3.5.2016

IKEA Kattauskilpailu
Olen ollut kuukauden päivät kuin tulisilla hiilillä ja vihdoinkin näin toukokuun saavuttua voin paljastaa syyn teillekin! Blogiani pyydettiin suunnittelemaan ja toteuttamaan kesäinen, rento juhlakattaus Tampereen IKEA- tavarataloon. Olen tästä kutsusta todella otettu ja niin innoissani! Kyseessä on leikkimielinen kilpailu, jossa jokaisessa tavaratalossa  IKEA- sisustussuunnittelijat kattavat pöydistä kaksi ja kutsuttu bloggaaja yhden pöydän. IKEA- tavaratalon asiakkaat saavat äänestää näistä kolmesta pöydästä omaa suosikkiaan. Ammattilaisten rinnalla työskennellessä paineet ovat kovat ja IKEA:n valikoiman ollessa niin valtava ja inspiroiva, olin mennä ihan sekaisin omaa kattaustani suunnitellessa. Aloin liikaa miettimään miten kattaisin oman pöytäni jotta se näyttäisi IKEA- kattaukselta. Lopulta kuitenkin päätin noudattaa tässäkin sitä omaa tyyliäni ja mukailla kattausta, jonka suunnittelin ja toteutin jo viime kesänä: nimittäin häidemme pöytäkattausta. Siinä yhdistyivät ihanat kesäiset juhlat, tunnelma oli rento, mutta juhlan luonteeseen asiaankuuluvalla tavalla juhlava. IKEA- tuotteet olivat meidän häissämme olennaisessa osassa- en tiedä toista tavarataloa, josta olisimme saaneet tarvikkeet ostettua niin edullisesti, omasta yksinkertaisesta tyylistämme tinkimättä. 

Kisaan amatöörinä todella kovien ammattilaisten joukossa, joten nöyrän kiitollisena otan vastaan jokaisen kattaukselleni annetun äänen! Tässä olisi suunnitelmani kollaasin muodossa, varsinaisen kattauksen paljastan täällä vähän myöhemmin, puntit tutisten kävin eilen Tampereella hommissa :)

Häissämme teemaväreinä käytimme meille tuttua ja turvallista väripalettia: valkoista, mustaa ja beigeä. Samoja sävyjä käytin tässä suunnitelmassa. Rento hääjuhla on katettu kuvitellusti aurinkoiselle ulkoterassille. Musta BJURSTA- ruokapöytä ja NORRARYD- tuolit tuovat kontrastia vaalealle kattaukselle. Sateettomana päivänä terassille on tuotu pöydän alle vaalea HAMPEN- matto. Astioiksi valitsin meidänkin astiakaapista löytyvät ylelliset ja kiiltävän valkoiset luuposliiniset SKYN- astiat. Sirolinjaisissa IVRIG- laseissa kimaltelee kuohujuoma ja aidot pellavaiset GULLMAJ- kattaustekstiilit tuovat juhlallisuutta kattaukseen. Lempikukistani valkoisista orkideoista saa helposti näyttävät pöytäkoristeet asettelemalla kukat ruukkuineen korkeisiin CYLINDER- lasimaljakoihin. Häissämme käytimme myös aitoja valkoisia orkideoja, joissa IKEA- tavaratalossa on loistava hinta-laatusuhde. Kisan turvallisuussyistä vettä ei saa käyttää, joten tässä hyödynsin aidonnäköisiä FEJKA- silkkikukkia.  Illan hämärtyessä tunnelmavaloa tuo korkeisiin BLOMSTER- kynttilänjalkoihin sytytettävät pitkän paloajan JUBLA- kynttilät ja terassin kattoon ripustetut, ilman sähköä toimivat SOLVINDEN- aurinkokennovalaisimet. Raikkaan mustavalkoinen EIVOR- huopa kietaistaan harteille illalla auringon laskiessa.

Näissä kahdessa Kappas- valokuvaamon ottamassa kuvassa näkyy hiukan kisassa inspiraationa toimineiden häidemme kattausta, joka oli pitkälti Ikeaa.
CYLINDER- lasimalja buffetpöydässä oli täytetty piripintaan vedellä, siellä oli sisällä yksi silkkikukka ja päällä kellui kynttilöitä. Yksinkertainen ja näyttävä pöytäkoriste! BLOMSTER- kynttilänjalat JUBLA- kynttilöineen, pöytäliinat ja Menu-taulujen kehykset olivat niin ikään IKEA- tavaratalosta. 

Alla olevassa kuvassa häidemme pöytäkattausta. Käytimme pöydissä koristeleikattuja FRASERA- viskilaseja tuikkulyhtyinä, mutta siihen ne eivät varsinaisesti ole suunniteltu. Joten virallisesti en moista voi suositella, mutta meillä ne toimivat hyvin. Pohjalle vaan kannattaa laittaa hiukan koristehiekkaa tai lasimurskaa ja tarkistaa että kynttilä jää lasin reunoista riittävälle etäisyydelle. LÖNSAM- vesikarahveja meiltä löytyi pari kappaletta jokaisesta pöydästä ja nämäkin pöydät oli katettu IKEA- pöytäliinoin. Tai no, paljastettakoon nyt että kustannussyistä päädyimme käyttämään valkoisia, käsittämättömän edullisia (1.49;) KNOPPA- aluslakanoita, joita kannoimme kotiin selkä vääränä varmaan lähemmäs kolmekymmentä kappaletta ;) Tuli huomattavasti edullisemmaksi ostaa niitä vino pino, kuin esimerkiksi vuokrata liinat. 
Kunhan saan kuvat ladattua koneelle, näette millainen kattauksesta lopulta tuli! Kattauskilpailu on käynnissä kaikissa viidessä Suomen IKEA- tavaratalossa 5- 31.5.2016 saakka. Kattaukset ovat nähtävillä tavaratalojen ruokapöytäosastolla ja kisa käydään aina tavarataloittain. Eri kaupunkien IKEA- tavaratalot eivät kilpaile keskenään. Minun kattamani pöytä on nähtävissä Tampereen Ikeassa. Kaunis kiitos ja kumarrus jo etukäteen kaikille Casa blanco:n pöytää äänestäneille!! :)Kevätterkuin, Jenni9 kommenttia:

 1. Olet saanut kyllä mielenkiintoisen ja hauskan tehtävän, uskon että tuli hieno. Mielenkiinnolla odotan lisä kuvia kattauksesta. Happihoito suoritettu ja oli kyllä huippu, uskoltaudun mennä uudestaanki...ei ollut niin paha mitä nimi antaa ymmärtää :). Kesän jälkeen uudestaan, muutenkin jäänyt vähemmälle kosmetologilla käynnit ja pitäsi uudestaan taas ottaa niskasta kiinni. Nyt kesää vasten oli mukava käydä tekemässä kunnon puhdistus. Kivaa viikkoa sinne!!!

  Muuttuvakotini.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä...muistutat muuten paljon Karita Tuomolaa, tätä missiä :)

   Poista
  2. Oli kyllä niin kiva kokemus etten usko että hetkeen tulee toista vastaan :)
   Kiva että hoito oli mieluinen. Itsensä hemmottelu on terapeuttista!
   Ja kiitos, vertauksen olen kuullut joskus ennenkin mutta aina se on yhtä imarteleva! Ihanaa ja aurinkoista viikkoa sinnekin :)

   Poista
 2. Upea juttu, varmasti oli samalla kivaa ja jännittävää! Lopputulosta odotellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä huikea päivä! Lopputulos nähtävillä täällä pian ja Tampereen Ikeassa jo nyt, iik :)

   Poista
 3. Mahtavan kuuloinen kilpailu! Harmi kun ei ole suunnitelmissa reissua Tampereen suunnalle, olisi mielenkiintoista nähdä kattaus livenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, mutta blogissa lopputulos ainakin nähtävissä ihan pian :)

   Poista
 4. Olipa hauska huomata, että olemme valinneet saman astiaston ja lasisarjan kattauksiimme. ;) Olen siis yhteistyöbloggaajana Raision Ikeaan tehnyt kattauksen. Mielenkiinnolla odottelen kuvia kattauksestasi. Tsemppiä kisaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko totta! No onpas meillä hyvä maku ;) Täytyykin tulla sun blogista kurkkaamaan suunnittelu ja lopputulos, ellei sitten satu asiaa Raision Ikeaan että pääsee näkemään ihan livenä sun kattauksen :)
   Kiitos ja tsemppiä sulle myös!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)