25.4.2016

Pari pihakuvaa

Olipas viikonloppu! Miten yhteen päivään voikin mahtua sellainen tunteiden vuoristorata, täynnä naurua ja itkua. Sellaista elämä on.

Sain lauantaina juuri tuntia ennen Indiedaysin blogipäivää huonoja uutisia, mutta menin kuitenkin hoitamaan muutaman sovitun työjutun blogin puolelta ja oli ihanaa nähdä rakkaita blogikollegoita. Olo oli kuitenkin vähintään kaksijakoinen, toisaalta teki mieli ryömiä pois ihmisten ilmoilta selviämään järkytyksestä, toisaalta oli ihana saada hetkeksi ajatukset tapahtuneesta pois. Taisi muutamalla tarjotulla kuohuviinilasillisellakin olla vähän mieltä turruttava vaikutus... Nyt kuitenkin tilanne on onneksi rauhoittunut ja rakas isä pääsee tänään sairaalasta kotiin. Instan puolelle päivitin jo tunnelmia blogipäivästä, iltagaalan sattuneesta syystä jätin tänäkin vuonna väliin. Mutta odotellessa blogipäivän koostetta nyt päivän aiheeseen, ihan pihalle :)

Pihaa en ole tainnut täällä blogin puolella esitellä vielä ollenkaan ja siihen on ihan hyvä syykin: koko piha on meillä vielä työn alla. Etupihan olemme saaneet kyllä laatoitettua, mutta autokatos on vielä tekemättä samoin koko takapiha.

Mutta tässä muutama kuva talon toiselta seinustalta, jossa näkyy laatoitusta, valaisinvalinnat ja ollaan me muutama istutuskin saatu maahan.Laataksi valitsimme vaaleanharmaan betonilaatan. Rajauskivin olemme rajanneet laatoilla katetut alueet nurmikosta ja kivikoista. Talon sivustoille ja takapihalle jätimme alkuperäisen sammaleisen kunttamaan katajineen, jota on vaan tehostettu kiviröykkiöin. Tähän talon sivun reunustalle istutimme kivikkoon kolme vuorimäntyä, jotka näyttäisivät selvinneen talvesta hengissä. Valaisimiksi talon ympärille valitsimme Massiven graafiset valaisimet, jotka valaisevat häikäisemättä lähinnä alaspäin. Ihastuttiin erityisesti näiden yksinkertaiseen designiin.

Takapihalle meillä on suunnitelmissa rakentaa pihasauna terasseineen ja lapsille leikkimökki. Rinne vaatii kolmet rappuset, aluskatteen ja kivikon, pitäisi rakentaa terassille laajennusosa, valaa istutusaltaat, rakentaa paljulle terassi ja asentaa palju. Töitä riittää siis ;)

Meistä  kumpikaan ei ole mikään hortonomi, joten pihaan valitsemme lähinnä monivuotisia ja helppohoitoisia havuja. Ja ehkä kirsikkapuun :)Jenni

8 kommenttia:

 1. Ikävä kuulla, että lauantaina oli murhetta matkassa. Mutta ihanaa että jaksoit silti tulla meitä moikkaamaan ja haistelemaan juhlatunnelmaa.

  Onpa teillä urakkaa siellä pihalla, mutta varmasti tule ihana piha kunhan kaikki on valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Murhetta oli matkassa, mutta kiva oli silti käydä teitä moikkaamassa ja saada hetkeksi ajatukset pois asiasta jolle ei voinut tehdä mitään. Oli ihana nähdä <3
   Täällä urakkaa riittää, huh! Kunhan osaisi aloittaa ;)

   Poista
 2. Voi ei :( Hyvin kyllä jaksoit tsempata päivätapahtumaan. Oli mukava nähdä <3

  Meillä piha ihan kesken, joten mielenkiinnolla odottelen lisää tällaisia juttuja !
  Parempaa uutta viikkoa, loistavaa kun isäsi pääsee pian kotiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli niin kiva nähdä! :) Iloiset ihmiset ja hyvä meininki auttoivat asiaa, itkut tuli itkettyä vasta illalla.
   Suunnitelmia ja haaveita olisi pihan suhteen vaikka kuinka, saa nähdä koska ne saa toteutuksen asteelle. Pikkuhiljaa :)
   Isä pääsi kotiin, siellä on kivempi toipua kuin sairaalassa vaikka huipputason hoitoa siellä kuulemma saikin. Kiitos <3

   Poista
 3. Lisää kuvia pihasta sitten kesällä kiitos :)
  Ainakin alku on tosi kiva. Tykkään tosi paljon noista rouheista kivistä ja havuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toive kuultu ja muistiin laitettu! Täytyy toivoa että on siihen mennessä jotain uutta kuvattavaa :) Kivet ja havut on niin meidänkin mieleen! Ei piha paljon muuta kaipaisi.

   Poista
 4. Hei eksyin tänne lukijaksi, kun googletin happohoito :). Olen ensi viikolla menossa tähän käsittelyyn ja luinki postauksesi ja samalla liityinki lukijaksi. Kivalta näyttää piha. Täällä olis vielä paljon tehtävää, tuntuu ettei ole ikinä valmis :(. Ikävää isäsi tapahtuma. Voimia sinne!!!

  Muuttuvakotini Päivi S blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Päivi!
   Ai, sellaista reittiä tänne löysit :D Toivottavasti tykkäsit hoidosta jos olet jo ehtinyt siinä käymään :)
   Piha on kyllä ikuinen laittamisenaihe, mutta siksipä siitä yritämme tehdä mahdollisimman vaivattoman- juupajuu, toivossa on hyvä elää ;)
   Kiitos, isä voi jo paremmin <3
   Mukavaa viikkoa!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)