4.9.2015

Herkku- buffet meidän häissä

Meillä oli häissämme Herkku-buffa, joka oli tosi suosittu ja kiva ohjelmanumero, jos sitä nyt sellaiseksi voi tituleerata :) Ainakin kaikki buffaa hyödyntäneet siellä hymyssä suin kasasivat omiin karkkipurkkeihinsa suosikkejaan! Toteutimme buffan ruokasalin puolelle ja se oli esillä koko ajan. Vasta kakun ja kahvin aikaan purkeista käytiin ottamassa kannet pois ja pähkinäkulhojen päältä pois kelmut. Katastrofi ei olisi ollut vaikka joku olisi muutaman karkin napsinut jo ennen buffan aukeamista. Buffaa varten hankimme 8kpl Ikean kannellisia säilytyspurkkeja jotka saa karkkikauppamaisesti hiukan kumolleen, näin karkkien ottaminen oli helpompaa. Purkit nostettiin kahteen tasoon lakanan alla laudanpätkällä ja parilla tiiliskivellä. Lakanalla peitettiin myös seinähylly ja lakanaan kiinnitettiin mustavalkoinen "Love is sweet"- viirinauha. Karkkikippoina toimi ebaysta tilaamani mustavalkopilkulliset pahvirasiat, joihin liimasin meille häihin kustomoidun tarran. Samoja tarroja oli käytetty drinkkibaarissa drinkkitikuissa. Karkkien ottamista varten tilasin niin ikään ebaysta karkkikauhoja ja -pihtejä. Etiketit purkkeihin leikkasin liitutaulutarrasta, mallin piirsin vapaalla kädellä. Tekstit etikketteihin naputtelin dymolla. 

Karkkeja ostettiin paljon ja vaikka niitä paljon menikin, paljon myös jäi. Valitsimme karkit pääosin omien mieltymystemme mukaan, suklaat tosin jätimme pois samoin kuin kovat karkit, suklaa olisi kuumuudessa sulanut ja kovat karkit lämmön vaikutuksesta kovettuneet toisiinsa kiinni. Karkkiostoksilla kävimme Urjalan makeistukussa, osan karkeista ostimme laivalta juomien hakureissulla ja osan Prismasta.Näitä meillä oli buffetissa tarjolla:

 • Liitulaku
 • Noitapilli
 • Mansikat
 • Tutit
 • Mansikkaremmit
 • Lakutoukat
 • Toffeepallot
 • Lakupatukat
 • Lakumix
 • Viinikumi
 • Jenkki-purkat
 • Chilipähkinät
 • Suolapähkinät
Lisäksi suureen maljakkoon laitoin vaahtokarkkeja, ne olivat sikaribaarissa. Siitä lisää myöhemmin. Karkit laitettiin paikoilleen jo edeltävänä iltana jolloin kaikki muukin tehtiin valmiiksi, hääpäivänä tarvitsi enää ennen buffan aukeamista kiertää kannet auki ja hiukan pitää silmällä jos kipot kaipasivat täyttämistä. Täyttöpussit olivat piilossa pöydän alla, lakana peitti ne hyvin.

Karkki- tai herkkubuffet olisi muuten kiva toteuttaa ihan mihin vain illanistujaisiin tai lastenkutsuille! Mietinkin siinä buffaa kasatessa että miksei tätä ole koskaan tullut tehtyä aiemmin mihinkään muuhun juhlaan? Kustannukset eivät ole korkeat (riippuu vain karkkien määrästä), mutta idea niin kiva! Kerätä siinä iltaa istuessa itselleen oma herkkukippo, ettei tarvitse aina kurotella yhteiselle karkki- tai sipsikulholle!

Alla vielä ehkä liikuttavin kuva koko hääpäivän kuvasaldosta; meidän pienin juhlija nukahti kesken kaiken kun pääsi oman itse keräämänsä namikipon kanssa takaisin pöytään <3 Juhliminen on joskus niin uuvuttavaa!
Tässä teille vielä linkit Ebayhin: Karkkikauhat, Karkkikipot, Drinkkitikut ja tarrat, Viirinauha

 Kaikki kuvat Petteri Mäntysaari / Kappas Valokuvaamo. Ethän lainaa kuvia ilman lupaa!


Makeaa perjantaita!

Jenni

 

8 kommenttia:

 1. Mä olen kerran ollut häissä, joissa oli karkkibuffa ja taisin viihtyä siellä aika pitkän tovin. Siinä olikin sitten ihana olo, kun oli syönyt läjän karkkia valkkarin kanssa. Uuh. :D Mutta on ihana idea kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ilmeisesti sun maun mukaisia karkkeja tarjolla :) Mutta voin kuvitella olon sen jälkeen, ei varmaan kovin hyvä :P Sama ähky tulee helposti kun on pakko vetäistä se viikonloppupussi yhdessä illassa!

   Poista
 2. Karkkibuffa on kyllä hauska idea ja varsin suositu nykyisin. KYllä tuosta valikoimasta olisi itsellekin maistunut...
  Ihana tuo viimeinen kuva!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kiva sieltä oli napsia suoraan purkista, mutta hauska myös kerätä mukaan se juuri oman maun mukainen karkkipurkki :)
   Pikku- Sisu jaksoi sinnikkäästi, mutta lopulta uni vei voiton <3

   Poista
 3. Ihanalta näyttää! Osaatko sanoa, kuinka paljon kilomääräisesti tuon kokoinen kallelleen asetettava karkkipurkki vetää sisäänsä? :) Kaapissa on muutama nimittäin odottelemassa vuoroaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Riippuu valituista karkeista ja minkä mallisia ne ovat, tutteja ei esim mennyt grammamääräisesti yhtä paljon yhteen purkkiin kuin vaikka liitulakuja. Muistaakseni me ostettiin aina vähintään kilo per laatu ja näitä tosiaan jäi aika tavalla yli...
   Lakupatukoita taisi olla 60kpl ja niitäkin jäi kun vieraita oli 90 henkeä. Kaikille ei kaikki karkit maistu, mutta toisaalta ei haluttu ottaa sitäkään riskiä että loppuu kesken :D
   Kivaa juhlan järjestelyä sinulle!

   Poista
  2. Oukhei! :) No kun määkin oon sellanen turvakäyttäytyjä, etten halua että ne loppuu! Syön mielelläni ne "jämät" :D Mutta hyvä tietää! Ja kiitos :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)