11.4.2016

Keittiössä vihertää


Moikka :)

Vaikka olenkin äärimmäisen rajoittunut värien käyttäjä, vihreästä tykkään pieninä ripauksina kukkien ja yrttien muodossa. Etenkin keittiössä tuoreet yrtit ovat kauniin näköisiä ja niistä tulee ihana tuoksu. Harmi vain, että ne eivät ole yleensä kovin pitkäikäisiä... Tämän viimeisimmän rosmariinipuskan otin pois muovipurkistaan ja siirsin Granitin betoniruukkuun. Toistaiseksi se on viihtynyt ja voi hyvin! 

Pitkästä aikaa kaivoin esille myös tuon viime kesäisen IKEAn ihanan pitkän puisen tarjottimen. Viimeksi se onkin meillä ollut esillä jouluna, jolloin kasasin sille juustotarjottimen. Metalliset sirottimet ovat OBH Nordican ja niissä on kätevästi esillä ja helposti saatavilla eniten käyttämämme perusmausteet- mustapippuri ja ruususuola. Alessin sitruspuristinta en itseasiassa ole koskaan käyttänyt mihinkään, se on vain niin kiva pitää esillä :) Nicolas Vahen oliiviöljypulloa olen silloin tällöin täyttänyt toisen merkin öljyllä, oliiviöljy säilyy tuossa paksussa läpinäkymättömässä keramiikkapullossa tosi pitkään, vaikka kyllä sitä meillä kuluukin. 

Näihin meidän muksujen suosikkisämpylöihinkin voisi öljyksi muuten vaihtaa oliiviöljyn, mutta lasten makuun se saattaa maistua liikaa. Niimpä nämä helpot sämpylät leivotaan meillä rypsiöljyyn :) Mutta vähän enemmän makua näihin saisi lisäämällä taikinaan pari desiä vahvaa juustoraastetta, vaihtamalla öljyn oliiviöljyyn ja heittämällä sekaan vielä vähän Provencalen yrttisekoitusta. Alkuperäisen sämpyläohjeen julkaisin pari vuotta sitten ja löydät sen täältä.
Reipasta viikonalkua :)

Jenni2 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen tuo rosmariini betoniruukussa! Meillä on niin pimeä keittiö, että keittiötasoilla ei säily mitkään yrtit... Keittiön ikkunalaudalla olen tosin kesäisin pitänyt basilikaa Eva Solon yrttiruukuissa. Viime kesänä yksi basilika kasvoikin lähes puolen metrin mittaiseksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kiva siinä nököttämässä :)
   Meilläkin alkaa vasta nyt valoa riittää keittiössä kun kevät saapuu. Mutta tiedä sitten riittääkö sekään, pitäisi olla kasvihuoneolosuhteet- kosteutta ja valoa, mieluiten auringonvaloa! Vaan eivätpä nuo nyt perikatoon vie, jos parin kuukauden välein uusii yrtit :)
   Jestas, puolimetrinen basilika olisi aika kiva!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)