29.8.2015

Sormukset

Ne elämän tärkeimmät ja varmasti kalleimmat koruhankinnat. Valinta ei todellakaan ollut helppo, ainakaan minulle! Valikoima on VALTAVA, ihania ja toinen toistaan upeampia sormuksia on maailma täynnä. Siihen vielä päälle mahdollisuudet teettää se oma unelmien sormus alusta alkaen niin vähemmästäkin on naisen pää pyörällä :) Vielä enemmän olisi ollut pyörällä miehen pää jos olisi joutunut valitsemaan minulle sormuksen, niinpä päätimme yhteistuumin jo kihlauksen yhteydessä että molemmat valitsevat itse itselleen mieleisensä sormukset. Kihlasormuksiahan meillä ei ole kummallakaan, vaan päädyimme ottamaan vain vihkisormukset.

Viimeksi kerroinkin, että yhteistyön merkeissä meille tarjoutui mahdollisuus hankkia miehen sormus alennettuun hintaan Malmin Korupajalta. Mies päätyi hyvin yksinkertaiseen, mutta näyttävään mattaharjattuun titaanisormukseen, jossa on puolipyöreä runko. Sormus on 3D Titanium- mallistoa ja leveydeltään 6mm.

Oman sormukseni kartoittaminen lähti liikkeelle niinikään materiaalivalinnasta. Vaikka nykyisin olenkin suosinut kultaa kelloissa ja koruissani, oli valkokulta kuitenkin itsestäänselvä valinta sormuksen materiaaliksi. Mielestäni se toimii kaikkein kauneimmin kimaltavien timanttien rinnalla. Ja ne timantit.... rakastuin palavasti cushion- hiottuihin timantteihin heti sormusvalikoimaa läpikäydessäni, mutta huomasin valikoiman niissä olevan Suomen markkinoilla melko suppea. Toinen omaa silmää miellyttävä hionta timanteissa on niin ikään neliskanttinen Princess- hionta. Moni ehkä muistaakin Instagramista kuinka ihastuin Sandbergin upeaan Toivomuslähde- sormukseen heti ensisovituksella. Uskoin etten sen sormuksen jälkeen koskaan voisi löytää toista yhtä kaunista ja täydellistä sormusta.
Toivomuslähde- sormuksen ja vastaavien suurikivisten sormusten kanssa törmäsin erääseen olennaiseen ongelmaan: suuri kivi jäi rungosta sen verran koholle, ettei mahtunut kunnolla hansikkaaseen ja jäi kiinni esimerkiksi laittaessa kättä farkkujen taskuun. Onneksi tajusin kokeilla näitäkin perusjuttuja, enkä vain sokaistunut tuijottamaan täydellisen ihanaa, täydellisen toimimatonta sormusta! Enkä sano etteikö tällaiset sormukset toimisi kenelläkään, itselleni sormus jota tarvitsee koko ajan varoa ja joka muistuttaa ei niin miellyttävällä tavalla olemassaolostaan joka hetki, ei vain sopinut. 

Kierrellessämme häämessuilla päätin sovittaa niin montaa erilaista sormusta kuin vain ehdin. Tosin huomasin, että vain hyvin harva sormus sai minut ihastumaan edes siinä määrin, että olisin vaivautunut kokeilemaan. Yhteistä näissä muutamassa kokeilemassani oli princess- hiontaiset kivet ja pelkistetty ulkonäkö. Mitä vähemmän krumeluureja sen parempi :)En sanoisi että rakastuin sormukseeni heti ensi näkemältä. Ensinnäkin, tuntuvasta messualennuksesta huolimatta se oli kallis. Olimme jo kävelemässä pois osastolta kun myyjätär juoksikin perääni ja pysäytti meidät. Hän sanoi ymmärtävänsä ja pitävänsä toivottavanakin asiana että sormushankintaa mietitään ja pohditaan, mutta hän halusi kuitenkin kertoa että kyseessä oli lopetettu sormusmalli ja heidän viimeinen kappaleensa. Joten jos todella tähän sormukseen ihastuin, sitä ei välttämättä enää kohta olisi saatavilla. Käännyin kannoillani ja palasin osastolle sovittamaan sormusta vielä kerran ja teimme kaupat. Sormus oli minulle todella suuri, joten siitä oli vaikea saada todellista kuvaa ja se lähtikin pienennettäväksi. Itseasiassa näin sormuksen uudelleen vasta yli puolen vuoden päästä kun kesällä kävin sitä sovittamassa pienennyksen jälkeen. Meinasin melkein itkuun purskahtaa siellä liikkeessä, niin ihanalta ja juuri oikealta sormus näytti ja tuntui. Ja niinhän sen pitääkin, ainoa koru joka hankitaan sillä ajatuksella että sitä käytetään aina ja ikuisesti- joka päivä.

En ole sormusexpertti, en ottanut selvää karaateista tai timanttien puhtausasteista. Halusin sormuksen joka on minun näköiseni, joka toimii arjessa ja juhlassa ja joka saa minut ihastelemaan sen kauneutta joka päivä. Muutaman vinkin voisin silti sormusta etsiville morsiamille antaa:

 • Valitse ensin itsellesi ja tyyliisi sopivin jalometalli: viihdytkö enemmän keltakultaisissa vai valkokultaisissa koruissa, vai olisiko eniten sinun tyyliäsi jokin muu metalli, esim. titaani?
 • Anna persoonasi näkyä sormuksessa, mutta yritä ajatella kauaskantoisesti. Valitse aikaa kestävä malli mieluummin kuin viimeisiä trendejä mukaileva malli.
 • Sovita useita sormuksia, jotta tiedät minkälainen runko tuntuu sormessasi mukavimmalta. Yleensä sisältä pyöristetty runko on se mukavin, silloin runko voi kuitenkin ulkopuolelta olla kulmikas jos se sopii tyyliisi paremmin kuin pyöreä.
 •  Ota sovittaessa huomioon miten sormus toimii arjessa: onnistuuko käden taskuun laittaminen, mahtuuko sormuskäsi hansikkaaseen, miten sujuisi kurahaalareiden pukeminen lapselle tai pikkuvauvan hoitaminen sormuksen kanssa.
 • Anna osaavan henkilökunnan mitata sinulle oikean kokoinen sormusmitta.
 • Kokeile vihki aina kihlan kanssa, jos sinulla on ajatuksissa käyttää molempia. On olemassa sormusmalleja, jotka on rungoltaan muotoiltu istumaan parhaiten toisen sormuksen kanssa. Osa sormuksista toimii parhaiten yksinään.
 • Älä "tyydy" vain kivaan sormukseen, vaan jaksa kahlata läpi lukemattomat mallit ja valmistajat kunnes löydät sen sopivan. Kysy rohkeasti myös sormuksen teettämistä, se ei välttämättä ole ollenkaan niin kallista kuin luulisi. Ja hyödynnä ehdottomasti häämessut, messuilla on yhden katon alla monta edustajaa ja lukematon määrä sormusmalleja!
Oma sormukseni löytyi Suomen Kultakellosta. Kiitos asiantuntevasta ja omistautuvasta asiakaspalvelusta! :)


Jenni

2 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ollaan oltu kyllä valintoihimme tyytyväisiä- kannatti niitä jaksaa pohtia ja miettiä joka kantilta!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)