11.5.2016

IKEA #sommartiden - kesäinen kattauskilpailu

Kaupallinen yhteistyö yhdessä IKEA- tavaratalon kanssa.


Kerroinkin jokin aika sitten kun pääsin Tampereen IKEA- tavarataloon kattamaan kesäisen juhlapöydän. Kyseessä on leikkimielinen kilpailu vierailevan bloggaajan ja IKEA- sisustussuunnittelijoiden kesken tavarataloittain. Suunnitelmastani voit lukea täältä. Nyt on aika paljastaa millainen kattauksesta lopulta tuli! Kattaus on nähtävissä Tampereen IKEA- tavaratalossa 31.5.2016 saakka. Pahoittelut jo etukäteen kuvien taustan rankasta muokkauksesta, jokainen IKEA- tavaratalossa kuvaa ottanut ehkä tietää kuinka paljon kaikkea muuta tavaraa sen kuvattavan kohteen takana näkyy, jokaisessa ilmansuunnassa ;) Jotta kattaus tulisi kuvissa mahdollisimman tarkasti esille, yritin käsitellä taustan mahdollisimman epätarkaksi.
 Lähdin toteuttamaan kattausta viime elokuisten häidemme pohjalta ja samaan teemaan pohjautuu myös tarina kattauksen takaa:
"Kesä on ilon, valon ja rakkauden aikaa! Rento hääjuhla on järjestetty ulkoterassille, tyylistä tinkimättä. BJURSTA- pöytään on katettu ylelliset SKYN- astiat ja siroissa IVRIG- laseissa kimaltelee kuohujuoma kilpaa auringon kanssa. Pellavaiset GULLMAJ- lautasliinat tuovat kattaukseen juhlallisuutta. Korkeisiin CYLINDER- lasimaljakoihin asetellut kukat ja illan hämärtyessä BLOMSTER- kynttilänjalkoihin sytytettävät kynttilät viimeistelevät tunnelman.
Lempeän kesäpäivän kääntyessä iltaan, lämmittää harteille kiedottu EIVOR-huopa, jonka alle mahtuu vaikka kaksin. Aurinkokennoilla toimivat SOLVINDEN- valaisimet tuovat tunnelmavaloa hämärään ja ihanat juhlat voivat jatkua vaikka aamuun saakka."


Rakastamani mustavalkoisuus sai kattauksessa näkyä. Kahden äärimmäisen sävyn kovuutta pehmensin pörröisellä beigenvärisellä HAMPEN- matolla ja hiekansävyisillä muhkeilla istuintyynyillä. Halusin väri-iloittelun sijaan leikitellä erilaisilla materiaaleilla. Tässä kattauksessa yhdistyy klassisen ja harmoonisen värimaailman rinnalla vastakohtien voima. Aitoja ja ylellisiä materiaaleja, muunmuassa luuposliinia ja pellavaa, kovaa lasia ja pehmeitä tekstiilejä. 

BLACK - WHITE - NUDE
REPEAT.

Pehmeä matto jalkojen alla ja mukavat istuintyynyt tuoleilla, sekä illan viileyttä vastaan tarjolle asetellut huovat takaavat juhlijoille mukavat oltavat istua iltaa vaikka aamuun saakka! 
Kesäisessä, ulos suunnitellussa kattauksessa halusin hyödyntää IKEA- tavaratalojen ihanaa kesävalikoimaa. Jos olisi ollut mahdollista, olisin raahannut kattauskisapaikalle ruokapöytäosastolle myös paviljongin, jonka reunoille olisin virittänyt roikkumaan valosarjoja. Maahan olisin lisännyt ihania lyhtyjä ja suurikokoisiin ruukkuihin kuvitellusti lämpimässä kesätuulessa havisevia kasveja. Mutta koska se ei ollut mahdollista, toimii se näinkin :) You get the point.

Kesävalikoimasta sen sijaan onnistuin saamaan käytettäväkseni aurinkoenergialla ilman sähköä toimivia SOLVINDEN- aurinkokennovalaisimia. Ne ripustin eri korkeuteen rykelmäksi pöydän päälle. Voin vain mielessäni kuvitella miten kauniilta pöytä näyttäisi oikeassa miljöössään, ulkona kesäillan hämärässä aurinkokennopilven alla pehmeässä tunnelmavalossa, lukuisten kynttilöiden lepattaessa ympärillä. Iloinen puheensorina, astioiden kilahtelu jonkun hakiessa noutopöydästä lisää herkkuja ja kahden vastavihityn rakastavaisen kohottaessa maljat yhteinen huopa harteille kiedottuna.

Tavaratalon valikoimasta en löytänyt tällä hetkellä makuni mukaisia yksinkertaisia lautasliinarenkaita, mutta ei hätää. Helppo ja jokaiseen kattaukseen muokkautuva DIY- ohje lautasliinarenkaille tulee tässä:

Pahvirullasta leikataan esimerkiksi mattopuukolla sopivan kokoisia siivuja. Ne päällystetään sopivan värisellä washi- teipillä ja valmista tuli! Käytin näihin renkaisiin KÄNNETECKEN- neljän teippirullan pakkauksesta mustaa teippiä. Vietin kattausta suunnitellessani erityisen paljon aikaa ruokailuvälineosastolla. Minulla oli päässäni selkeä visio siitä, miltä juhlavat aterimet näyttävät. Miltä ne tuntuvat kädessä, millaiset ovat haarukoiden piikit jne. Toisilla aterimilla voidaan lappaa makaronilaatikkoa arkisin ääntä kohden puolihuolimattomasti kiireessä, näillä aterimilla syödessä tietää hetken olevan speciaali. Jopa se makaronilaatikkohetki tuntuisi näillä syödessä varmasti vähän erityisemmältä! Valintani oli selvä, näissä tyylikkäissä SEDLIG- aterimissa vain on sitä jotakin.Toinen vinkkivitonen kaikille askartelijoille löytyy paikkakorteista. Hauskoissa ja rennoissa juhlissa ei ole tarkoitus pönöttää koko iltaa samalla nimetyllä paikalla, mutta lasien riittävyyden kannalta on kätevää että jokainen vieras tunnistaa oman lasinsa vaikka istumapaikka illan mittaan vaihtuisikin. Niinpä paikkakortti on kätevä kiinnittää viinilasin jalkaan! Käytin paikkakortteihin GIVANDE- pakettikortteja ja GIVANDE- paketointinarua.

Kynttilöiksi juhliin kannattaa valita tuoksuttomia, mahdollisimman pitkän paloajan kynttilöitä. Näin ketään ei tarvitse valjastaa huolehtimaan sammuneiden kynttilöiden vaihtamisesta uusiin, vaan kaikki voivat keskittyä olennaiseen- viihtymiseen :) Näissä meidänkin häissä olleissa JUBLA-kynttilöissä on kruunukynttilöille poikkeuksellisen pitkä paloaika, 10 tuntia.

Perinteiseen suojaruukun sijaan lähes 70cm korkeaan  lasisylinteriin aseteltu ruukkukukka on näyttävä pöytäkoriste. Meidän omissa häissä tähän samaan CYLINDER- lasisylinteriin oli pohjalle kaadettu kirkasta lasimurkaa, sisälle aseteltu yksi silkkililja ja täytetty koko sylinteri täyteen vettä. Veden pinnalle laitoimme kellumaan tuikkukynttilöitä ja se oli ehdottomasti buffetpöydän katseenvangitsija.


 Olisi kiva kuulla mitä piditte lopputuloksesta! Kattaus on livenä nähtävissä Tampereen IKEA- tavaratalossa 31.5.2016 saakka ja samalla kannattaa osallistua arvontaan äänestämällä mielestänne kauneinta kattausta. Arvontalaatikko ja lipukkeet löytyvät tämän ja kahden viereisen katetun kisapöydän takaa. Palkintoina on lahjakortteja IKEA- tavarataloon :)  Kilpailun amatöörinä ammattilaisten joukossa otan jokaisen ääneen ilolla vastaan! KIPPIS <3

Kiitos vielä kerran IKEA Tampere tästä huikeasta kutsusta ja muutenkin kivasta päivästä! Kohtelu oli sydämellistä ja todella ystävällistä :) Päivä oli unohtumaton kokemus.Jenni


6 kommenttia:

 1. Varmaan ollut huikea päivä. Kauniin ja yleellisen kattauksen olet luonut. Harmi kun niin kaukana, ettei voi kaikkia kattauksia nähdä livenä :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä oli kyllä ikimuistoinen! :)
   Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit kattauksesta. Välimatkat on kyllä pitkät jos kaikki kattaukset aikoisi kilpailun voimassaoloaikana käydä livenä katsomassa jokaisessa IKEA tavaratalossa- mutta onneksi näin blogien välityksellä pääsee virtuaalisesti ne katsomaan! :)

   Poista
 2. Todella kaunis kattaus, harmi että matkaa Tampereelle jonkin verran joten en pääse antamaan ääntäni sinulle :) Minkä nimiset ovat kaitaliinat joita käytit? En ainakaan löytänyt tuolta muiden kertomiesi tuotteiden lomasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla että kuitenkin kattauksesta tykkäsit vaikket ääntä pääsekään antamaan <3
   Kaitaliinat olivat MARKNAD- nimiset, 40 x 140cm 4.99;

   Poista
 3. Aivan ihana toteutus! <3 On kyllä ollut niin hauska seurata miten erilaisia toteutuksia kaikki ovat saaneet aikaiseksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sinunkin kattaus näytti tosi kivalta, paljon samoja elementtejä oltiin valittu :) Oli kiva prokkis!

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)