11.10.2015

Ihana puoloffee

Suloista sunnuntaita :)

Tein eilen jälkkäriksi ehkä maailman helpoimpiin kuuluvan herkun, puoloffeen. Kirpeitä puolukoita, pehmeää vaniljakermavaahtoa, rapeita keksin paloja ja paksua makeaa toffeeta- Mmmmm... Puoloffee on vähemmän makeaan makuun sopiva variaatio överimakeasta klassikosta banoffeesta, joka tehdään banaanin viipaleista. Puoloffeessa banaani korvataan puolukoilla, karpoffeessa karpaloilla jne. 

Kaikessa yksinkertaisuudessaan aineet kasataan joko kakun muotoon vadille tai kulhoon kuten itse tein. Keksit mursin pienemmiksi, mutta ne voi latoa pohjalle ihan kokonaisinakin.

Kokeilin tähän muuten ensimmäistä kertaa tölkeissä myytävää, valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Tölkeissä myydään tavallista kondensoitua maitoa, jonka voi itse keittää kinuskiksi ja sitten tätä valmista kinuskia. Purkissa lukee "karamellisoitu". Ihanaa! Paksua, makeaa kinuskia. Löytyy meiltä Prismasta venäläisiä tuotteita sisältävältä hyllyltä. Suosittelen kokeilemaan :)
Latasin muuten kuvan puoloffeesta Instaan eilen ja kävi ilmi että erään ihanaisen blogikollegani kanssa ollaan jälleen oltu toisistamme tietämättä kokkailemassa samaan aikaan samaa ruokaa. Näin on käynyt ainakin kaksi kertaa aiemmin- Great minds think alike! Saa nähdä kumman puoloffee- postaus ehtii eetteriin ensin, minun vai Padmerinen :)


Tänään täytyykin tavallisesta poiketen kömpiä nukkumaan jo hyvissä ajoin, eikä kukkua koneella yhteen asti yöllä kuten paha tapa on. Starttaan jo kuuden aikaan kohti Orimattilaa, luvassa on todella pitkästä aikaa koulutuspäivä- pääsin nimittäin töihin! :)


Jenni
4 kommenttia:

 1. Niin naurattaa nämä meidän postaukset! Miten me ollaankin niin samanlaisia <3 Paljon yhteistä siis ja ohjeesi herkullinen ja niin testattava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan samoilla teillä kulkee meidän ajatukset :D Ainakin näin ruuan suhteen!
   Tulit muuten taas mun mieleen kun löysin kaupasta Juustoportin uutta kookos- ananasjugurttia, hahaa :)

   Poista
 2. Tätä pitää kokeilla! Puolukka/karpalo ja kinuski on ihan huippuyhdistelmä! Tein banoffeeta reilu viikko sitten vierailleni ja kyllähän se oli niin äklömakeaa että "sattui". Tämä versio voisi olla enemmän mun mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sopii kyllä niiiiin hyvin yhteen! :) Banaani on jo itsessään niin makeaa ettei se oikein kaipaa enää rinnallee toista vielä makeampaa. Tämä kombo toimii hyvin ja niin helppo varsinkin näin trifflenä toteutettuna :)

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)