9.5.2016

Värikäs kukkakaalisalaatti






Tässä se eilen lupaamani salaattiohje, suosittelen kokeilemaan :) Rapeina rouskuvat kukkakaalit ja herkullinen kastike. Vihreän ja pinkin väri-iloittelu ilostuttaa lautasella!
 

~VÄRIKÄS KUKKAKAALISALAATTI~

  • 600g kukkakaalia
  • 600g liilaa kukkakaalia
  • 600g vihreää kukkakaalia eli romanescua
  • 1 kirpeä omena (esim. Granny Smith)
  • 2 kevätsipulia varsineen
  • ½dl paahdettuja pinjansiemeniä (minulta jäi nämä laiskuuksissa pois)
Kastike:
  • 2dl kreikkalaista jogurttia
  • 1dl tuoretta tillisilppua
  • 1-2rkl piparjuuritahnaa
  • 1rkl sitruunamehua
  • ½tl suolaa
  • ½tl mustapippuria
Koristeluun retiisejä ja tillinoksia.

Huuhdo kukkakaalit ja pilko kukkanuput suupaloiksi. Kuori ja kuutioi omena. Huuhdo ja silppua kevätsipulit. Yhdistä kasvikset (ja pinjansiemenet) kulhossa. Sekoita kastikkeen ainekset ja nostele kastike kasvisten joukkoon, Siirrä salaatti tarjoilukulhoon. Anna salaatin maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Koristele retiisin viipaleilla ja tillinoksilla!



Kivaa viikkoa!
 Jenni

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa tosi hyvältä! Mitä arvioisit kuinka monelle hengelle tuo annos riittää? :) 1,8kg kukkakaalia kuulostaa paljolta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyvää! Meitä oli äitienpäivänä syömässä 7 aikuista ja muitakin ruokia oli toki paljon. Mutta itse käytin salaattiin yhden ison kukkakaalin (valkoisen) ja yhden keskikokoisen romanescon. Violettia kukkakaalia en löytänyt meidän Prismasta, joten värjäsin osan valkoisesta kukkakaalista punajuurella :)
      Salaatti tuli syötyä loppuun! Jos olisi ainoana salaattina, olisin tehnyt sitä enemmän. Mutta tuolla ohjeen määrällä varmasti riittää isommallekin sakille :)

      Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)