13.4.2016

Pikaiset pizzaterkut!





Hola! Koska itse usein ruokaa laittaessani googlaan oman blogini, siirrän nämä ultimatehyviksi todetut reseptit tänne varmaan talteen :) Pizzapohjan perusohje ja Tomaattikastike ovat alkujaan jostain naistenlehdestä talteen kerätty. Suosittelen- jos ei nyt joka kerta- niin ainakin joskus testaamaan itsetehtyä pizzakastiketta. Maku on aivan toista kuin purkista pohjan päälle roiskaistu tomaattimurska tai (luoja paratkoon! :D) ketsuppi. Sillä välin kun pohjataikina kohoaa liinan alla, valmistuu tomaattikastike. Aikaa tämä vie vain pilkkomisen ja soseuttamisen verran, muutoin se porisee liedellä ihan ilman sen kummempaa hämmentämistä.



~ Pizzapohja ~

  • ½ l kädenlämpöistä vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • n. 12 dl durumvehnäjauhoja
Kuvassa olevassa ohjeessa neuvotaan käyttämään monitoimikonetta, mutta koska meillä ei sellaista ole, olen ohjeen toteuttanut näin:
Mittaa kulhoon vesi, kuivahiiva, sokeri, suola ja noin puolet jauhoista. Sekoita hyvin ja lisää öljy, sekä loput jauhot vähän kerrallaan koko ajan vaivaten. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Voit myös siirtää taikinan kohoamaan jääkaappiin useaksi tunniksi tai vaikka yön yli.



~ Tomaattikastike pizzalle ~

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 prk (400g) säilöttyjä kokonaisia tomaatteja 
  • kuivattua chiliä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä kattilassa oliiviöljyssä 3-5 min. Lisää tomaattipyree ja kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin ½ tuntia- 45 minuuttia. Siirrä kattila pois liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja anna jäähtyä. Levitä pizzapohjien päälle. Jos kastiketta jää, siihen on ihana dipata vaaleaa pehmeää leipää :) Rinnalle vain lasi hyvää punkkua!




Kivaa keskiviikkoiltaa!

Jenni





2 kommenttia:

Kaunis kiitos kommentistasi! :)