15.3.2015

{ Syntisen suklainen brownie }




Vietimme eilen tyttöjen iltaa nyyttäriperiaatteella ja minulla oli kunnia olla jälkkärivastaava. Voin, sokerin ja suklaan suurena rakastajana olin roolistani todella otettu! Päätin leipoa ainakin raikasta, sitruunaista vakkarijuustokakkuani, mutta tyttöjen iltahan suorastaan huutaa osakseen myös jotakin syntisen suklaista överimakeaa ja tahmeaa herkkua... googlettelin aikani erilaisia suklaaherkkuja ja päädyin lopulta kaikkien herkkujen esiäidin Nigella Lawsonin sivuille. Sieltä sitten hiukan reseptiä mukaillen edellisenä iltana leivoin vuoallisen suussasulavia brownieseja. Koristelin browniesit vasta juuri ennen tarjoilua mascarpone- kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Tässä ohjetta teillekin!



{Syntisen suklainen brownie Nigellan tapaan}


  • 200g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh.60%)
  • 200g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2dl vehnäjauhoja (voit tehdä brownien myös ilman jauhoja kuten alkuperäisessä ohjeessa!)
  • ripaus laadukasta suolaa, esim. ruususuola
  • 150-200g pähkinöitä (cashew, manteli, parapähkinä, hasselpähkinä, saksanpähkinä ym)

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (n.20x30cm, itse käytin tätä.) Aloita rouhimalla pähkinät esim. morttelissa tai pussissa lihanuijaa apuna käyttäen. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele koko ajan, älä anna kiehua. Tarkoitus on vain sulattaa suklaa. Siirrä kattila sivuun jäähtymään. Vaahdota kulhossa munat ja sokerit. Lisää joukkoon jauhot ja sula suklaa-voiseos. Kääntele lopuksi taikinaan pähkinät. Kaada taikina uunivuokaan. Kypsennä 170 asteessa uunista riippuen noin 17-25 min. Itse pidin uunissa 23min. ja lopputuloksena oli päältä rapeakuorinen, sisältä tahmean taikinainen bownie :) Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen sen paloittelua. Brownie on parhaimmillaan seuraavana päivänä oltuaan yös jääkaapissa, se kiinteytyy ja maku syvenee supersuklaiseksi. Halutessa brownien voi nopeasti lämmittää mikrossa ja tarjoilla lämpinä vaniljajäätelön kanssa. Itse tein tällä kertaa suussasulavia pieniä brownie-leivoksia, jotka koristelin mascarpone-kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Mmmmm.....





Juustokakun ohje täältä blogin arkistoista taitaa löytäkin, mutta voisin senkin tänne laittaa uudelleen- onhan kevät ja juhlia joka nurkan takana! Juustokakku on oma suosikkini sen raikkaan, herkullisen maun ja helppouden takia. Mutta kokeilkaa nyt ensin näitä brownieseja, vievät kielen mennessään :)


Jenni


 




2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulosta ihan kalorittomalta! ;) Siis taatusti aivan syntisen hyvää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ihan käy dieettiruuasta! :D
      Suussa sulavaa, täyttä suklaata.... :) Onneksi riittää pieni pala kerralla!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)