9.10.2015

Helpot pestopiirakat






Ihanaa perjantaita!

Täällä on ihasteltu kuulasta pakkaskeliä lähinnä ikkunan takaa, sillä kaikki omat paksummat takit ovat varaston perukoilla. Lasten haalarit olikin pakko ostaa jokatapauksessa uudet tänäkin vuonna, joten ne olivat jo valmiiksi lähellä. Eilen illalla koiran kanssa lenkillä käydessä oli jäätävä hytisemisestä huolimatta seisoskelemaan läheisen pellon laidalle, niin upeita revontulia! Ihan tuntui talviselta, vaikka väliaikaista tämä miinuskeli taisi tällä erää olla.

Joko saa käyttää J- sanaa...? Tuli meinaan mieleen, että nämä helpot pikkupiirakat (vai olisiko pestotorttu oikeampi nimi) olisivat oiva pari glögille pikkujouluaikaan! Meillä oli jäänyt pakkaseen viime talvesta kummittelemaan paketillinen torttutaikinalevyjä ja jääkaapista löytyi pestopurkin jämät. Lisäksi tarvitaan tomaatti ja juustoraastetta.


Pesto-tomaattipiirakat


  • valmiita torttutaikinalevyjä
  • pestokastiketta
  • tomaattia
  • juustoraastetta
  • mustapippuria ja ripaus suolaa
Kuumenna uuni 225 asteeseen Anna taikinalevyjen pehmetä hiukan, mutta älä anna sulaa kokonaan.  Ota levystä esimerkiksi juomalasilla painaen taikinapyörylöitä. Levitä pyörylöiden päälle lusikalliset pestoa, viipale tomaattia, ripaus suolaa ja mustapippuria. Ripottele päälle juustoraastetta ja anna paistua uunissa kunnes taikina on rapeaa ja juusto sulanut. Tarjoa glögin tai kahvin kanssa pikkusuolaisena suupalana :)





Kivaa viikonloppua :)

Jenni

2 kommenttia:

  1. Näyttää ja kuulostaa hyvältä, täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollut kyllä hankala resepti ollenkaan :) Vähän vaihtelua joulutortuille!

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)