18.1.2015

Kuulumisia ja uusi takki?Sunnuntaita! :)

Täällä viikko on hurahtanut ennätysvauhtia. Töihinpaluu ja lasten hoito ovat alkaneet tosi hyvin. Hiukan haastetta tähän kyllä tuo oma sairastamiseni, eilen töitten jälkeen oli sisukkaimmankin sissin jo pakko nöyrtyä ja raahustaa istumaan sairaalan päivystykseen. Kivut kurkussa olivat jo niin kovat eikä vesikään enää mennyt umpeen turvonneesta kurkusta alas. Olin varautunut pitkään istuskeluun päivystyksessä ottamalla töistä mukaan kasan naistenlehtiä ja saihan siellä taas aikaa kulumaan. Poistuin parin tunnin jälkeen kymmenen päivän antibioottireseptin kanssa angiinaan. Jospa nyt vihdoin saisin niskalenkin tästä ärsyttävästä taudista!

Mutta siihen takkiin :) Ulkotakkivalikoimassani on paksua untuvatakkia kevyemmän siistin toppatakin mentävä kolo. Paukkupakkasille Espritin untsikka on mitä loistavin valinta ja siistimpää pukeutumista vaativiin menoihin valitsen kaapista pitkän mustan nahkahihaisen villakangastakin. Yleensä olen villinä ja rohkeana naisena tosiaan valinnut takkini aina pirteän mustassa värissä, mutta nyt ajattelin repäistä! Tilasin Bubbleroomin alesta pari tikkitakkia sovitukseen- tumman sinisinä! Molemmissa viehättivät tumma laivastonsininen sävy, konjakinruskeat kanttaukset ja kullansävyiset yksityiskohdat.

Itseasiassa sovitin edellisellä Hesan reissullamme Stockalla erästä hyvin näiden näköistä ja väristä takkia, mutta mukanani ollut suorapuheinen viisivuotias makutuomari teilasi takkikokeiluni kuin seinään: "Ei se sovi sulle yhtään, äkkiä pois päältä!!" Joten takki jäi Stockalle. Hiukan jäi kyllä kirvelemään sekä makutuomarini kommentti, että kauppaan jätetty takki. Oli omasta mielestäni tosi kiva ja vieläpä hyvässä alessa. Ehkäpä tällä kertaa sovitan takkeja vasta lasten mentyä nukkumaan ja kysyn huomattavasti paremmin sanojansa harkitsevan mieheni mielipidettä ;)

Ylempi takki on Vilan mallistosta Lonar New Padded Jacket,  ja alempi Chiara Forthin Sharbury Jacket.
Ehkäpä eniten sen Stockan takin oloinen ja makuni mukainen olisi ollut tämä alla oleva takki, valitettavasti se vain oli jo loppuunmyyty.Takit ovatkin nyt itseasiassa jo tulleet ja sovitettu myös, tällä kertaa kysyin mielipidettä lapsen sijaan kylässä olleelta äidiltäni :) Äitini, mieheni ja oma suosikkini oli VILAn takki. Tosin vielä pohdin palauttaako vai pitääkö, takki on ihana mutta ei täydellinen. Chiaran takissa viehätti tosi paljon väri, se on syvemmän sininen kuin Vilan takki ja siinä on niskassa kauniina yksityiskohtana kultainen laatta. Kaulus sen sijaan oli Vilan takissa pukevampi. Sovituskuvia näistä ei ole, sillä tautinen habitukseni ei kestänyt kameraa, mutta kuvasin molemmista takeista muutamat yksityiskohdat.

 Chiara Forthin takki päällimmäisenä, Vilan alla. Molemmissa kanttaukset ja nepparit lähes identtiset, sävyssä eroa vaikka kuva vääristääkin värejä vaaleammaksi.


Chiara Forthin takin niskan ihana yksityiskohta, kullanvärinen laatta.
 
 Chiaran takissa etutaskujen vetoketjut avataan "taaksepäin" vetämällä, tuntui epäluontevalta. Vetoketjutaskujen lisäksi nepparikiinnitteiset kantatut läpät. Alla olevassa Vilan takissa taskujen vetoketjut aukesivat luontevammin.


Hetken tässä on aikaa vielä takkeja pyöritellä ennen ostopäätöstä. Toinen lähtee tai sitten molemmat, täytyy vielä vähän testailla. Mutta kun peilistä katsoo väsynyt ja kalpea punanenäinen surkimus, mikään sovitettava vaate ei näytä hyvältä! Äh.


Jenni* Tuotekuvat lainattu Bubbleroomin sivuilta.

8 kommenttia:

 1. Ihana tuo sininen Vilan takki. Itse olen pitkään haaveillut vaaleasta tai mustasta takista. Mitenköhän nuo koot noissa takeissa menevät? Vastaavatko kokoaan vai ovatko pienempiä kuten monissa arvosteluissa mainitaan?

  -Ikuinen takin haaveilija :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi kiva ja kaunis takki :)
   En huomannutkaan kokoarvosteluita lukea, tilasin Chiaran takin koossa S mutta Vilan takin koossa M koska se oli pienin varastossa oleva koko. Vilan oli siis sovitetuista isompi, mutta ei liian iso ja Chiaran takki myös sopiva. Ei siis suurta kokoeroa kahden koon välillä eivätkä mielestäni olleet mitenkään tavanomaista pienempää kokoa.

   Poista
 2. Ihania takkeja<3

  Tollanen oliskin tosi kiva kaupunkitakiksi!

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki :) Noi lapset makutuomareina on niin parhaita :D Meillä oli tässä hiljattain Aaron kanssa hauska tilanne, kun se halusi pukeutua saapasjalkakissaksi. Lierihattu sulalla, vyö, miekka ja muut oli jo päällä, mutta saappaat vielä puuttui. Kaivoin omat ruskeat, pitkävartiset nahkasaappaani esille ja Aaro sovitti niitä. Mun mielestä outfitti oli siinä vaiheessa ihan täydellinen, mutta Aaro katseli suu mutrussa kenkiä peilistä ja totesi, että nää on muuten hyvät, mutta tosi rumat :D Ja kaivoi omat Kuomansa jalkaan.

  -Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua! :D Mutta oli sentään muuten hyvät, rumat vaan!
   Ja mieti jos Aaro oliskin todennut sun saappaista että hei, nää onkin niin hienot ja mahtavat että tästä lähtien päiväkotiinkin aina nää jalkaan jee jee! Eli ehkä parempi että Kuomat veti kuitenkin pisimmän korren ;)
   Mä oon kanssa saanu tässä vuosien varrella niin karua palautetta omasta ulkonäöstäni tolta neidiltä että huh huh :D Mutta onneksi se vastavuoroisesti myös välillä kehuu ja suorastaan ylistää maasta taivaisiin :)

   Poista
 4. Ihania takkeja kumpikin, kumpi ihanuus jäi ja kumpi lähti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin itseasissa sovitukseen vielä kolmannenkin aika samanlaisen takin ja eilen vasta tuli päätös tehtyä :D
   Paljastan huomenna mihin päädyin ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)