17.3.2015

{ Sitruunainen juustokakku }







Jatketaan vielä herkkuteemalla! :) Toinen lauantain illanistujaisiin viemäni herkku oli klassikko, sitruunainen juustokakku. Tällä ohjeella olen varioinut varmasti kymmeniä erilaisia juustokakkuja! Joskus lisään joukkoon marjoja tai hedelmäsosetta, kinuskia, rahkaa, sulaa valkosuklaata jne. Tällä kertaa halusin kakusta erityisen raikkaan ja keväisen, makean ja kirpeän ihanuuden. Kakku sai ylleen passionhedelmäpyreetä ja tuoreita vadelmia.



{Sitruunainen juustokakku}

Pohja:
  • 200g kaurakeksejä murskattuna
  • 80g voita sulatettuna
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 1 sitruunan mehu
  • 500g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 2dl vispikermaa
  • 2dl sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
Koristelu:
  • Valmista passionhedelmäkastiketta (esim. Lidl Deluxe) TAI muutama passionhedelmä sauvasekoittimella soseutettuna ja omenamehulla notkistettuna
  • Tuoreita vadelmia

Leikkaa halkaisijaltaan n.24cm irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu. Vaahdota kulhossa vispikerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto sekä sokerit. 

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kulhossa mikrossa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoittele kunnes liivatteet ovat kokonaan liuenneet. Kaada sitruuna-liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja tasoittele pinta. Laita päälle tuorekelmu ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään. 

Voit koristella kakun joko heti täytteen kaatamisen jälkeen, jolloin varsinkin irtonaisemmat marjat pysyvät kakun päällä paremmin. Osa marjoista voi yön aikana värjätä kakun valkoista pintaa, siksi koristelen yleensä vasta tarjoilupäivänä. Kaada passionhedelmäsose napakkaan muovipussiin ja leikkaa pieni kulma auki. Pursota kakun pintaan ruudukko ja koristele tuoreilla vadelmilla :)





Tämän juustokakun yhden varioidun version voit kurkata täältä, löytyy arkistosta nimellä Kinuski- karpalojuustokakku.

Oletteko muuten te jo kokeilleet tehdä itse näkkäriä? Täällä on parhaillaan pari pellillistä knekkistä uunissa :) Toivon tämän satsin onnistuvan paremmin kuin edellisen, jonka tuotokset lensivät suorilta roskikseen! Olen addiktoitunut kaupassa valmiina myytävään norjalaiseen Gourmet- näkkäriin, jonka kymmenen palan melkein neljän euron hinta aina vähän kirpaisee... toivoisin oppivani tekemään itse yhtä hyvää näkkileipää. Katsotaan kuinka tällä kertaa käy :)


Aurinkoista tiistaita!

Jenni

7 kommenttia:

  1. Nams, kuulostaa ihanalta! Pitääpä testata, josko tästä tulisi juustokakku mun juhliin. Ihan hemmetin vaikeeta päättää mitä tarjoilee kun ihania herkkuja on liiiikaaaaaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti on ainakin helppo ja aina onnistunut! :) Mutta oikeessa oot, maailmassa on aivan liikaa herkkuja- mahdottomia päätöksiä sulla edessä :D Mä oon suosinut pöydässä aina jotain suklaista ja vastapainona jotain raikkaan makeaa. Se on makeista herkuista aika hyvä kombo!

      Kivaa juhlien suunnittelua :)

      Poista
  2. Näyttää todella hyvältä ja varmasti sitä olikin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli kyllä hyvää ja tuli siitä ihan nättikin :)

      Poista
  3. Herkullisen näköinen! Täytyykin kokeilla tuota passionhedelmäpyreetä, kun seuraavan kerran on tarvis juustokakulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noilla pyreillä saa tehtyä kakkuun kivoja kuvioita. Helpoimmalla pääsee käyttämällä ihan niitä vauvojen hedelmäsoseita, mutta niissä maku ei ole kovin intensiivinen :) Reipas leipuri surauttaa omat mössöt! :D

      Poista
  4. Juustokakku on herkkua! Ihana tuo ruudutus. Aurinkoista sunnuntai-iltaa! Tuija

    VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)