28.3.2015

Slow-blogit, Elämää Hämeessä





Rentoa lauantaita!

Koska siellä ruudun toisella puolella on paljon hämäläisiä (älkää kieltäkö, bloggerin tilastot eivät valehtele! :D), ajattelin vinkata teille uudesta Facebook- sivustosta, joka on koonnut yhteen Hämeen sisustus- ja lifestyleblogeja. Itsekin sain kutsun liittyä mukaan ja tottakai lähdin! Yhteen hiileen puhaltamisen voimaa ei sovi vähätellä ja jokainen bloggaaja tietää miten yksinäistä puuhaa tämän rakas harrastus aina välillä on. Ihana löytää läheltä muita saman henkisiä bloggaajia. Ehkäpä tekin löydätte sieltä jonkun tuttunne? Tai ainakin aivan varmasti inspiroivia hämäläisiä blogeja seurattavaksi! 

Löydät sieltä tällä hetkellä seuraavat blogit: Call It Home, Casa blanco, Casa-X, Kaksin kaksiossa, Mansikkatilan mailla, Marjakuja, Peltotien päässä ja Tarja's Snowland. Mikäli itse kirjoitat hämeen alueella sisustus/lifestyleblogia ja haluaisit mukaan Slow- blogien yhteisöön, ilmianna itsesi sähköpostilla perustajille Lauralle tai Tarjalle. Osoitteet löydät sivustolta Tiedot- osiosta.

https://www.facebook.com/slowblogit
Käy tykkäämässä Slow-blogien Facebook- sivusta ja uusimmat postaukset ja bloggareiden kuulumiset päivittyvät uutisvirtaasi :) Blogin sivupalkista löytyy Slow-blogien tunnuskuvake, josta pääset suoraan yhteisön sivulle. Ryhmän nimi viittaa tietysti meihin hitaisiin hämäläisiin, mutta mitäs vikaa letkeässä Slow-meiningissä nyt voisi olla..? Ei muutakuin hidasta viikonloppua sinne teillekin!


Jenni


22.3.2015

Hampaiden valkaisu kotona - testissä SWISS WHITENING



 

Olen aina ollut tyytyväinen melko valkoisiin hampaisiini, mutta ikä, punaviini ja kahvi ovat alkaneet jättää niihin tummia jälkiä. Aiemmin olen kokeillut kotona tehtävää valkaisua hampaisiin kiinnitettävien valkaisevien liuskojen avulla ja ollutkin lopputulokseen tyytyväinen. Mutta liuskojen vaivalloinen ja hankala käyttö eivät ole kannustaneet jatkamaan niiden käyttöä. Nyt häiden kynnyksellä ajatus valkoisemmasta hymystä kävi taas mielessäni ja olinkin heti valmis kokeilemaan kun Swiss Clinicilta ehdotettiin testattavaksi kotona muotoiltavien muottien avulla tehtävää tehokasta mutta hellävaraista hampaiden valkaisua!

Pakkaus sisältää kaiken tarvittavan; muotoiltavat hammaskiskot (ylä-ja alahampaille sekä yksi varakisko), valkaisevan geelin ja suojakotelon kiskoille. Ohjeet olivat selkeät, mutta kaivatessa yksityiskohtaisempia ohjeita, suosittelen perehtymään valmistajan sivuilta löytyvään kattavaan tieto-osioon.  



Aloitin muotoilemalla kuumassa vedessä kiskon omiin hampaisiini sopivaksi. Lämmitin vedenkeittimellä vettä, varasin kaksi kulhoa joista toiseen kaadoin kuuman veden ja toiseen kylmää vettä kiskon kovettamiseen. Muotit muotoillaan vain kerran ennen ensimmäistä käyttökertaa.

  1. Pese hampaat.
  2. Varaa kuumavesikulho ja kylmävesikulho käden ulottuville.
  3. Ota muotti ja kasta se kuumaan veteen muutamaksi sekunniksi.
  4. Asettele muotti ylähampaisiin peilin edessä: pidä etusormella ja peukalolla muottia edestä paikoillaan ja venytä muottia varovasti hampaiden sivuille. Pure hampaat yhteen.
  5. Ota muotti suusta ja upota se kylmään veteen kovettumaan.
  6. Toista sama toisella muotilla alahampaille.
  7. Pursota ruiskusta geeliä muottiin, tosi pieni määrä riittää! Valmistaja neuvoo ohjeeksi ½ml tai vähemmän kiskoa kohden. Ylimääräinen geeli vain pursuaa muotista ja saattaa ärsyttää ikeniä.
  8. Varaudu olemaan hiljaa omissa oloissasi seuraavat 30-60 minuuttia ;)
  9. Vaikutusajan jälkeen poista muotit suusta ja huuhtele suu vedellä.
  10. Huuhtele muotit ja laita koteloon odottamaan seuraavaa valkaisuhoitokertaa.



Valkaisun voi tehdä päivittäin kunnes haluttu lopputulos on saavutettu. Valkaisuteho säilyy hampaissa jopa vuosia, mutta suositus on uusia käsittely esimerkiksi kerran vuodessa, sillä valkaisun jälkeenkin hampaat tummentuvat kahvista, teestä, colajuomista, punaviinistä ja esim.  voimakkaan värisistä mausteista. Valkaisuhoitojakson aikana ei suositella värjäävien ruokien ja juomien käyttöä. 

Itse olen nyt ehtinyt valkaisun tehdä pariin kertaan ja olen tyytyväinen. Jo näiden kahden kerran jälkeen hampaat näyttävät kirkkaammilta ja tummentumat vaaleammilta, eli juuri siltä mitä lähdin hakemaankin. Aion kuitenkin jatkaa käyttöä vielä muutaman kerran, sillä överivalkoisia hollywood- hampaita tällä ei tule, sitä ei tarvitse pelätä! Käyttökokemuksistani tähän mennessä voisin muuten vielä mainita että käyttö oli äärimmäisen helppoa, geeli ei ärsyttänyt ikeniä vaikka omani ovatkin todella herkät, hampaat eivät ole vihloneet valkaisun aikana eivätkä sen jälkeen. Aine ei myöskään maistu pahalta (ei itseasiassa oikein miltään), nämä olivat ainakin niitä seikkoja jotka minua itseäni ennen käyttöä mietityttivät :)







 Onko siellä ruudun toisella puolella valkoisemmasta hymystä haaveilevia? Ilokseni sain nimittäin teille jaettavaksi alekoodin Swiss Clinicin verkkokauppaan, jolla te blogin lukijat saatte SWISS WHITENING- valkaisupakkauksen 10 euroa edullisemmin, hintaan 49; !

Syötä kassalla koodi WhiteFi kohtaan lahjakortti/alekoodi ja päivitä ostoskori :)


Palailen kertomaan valkaisuhoidon tuloksista myöhemmin!


Jenni


Ps. Ette muuten usko, kuinka monta kertaa ajatuksissani kirjoitin tähän blogitekstiin "valkaisuhoidon" sijaan "katkaisuhoito"... :D Apua! Piti oikolukea vielä moneen kertaan ettei siellä vain kummittele enää yhtään katkaisuhoitoa!



Tuote on saatu testiin blogin kautta.

20.3.2015

{ Knekkis }





Tässä se tulee, blogistanian yksi klassikko hiukan omaan makuun muokattuna- Knekkis! Alkuperäinen resepti on Kalastajan vaimo- Johannan käsialaa, mutta näkkäreissä parasta onkin kuinka helposti niitä voi muokata oman maun ja oman kuiva-ainekaapin mukaan. Tällä kertaa extempore leipoessa omasta kaapista ei löytynyt esimerkiksi seesaminsiemeniä eikä kaurajauhoja, joten alkuperäistä reseptiä hiukan muokkailin. Knekkis on todellista terveysruokaa, täynnä hyviä rasvoja siemenistä, mutta valmistuu ilman lisättyä rasvaa tai öljyä. Se on munaton ja maidoton ja sen voi muokata gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot ja hiutaleet gluteenittomiin. Tämä rouskuva näkkäri maistuu aamupalalla, iltapalalla ja välipalalla ja pääruuan kyljessä fiininpänä näkkärinä. Se säilyy viikkoja hyvänä (ellei tule syödyksi parissa päivässä!) ja on tosi helppo tehdä. Knekkis vaatii tosin uunissa ollessaan aina vartin välein pientä tuuletusta, joten kovin kauaksi ei keittiöstä kannata leipoessa lähteä.




 { Knekkis }

  • 2dl ruisjauhoja
  • 2dl auringonkukansiemeniä
  • 2dl pellavansiemeniä
  • 2dl kaurahiutaleita
  • 1dl kauraleseitä
  • 1dl ruisleseitä
  • 1½tl suolaa
  • 6dl vettä

Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Jaa taikina kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle. Kostutetuin käsin taputtele ja painele taikina pelleille mahdollisimman ohuiksi levyiksi. Jaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi pitsaleikkurilla tai taikinapyörällä. Laita molemmat pellit yhtäaikaa uuniin, 180 asteeseen. Anna näkkärin kypsyä 45min. Vartin välein uunin luukku kannattaa avata ja pölläyttää kosteus uunista ulos, näin näkkäreistä tulee rapeita. Itse aina tässä tuuletuksen yhteydessä myös vaihdoin peltien paikkaa. 45 minuutin jälkeen säädä uunin lämpö 100 asteeseen ja anna näkkärien paistua vielä puolisen tuntia. Knekkiksen paistoaika riippuu uunista ja näkkärien paksuudesta. Valmis näkkäri on rapeaa ja kauttaaltaan kuivaa, kannattaa siis olla paiston suhteen kärsivällinen!










Jäin kaipaamaan näihin näkkäreihin kaupasta ostamissani näkkäreissä päällä ollutta sormisuolaa, joten ensi kerralla ennen levyjen uuniin laittoa aion heittää taikinan päälle vielä hiukan sitä. Erilaiset kuivatut yrtit toimisivat varmaan myöskin. Näiden muokkaamisessa vain mielikuvitus lienee rajana :)





Rouskis, maiskis ja ihanaa viikonlopun alkua! :)

Jenni



18.3.2015

Uusvanha tukka










Viime viikon lopulla haaveilin kampaamokäynnistä, juoksulenkistä ja skumpan kilistelystä. Yhden kohdan tiesinkin toteutuvan kun tapasimme pitkästä aikaa tyttöjen illan merkeissä, mutta sain vielä päivän varoitusajalla lauantaiajan kampaajallekin! Kampaajallani oli jo päivä täynnä mutta tarjoutui silti ottamaan minut vielä päivän päätteeksi, ihan mahtavaa asiakaspalvelua jälleen tällaiselle mattimyöhäiselle.

Käyn kampaajalla ehkä pari-kolme kertaa vuodessa, värjäyttämässä tyven ja joskus repäisen ottamalla raitoja. Tällä kertaa ei ollut repäisyn aika, mutta tyveen valittiin astetta-paria vaaleampi ja punertavampi sävy kuin ennen. Living on the edge!

Joka kerta olen kuitenkin kampaajalta lähtiessäni ollut tyytyväinen ja luottokampaaja onkin naisen elämässä kullan arvoinen. Kohta täytyykin alkaa miettimään tulevien häiden hiuslookkia, kasvatus onkin ollut jo hyvässä vauhdissa pidemmän aikaa. Tuskin uskaltaudun mihinkään suurempaan muutokseen muutenkaan, olen kokeillut mustat, punaiset, luumunsävyiset ja blondit hiukset kaikissa mahdollisissa pituuksissa siiliä lukuunottamatta ja tumma väri pitkissä hiuksissa vain tuntuu aina siltä kotoisimmalta.

Ja entäs se kolmas haaveilulistalla ollut, juoksulenkki? Pyöräilin juhlatällingissä kuuden kilometrin matkan illanviettopaikkaamme ja takaisin, ajakoon se juoksulenkin virkaa ;)


Ps. Ne eiliset näkkärit onnistuivat tällä kertaa täydellisesti! Aivan älyttömän hyviä :) Reseptiä onkin jo ehditty kysellä ja kirjoitan se ehdottomasti tännekin, ihan itsellenikin muistiin. Sitä tulee varmasti käytettyä jatkossakin!



Jenni


17.3.2015

{ Sitruunainen juustokakku }







Jatketaan vielä herkkuteemalla! :) Toinen lauantain illanistujaisiin viemäni herkku oli klassikko, sitruunainen juustokakku. Tällä ohjeella olen varioinut varmasti kymmeniä erilaisia juustokakkuja! Joskus lisään joukkoon marjoja tai hedelmäsosetta, kinuskia, rahkaa, sulaa valkosuklaata jne. Tällä kertaa halusin kakusta erityisen raikkaan ja keväisen, makean ja kirpeän ihanuuden. Kakku sai ylleen passionhedelmäpyreetä ja tuoreita vadelmia.



{Sitruunainen juustokakku}

Pohja:
  • 200g kaurakeksejä murskattuna
  • 80g voita sulatettuna
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 1 sitruunan mehu
  • 500g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 2dl vispikermaa
  • 2dl sokeria
  • 1rkl vaniljasokeria
Koristelu:
  • Valmista passionhedelmäkastiketta (esim. Lidl Deluxe) TAI muutama passionhedelmä sauvasekoittimella soseutettuna ja omenamehulla notkistettuna
  • Tuoreita vadelmia

Leikkaa halkaisijaltaan n.24cm irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele kevyesti vuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Purista sitruunasta mehu. Vaahdota kulhossa vispikerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto sekä sokerit. 

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi esim. kulhossa mikrossa. Purista liivatteista vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunamehuun. Sekoittele kunnes liivatteet ovat kokonaan liuenneet. Kaada sitruuna-liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan ja tasoittele pinta. Laita päälle tuorekelmu ja siirrä jääkaappiin seuraavaan päivään. 

Voit koristella kakun joko heti täytteen kaatamisen jälkeen, jolloin varsinkin irtonaisemmat marjat pysyvät kakun päällä paremmin. Osa marjoista voi yön aikana värjätä kakun valkoista pintaa, siksi koristelen yleensä vasta tarjoilupäivänä. Kaada passionhedelmäsose napakkaan muovipussiin ja leikkaa pieni kulma auki. Pursota kakun pintaan ruudukko ja koristele tuoreilla vadelmilla :)





Tämän juustokakun yhden varioidun version voit kurkata täältä, löytyy arkistosta nimellä Kinuski- karpalojuustokakku.

Oletteko muuten te jo kokeilleet tehdä itse näkkäriä? Täällä on parhaillaan pari pellillistä knekkistä uunissa :) Toivon tämän satsin onnistuvan paremmin kuin edellisen, jonka tuotokset lensivät suorilta roskikseen! Olen addiktoitunut kaupassa valmiina myytävään norjalaiseen Gourmet- näkkäriin, jonka kymmenen palan melkein neljän euron hinta aina vähän kirpaisee... toivoisin oppivani tekemään itse yhtä hyvää näkkileipää. Katsotaan kuinka tällä kertaa käy :)


Aurinkoista tiistaita!

Jenni

15.3.2015

{ Syntisen suklainen brownie }




Vietimme eilen tyttöjen iltaa nyyttäriperiaatteella ja minulla oli kunnia olla jälkkärivastaava. Voin, sokerin ja suklaan suurena rakastajana olin roolistani todella otettu! Päätin leipoa ainakin raikasta, sitruunaista vakkarijuustokakkuani, mutta tyttöjen iltahan suorastaan huutaa osakseen myös jotakin syntisen suklaista överimakeaa ja tahmeaa herkkua... googlettelin aikani erilaisia suklaaherkkuja ja päädyin lopulta kaikkien herkkujen esiäidin Nigella Lawsonin sivuille. Sieltä sitten hiukan reseptiä mukaillen edellisenä iltana leivoin vuoallisen suussasulavia brownieseja. Koristelin browniesit vasta juuri ennen tarjoilua mascarpone- kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Tässä ohjetta teillekin!



{Syntisen suklainen brownie Nigellan tapaan}


  • 200g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus väh.60%)
  • 200g voita
  • 3 kananmunaa
  • 2dl sokeria
  • 2tl vaniljasokeria
  • 2dl vehnäjauhoja (voit tehdä brownien myös ilman jauhoja kuten alkuperäisessä ohjeessa!)
  • ripaus laadukasta suolaa, esim. ruususuola
  • 150-200g pähkinöitä (cashew, manteli, parapähkinä, hasselpähkinä, saksanpähkinä ym)

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka (n.20x30cm, itse käytin tätä.) Aloita rouhimalla pähkinät esim. morttelissa tai pussissa lihanuijaa apuna käyttäen. Sulata kattilassa voi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoittele koko ajan, älä anna kiehua. Tarkoitus on vain sulattaa suklaa. Siirrä kattila sivuun jäähtymään. Vaahdota kulhossa munat ja sokerit. Lisää joukkoon jauhot ja sula suklaa-voiseos. Kääntele lopuksi taikinaan pähkinät. Kaada taikina uunivuokaan. Kypsennä 170 asteessa uunista riippuen noin 17-25 min. Itse pidin uunissa 23min. ja lopputuloksena oli päältä rapeakuorinen, sisältä tahmean taikinainen bownie :) Anna brownien jäähtyä kokonaan ennen sen paloittelua. Brownie on parhaimmillaan seuraavana päivänä oltuaan yös jääkaapissa, se kiinteytyy ja maku syvenee supersuklaiseksi. Halutessa brownien voi nopeasti lämmittää mikrossa ja tarjoilla lämpinä vaniljajäätelön kanssa. Itse tein tällä kertaa suussasulavia pieniä brownie-leivoksia, jotka koristelin mascarpone-kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Mmmmm.....





Juustokakun ohje täältä blogin arkistoista taitaa löytäkin, mutta voisin senkin tänne laittaa uudelleen- onhan kevät ja juhlia joka nurkan takana! Juustokakku on oma suosikkini sen raikkaan, herkullisen maun ja helppouden takia. Mutta kokeilkaa nyt ensin näitä brownieseja, vievät kielen mennessään :)


Jenni


 




12.3.2015

New biker








Noniin, se äidin välikausitakki :)

Olen jo muutaman vuoden etsiskellyt itselleni täydellistä mustaa biker-takkia, tuloksetta. Tämä hipoi jo niin lähellä täydellistä että se lähti siltä sovitukselta mukaani viime viikonloppuna Ideaparkin H&M:stä. Alle 40; hintakin oli vain plussaa :) Tämä tulee varmasti lunastamaan yhden käytetyimmän takin paikan vaatekaapissani!

Täällä alkoi jo allekirjoittaneella viikonloppu. Haaveilen kymmenen sentin juurikasvuni kanssa hemmottelevasta kampaamokäynnistä naistenlehtiä selaten ja cappuccinoa nauttien, aurinkoisesta juoksulenkistä kuivalla asfaltilla ja skumpan kilistelystä mitä parhaimmassa seurassa. Ainakin yksi haave on toteutuksen asteella! Selvästi kevät kun mieli tekee ihmisten seuraan ja oma kauhtunut peilikuva kauhistuttaa... Joko teillä on kevättä rinnassa?






Rentoa loppuviikkoa! <3

Jenni


9.3.2015

Meidän välikausivalinnat





Tänään onkin mitä mainioin päivä tälle aiheelle, aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja lumet sulavat kohisten! Ihanaa :) Mutta joka vuosi ainakin meillä on vastassa sama ongelma, mitä ihmettä lapsille päälle näillä keleillä? Ei ole vielä kunnolla kevät mutta ei enää talvikaan. Samalla kun tuossa jokin aika sitten kävimme katsastamassa Hämeenlinnan uuden kauppakeskus Goodmanin, löysimme molemmille lapsille täydellisen toimivat välikausivaatteet Name It:sta. Olen aiempina vuosina oppinut suosimaan neonpreeniä lasten ulkovaatteissa, se on kestävää, tuulen ja veden pitävää ja joustavaa. Lapselle jää tilaa leikkiä ja touhuta, eikä ulkovaatteiden päälle tarvitse välttämättä pukea kuravaatteita. Neonpreenikangas on toiselta puolelta pehmeäksi harjattua ja ihanan lämmin.




Mandille valittiin vaalean korallin sävyinen ulkotakki ja siihen sopiva pipo. Takissa on jännä materiaali, se muuttaa kuosiaan pinnan kostuessa. Takin kuivana yksiväriseen pintaan ilmestyy kosteudesta pilkkuja ja kukkia! Saattaa ehkä aiheuttaa houkutusta vesilätäköissä kierimiseen ;)










Sisulle löytyi samasta neonpreenimateriaalista denimin näköinen ulkohaalari, jossa on neonoranssi vetoketju ja heijastavia yksityiskohtia. Pipo on samaa neonoranssia ja edessä oleva tähti on heijastava. Myöskin pojille muuten löytyi kosteudesta kuosiaan vaihtavia takkeja ja muistaakseni haalareita myös, mutta me ihastuttiin tähän vähän farkkukangasta imitoivaan haalariin.








Meillä ollaan muuten tautien osalta voiton puolella! Enää minulla on nuhaa jäljellä, muut alkavat olla kunnossa. Sisulle nousi tuossa viikko sitten korkea kuume neljäksi vuorokaudeksi ja kävinkin häntä lääkärissä näyttämässä kun kuume ei ottanut millään laskeakseen. Ruoka ei maittanut ja pikkuiselta tippuivat pöksyt jalasta kun paino tippui niin vauhdilla :( Sitten neljän päivän jälkeen selkään ilmestyivät punaiset nokkosrokkomaiset pilkut ja seuraavana päivänä niitä löytyi jo vatsastakin. Siitä sitten kuume kääntyi laskuun ja alkoi ruokakin taas pikkuhiljaa maittamaan. Vauvarokkoa se siis oli tällä kertaa. Jokseenkin puhki ja takki tyhjänä täällä ollaan siis, siksi blogikin on viettänyt hiljaiseloa. Puuh!

Ja hei, tyhjästä takista puheenollen, minäkin löysin eilen Ideaparkista itselleni välikausitakin. Sillä ei kyllä mennä lätäköihin eikä se vaihda kuosia, mutta oli muuten aika cool ;) Sen voisin esitellä seuraavaksi!


Aurinkoista viikkoa! :)

Jenni