7.4.2015

Kristallilaseja
Täällä arkeen palautuminen pyhien jälkeen takkuaa todella. Aivot olivat siinä määrin lepotilassa jo eilen reissusta palautuessa, ettei mielessä edes käynyt nousta autosta miehen tankatessa ja ostaa huoltikselta maitopurkki aamukahvia varten. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis! Ilman aamukahvia koko päivä menee sumussa. Noita kristallilasejakin kuvatessani vain mietin, mahtaisiko nämä vintagelasit kestää kuumaa kahvijuomaa ja kuinka kauniilta näissä näyttäisikään maitovaahtoinen cappuccino...


 Bongasin lasit jo jokin aika sitten muutamalla eurolla Facebook-kirppikseltä. Oletin näiden lasien olevan samaa kokoa kuin aiemmin kirpparilta löytämäni kristallilasit, mutta nämä uudet ovatkin paljon reilumpaa kokoa. Ajatuksenani näille ja aikaisemmin ostamilleni laseille oli käyttää niitä häissämme pöydissä tuikkukuppeina, mutta eriparisuus nyt vähän mietityttää. Ja tietysti myös se, etten tiedä ovatko nämä välttämättä turvallisia tuikkukäytössä. Yhdessä lasissa meillä onkin kokeilumielessä tuikku palanut jo monena iltana, mutta eihän se vielä tarkoita etteikö joku muu lasi voisi poksahtaa tuhannen siruiksi tai roihahtaa allaspaloksi. Sen varran turvallisista tuikkulyhdyistä olen lukenut, että lyhdyn tulisi olla mieluummin ylönpäin levenevä kuin kapeneva ja tuikun tulisi olla lasin pohjalla tukevasti. Näissä laseissa pohja on tasainen ja suuakko leveä. Täytyy jatkaa iltaisin kokeiluja vaikka joka lasilla :)

Täytyy toivoa että nämä toimisivat tarkoituksensa mukaisesti, muuten meillä on neljätoista kristallilasia turhan panttina :D Pikkuhiljaa olen alkanut miettiä häihin tarvittavaa rekvisiittaa ja haalia niitä kasaan. Alkuun koko ajatus "häärekvisiitasta" sai aikaa kylmiä väreitä ja puistatuksia kunnes tajusin, ettei sen tarvitse tarkoittaa suodatinpussiruusuja tai muita itseaskarreltuja, riemunkirjavia pahvikoristeita. Omasta tyylistä ei tarvitse tinkiä hääjuhlassakaan. Pöytiin valkoiset pöytäliinat ja lautasliinat, kristallilaseihin kynttilöitä ja ehkä valkoisia kukkia. Ajatuksena, että mahdollisimman monesta hankitusta tavarasta pääsisi myöskin eroon eteenpäin myymällä mahdollismman nopeasti, eikä mihinkään ns. turhaan tarvitsisi uhrata älyttömästi rahaa. Panostamme mieluummin hyvään ruokaan ja juomiin, ammattitaitoiseen valokuvaajaan, livemusiikkiin ja sormuksiin. Puvut ovat vuokrattuja ja second hand, koristeet minimissä. Eiköhän se siitä.
Haaveilen silti yhä Hobstarin upeista kristallilaseista, joista sitten aivan varmasti uskaltaisi nauttia vaikka sitä kuumaa cappuccinoa!

Terkuin, Jenni


2 kommenttia:

 1. Fiksuja ajatuksia hääkoristeluista jne. Tuntuu rahanhaaskaukselta ostaa hirveät määrät koristeita ja muuta rekvisiittaa, joille ei ole myöhemmin käyttöä. Kierrätys on järkevää! Ihana kauniilta ja yksinkertaiselta kuulosta teidän koristelu. En malta odottaa että päästään täällä blogissa seuraamaan teidän häitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon vähän kauhuissani seurannut eräässä häihin liittyvässä facebook-ryhmässä leviävää joukkohysteriaa häiden materialististen valintojen suhteen! :D
   Mutta toisaalta, sieltä on saanut myös hyviä vinkkejä omiin juhliin. Täytyy vaan tässäkin asiassa pitää jalat maassa ja järki päässä ;)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)