18.4.2015

Kulmatuotesuosikit

Tilasin jo vuoden vaihteessa kulttimaineeseen nousseen Anastasia Beverlyhills Dipbrow- kulmavärin. Kaikkien muiden kulmatuotteiden ohiajavaa ultimatesuosikkia siitä ei kuitenkaan ole tullut, vaan yhä edelleen (varsinkin reissussa ja kiireessä) luotan We care iconin kulmakynään. Mutta halutessani särmikkäämmät ja "veistoksellisemmat" kulmat käytän Anastasiaa. Merkin oma synteettinen sivellin on ihan must tuotteen levittämiseen. Pigmenttiä on todella runsaasti ja varsinkin alussa väriä tulee helposti ja se on helppo levittää. 

Mutta. Aika pian väri alkaa purkissa kuivahtaa ja se alkaa varista levittäessä. Se ei enää levitykään yhtä sulavasti. Luin tästä ongelmasta lähinnä jenkkiläisiltä kosmetiikkasivustoilta, joilla törmäsin myös pro-vinkkiin tämän ongelman ratkaisemiseksi- vauvaöljy. Sivellin siis kannattaa kostuttaa öljyllä ja taas väriä irtoaa helpommin. Itse en ole vielä kokeillut. Olin yllättynyt kuinka nopeasti tuote purkkiin kuivahtaa, olen käyttänyt sitä vain muutamia kertoja viikossa ja aina sulkenut heti käytön jälkeen purkin kannen napakasti kiinni. Taitaa olla vain ominaisuus tuollaiselle kostealle voidemaiselle värille.

Itse meikkaan muuten aina kulmat samalla tavalla, riippumatta siitä mitä tuotetta käytän. Aloitan kulmien alkuosan alareunasta, piirrän ääriviivat kulmille. Sitten väritän kulmat ääriviivojen sisältä, niin että alkuosa jää pehmeämmäksi ja loppuosa on skarppi. Harjaan kulmat värin laiton jälkeen kevyesti kulmaharjalla ja lisään päälle vielä kirkkaan kulmakarvageelin. Se tuo kivasti karvaan kiiltoa ja tekee kulmista luonnollisemman näköiset. Tällä hetkellä käytössä on Dermoshopin kulmakarvageeli. Kulmatuotteissa kannattaa sävy valita hiustensävyn mukaan, mieluummin hiukan liian vaalea kuin liian tumma väri. Harmaalla taitettu ruskea pukee useimpia, paitsi jos hiuksissa on runsaasti punapigmenttiä. Mustaa en suosittele kulmiin kenellekään. Kulmat kannattaa noin kuukauden välein muotoilluttaa ammattilaisella, sokeri vie hyvin pois sen kaikkein pienimmänkin vaalean nukan ja poistaa kivuttomimmin hajakarvat. Samalla voi ottaa kestovärin kulmiin. Kulmia meikkaamalla on tarkoitus täyttää kulmakarvojen väleistä näkyvä iho värillä tuuheampien kulmien luomiseksi, ei värjätä itse karvaa.

Tästä lähtee!


Tärkeimmät välineet kulmien laittoon: kuvasta puuttuvat Tweezerman- pinsetit, peili, kulmakynä ja harja, kulmasivellin, kulmaväri, kulmakarvageeli ja jos mahdollista luonnonvalo.
Aloitetaan nyt sillä Anastasia Dipbrowlla. Sivellin siis nimensämukaisesti dipataan tuohon voidemaiseen väriin, kevyesti, ja sitten sivellintä käyttäen väri viedään pienin vedoin kulmakarvojen väleihin. Aloittaen kulmien alkupäästä, edeten häntäpäähän. Voimakkuutta kannattaa lisätä vähitellen. Tällä tuotteella saa helposti paksunnettua liian ohuiksi nypittyjen kulmien linjaa!

 


Sitten siihen kevyempää kulmalookkiin, kulmakynällä toteutettuna: 


 Viimeinen silaus kulmakarvageelilläToivottavasti saitte jotain vinkkiä kulmien laittoon :) Kysymyksiä saa esittää!
 Aurinkoista viikonloppua toivotellen,

Jenni


17 kommenttia:

 1. Missä sinä olet kauneusalan koulutuksesi saanut, tälläisiä kulmakarvoja ei kyllä opeteta tekemään ammattilaisille missään. Ihan järkyttävät, kaivappa nyt koulukirja käteen ja tee pieni kertaus, nämä ovat oikein oiva esimerkki siitä millaiset kulmakarvojen ei missään nimessä kuulu olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Onneksi tapoja kulmien meikkaukseen on monia, tosin muutama "oppikirjaohjesääntö" on olemassa: kulmien alkukohta on hyvä olla suorassa linjassa nenän varteen nähden, loppuosa taas viistottain linjassa nenän sieraimen ulkoreunaan nähden. Korkein kohta jokaisella luonnollisesti omalla kohdallaan. Usein kulmat suositellaan myös aloittamaan silmän sisäreunan linjasta, tosin liian suuri väli kulmakarvojen välillä saa ihmisen näyttämään jatkuvasti hämmästyneeltä.
   Olen pahoillani jos kulmieni luonnollinen malli ei sinua miellytä ja koet sen mieltäsi järkyttäväksi, tässä postauksessa olen kulmia tarkoituksella voimakkaammin korostanut jotta esitellyt tuotteet (kulmaväri ja kynä) sekä niiden erot tulisivat esille.
   Rakentava palaute on asia erikseen, anonyymisti huutelua en suuressa arvossa pidä.

   Poista
 2. Minkäslaiset niiden sitten kuuluu olla? 😂 kuvaa kehiin ammattilais-anonyymilta 😉

  VastaaPoista
 3. Kauniit kulmat! :)
  Tosi selkeät ja kaunis linja!
  Emmi

  VastaaPoista
 4. Upea sinä. Mulla on välillä totaalisen isoja ongelmia kulmieni kanssa kun olen niin vaalea. Tulee helposti liian tummat vaikka käyttäisi kaikkein vaaleimpia sävyjä. :(
  Sun kulmat (ja sinä ihan kokonaisuutena) on face to face ihan mielettömän upeat. <3
  Ja edellisen postauksen kriiseilyihin;
  Tee kuten sydän sanoo äläkä välitä mistään normeista! Uuden alan voi opiskella vaikka 100-vuotiaana jos intoa riittää. Ja ikäkriisi, sä olet ikuinen kakskybänen.
  Asioilla on aina tapana järjestyä, nou ressi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle varmaan sellainen vaalea, harmaalla taitetu ruskea puuterimainen kulmatuote olisi hyvä! Sellaisella itse töissä usein meikkaan vaalean asiakkaan kulmat. Sillä jälki tulee tarpeeksi pehmeänä.
   Kiitos Jonna <3
   Oikeassa olet, siis minähän olen ikuinen kakskybänen ;) No ei vaiskaan, mutta eihän ikä mikään este uuden opettelulle ole tosiaankaan, ehkä hidaste vain elämäntilanteesta riippuen! Eiköhän asiat ratkea vielä tavalla tai toisella.

   Poista
 5. Mulla on sama tyyli meikata kulmat; ensin alareuna ja sitten täyttö. Toteutan myös tuota samaa alkupään pehmennystä. Tosi kauniit kulmat teit molemmilla, vaikkakin jälkimmäinen ehkä enemmän mieleeni. Itsellä ongelma pitää kulmat tarpeeksi vaaleina, tukka kun on täysin blondi, mutta pidän silti tummista kulmista:) En muuten ole kokeillut kulmakarvageeliä, pakko ehkä mennä ostamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on toimiva tyyli! :)
   Itsekin arkena suosin ehdottomasti enemmän tuota jälkimmäistä kevyempää kulmalookkia. Sitten kun silmämeikki on vahvempi iltamenossa, niin meikkaan kulmatkin vahvemmiksi ja siihen Anastasia on loistotuote. Kulmageeliä suosittelen kyllä testaamaan, monella merkillä on omansa!

   Poista
 6. Olet kyllä kaunis, mutta itsekään en ymmärrä, miksi kulmat tehdään niin paksuiksi, että ylhäältä on pelkkää ihoa väritetty, joka paistaa kauas?

  Siis tuota näkee nykyään paljon naisilla ja jostain syystä se kiinnittää aina häiritsevästi huomioni :)
  Eikö tarkoitus ole korostaa omia kulmia eikä tehdä kaikille samanlaiset värittämällä/piirtämällä, joka näkyy ja erottuu kyllä selkeästi siitä alueesta, jossa oikeasti on karvaa? Olen miettinyt tätä pitkään, ei nyt kohdistu sinun tapaasi erityisesti.
  Kulmakarvat jotenkin pomppaavat piirrettyinä usein minun silmiini, en tiedä miksi :D

  Olit tässä taannoin lisännyt meikittömän kuvan itsestäsi, ja ennen kaikkea kulmien takia koin sinun näyttävän erityisen kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tietenkään voi muiden mainitsemiesi naisten puolesta vastata, mutta itselläni sairaus on harventanut kulmia todella paljon. Se iho, minkä näet väritettynä, siellä on itsellänikin ennen kasvanut kulmakarvat.
   Kuten sanottu, tämän postauksen tarkoitus oli esitellä käytännössä omat suosikkituotteeni, ei toimia kaikenkattavana jokaiselle sopivana ohjenuorana kulmien laittoon.
   Itse henkilökohtaisesti pidän siisteistä, meikatuista kulmista, laittamattomana omani ovat harvat ja epäsiistit. In my opinion :D
   Toki kaikista mieluiten itsekin haluaisin omistaa luonnollisesti tuuheat kulmat jotta mitään kulmatuotteita ei edes tarvitsisi käyttää, mutta kaikkea ei voi saada ;)

   Poista
 7. Heippa, ja kiitos postauksesta :) Kulmakarvat ovat minulle totaaliongelma olleet aina, en osaa muotoilla niitä kunnolla ja aina toisesta, vasemmasta, tulee hyvä kertaheitolla ja oikea aivan erimallinen. :( Ymmärsinkö nyt kuvista oikein, että kulmakarvasi ovat siis värjätty ja kulmakarvojen yläpuolella on karvat harventuneet/lähtenyt ja olet korvannut muotoa värillä? Varmasti kuvissa salama tai muu laittamaan paistamaan tuon värjätyn ihon noin räikeästi esiin eikä luonnossa näytä tuolta. Mutta laitatko siis tuota väriä vain tuohon kulmakarvan alaosaan? Voiko sitä laittaa myös "värjätylle karvattomalle" alueelle ettei se näytä siltä että alhaalla piirretty musta viiva ja ylhäällä laimea ihoon kiinni ottanut väri? Hämmennyin hiukan näistä kuvista nyt. Mutta sinulle sopii mahdottoman hyvin isot, terävät kulmat ja olet supernätti myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulmat ovat kyllä monelle meikissä se hankala osuus, varsinkin jos ne eivät luonnostaan ole tuuheat ja symmetriset- kuten äärimmäisen harvalla meistä on. Ikävä jos kuvista hämmennyit, niiden tarkoitus oli kyllä päinvastainen! Oletin kokonaan kuvattoman postauksen herättävän enemmän hämmennystä :)
   Kulmiani ei ole pitkään aikaan värjätty, kuvissa ei ole kestoväriä jäljellä.
   Kuvissa näky toisen kulman alkupäässä väritön kohta, oletan sinun tarkoittavan sitä? En tiedä olenko sattunut kiireessä postausta tehdessäni levittämään värin siihen huonosti tai hämääkö kirkas valo, mutta laitan kyllä normaalisti väriä myös siihen. Mutta alkuosan kulmista väritän TOSI kevyesti, välttääkseni lakupötkökulmat: kauttaaltaan samansävyiset, alusta loppuun tumman palkit. Aloitan värin levityksen siis ihan alkupäästä asti, mutta väri tummenee ja syvenee vasta noin puolessa välissä kulmia. Väriä laitan vahvemmin kulman alapuolelle, kuin yläosaan.
   Kynä tarttuu voidemaista väriä huonommin pelkkään ihoon, toki riippuen kynästä. Esim sytostaattien takia kokonaan kulmansa menettäneille suositten joko runsaspigmenttistä kynää tai juuri voidemaista väriä. Se ottaa parhaiten ja tasaisimmin kiinni pelkkään ihoon jossa syystä tai toisesta on hyvin vähän tai ei laisinkaan karvoja.
   Makuja kulmien suhteen on monia, itse tykkään hurjasti voimakkaista ja paksuistakin kulmista! Olisin ikionnellinen jos omistaisin luonnostaan Sara Siepin tai Karita Tykän kulmien kaltaiset tuuheat kulmakavat, mutta kuten sanottu, kaikkea ei vaan voi saada :)
   Toivottavasti tämä selvensi asiaa hiukan! Kiitos kommentistasi :)

   Poista
 8. Kiitos tästä, hyvä postaus! :) Sinulla on kyllä todella kauniin malliset kulmat jo luonnostaankin, olet onnekas. Minustakin kulmakarvat ovat hyvän meikin ja huolitellun ilmeen perusta. Itsellä ongelma on se että välillä niistä tulee liian laitetun oloiset, eli haaste on osata lopettaa ajoissa! Oma lempparini on myös tuo Iconin kulmakynä ja siinä taidankin pysytellä jos tuo Anastasia heti kuivahtaa ja on muutenkin hieman haastava käyttää. Hanna

  VastaaPoista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)