Esikoisellani oli pienempänä jatkuvasti korvatulehduksia - yrittivät hoitaa ilman AB mutta meillä ei koskaan parantunut itsestään.
  Toivottavasti pieni parantuu pian -voimia myös vanhemmille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä risuiksi harvinaisen nättejä! :)

   Voi kurjuus :( No eipä vaan parantunut meilläkään, nyt äityi pahaksi ja tosi kipeäksi kun kuurin kanssa viivyteltiin.
   Esikoinen oli korvakierrelapsi jolla vain putkitus lopulta auttoi. Ei puhettakaan että olisi voitu odotella korvien paranemista itsekseen! Nyt vaan toivon että Sisun kohdalla tämä yksi kuuri auttoi ja korvatulehdus paranisi, aiemmin ollaan jouduttu yhteen korvatulehdukseen halemaan jopa kolme ab- kuuria ennenkuin tulehdus on lopulta parantunut.
   Kiitos tsempistä <3 Pahinta on katsoa kun oma pieni lapsi kärsii ja häntä sattuu, kun ei voi toiselta sitä kipua ottaa pois :(

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)