13.6.2016

Etuterassi sai laatoituksen


Terkut meidän terassilta! 

Sisäänkäynnin yhteydessä oleva terassi sai vihdoin viime viikolla laatoituksen ja alkaa olla taas vähän lähempänä valmista. Etsimme laattoja todella kauan ja löysimme sopivat monen mutkan kautta viime kesänä. Vuosi sitten laatoittaminen kuitenkin jäi ja olenkin nyt kaksin verroin iloisempi että työ on vihdoinkin tehty!Tumman harmaan, lähes mustan, oikean kokoisen ja ulkokäyttöön tarpeeksi karheapintaisen laatan löytyminen oli kirjaimellisesti kiven alla. Tampereen K- Raudasta viimein löysimme kriteerit täyttävän laattamallin. Sileämpää laattaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta ajatus liukkaan sileästä laatasta talvella sai meidät jatkamaan etsintöjä. Ja onneksi jatkoimme, tämä laatta on just eikä melkein täydellinen :)
 


Etupihan betonilaatoitus yltää lähes terassin rappusiin saakka, väliin jäävään kaistaleen täytimme kivillä. Vielä puuttuu terassin kaiteet (haaveilen moderneista lasikaiteista) ja betonilaatoituksen viimeistely.  Rapatessa roiskuneen laastin jämät täytyy peittää sokkelista pinnoitteella.Kalusteiksi terassille toin takapihan isolta terassilta pari Maskun sohvaryhmän modulia. Pöytänä toimii Jyskin monikäyttöinen betonijakkara ja ihana kulmikas ruukku on löytö Clas Ohlsonilta. Mustat pyöreät ruukut ostin viime vuonna Prismasta ja puksipuut ovat Ikeasta.
Ainut ongelma mustassa laatassa taitaa olla siinä heti näkyvä pöly ja kengänjäljet. Mutta en minkään muun väristä laattaa olisi taloomme osannut edes ajatella, kokovalkoinen talo vaatii rinnalleen tummia elementtejä ryhtiä tuomaan, jottei kokonaisuus ole liian väritön. Takaterassin sitä vastoin aiomme jättää betonipintaiseksi, vain terassin lisäosa on tarkoitus tehdä laudoituksella. Laudoituskin käsitellään kelon harmaalla suoja-aineella, jotta se istuisi mahdollisimman saumattomasti betonisen terassin jatkeeksi. Mutta se taitaa jäädä ensi kesälle :) Nyt työn alla on lasten leikkimökki jota odotetaan jo kuumeisesti!

 

Aurinkoista alkanutta viikkoa sinne teille :)

Jenni

12 kommenttia:

 1. Kylläpäs tuli hieno ! Tumma laatta antaa kyllä kivasti ryhtiä. Täällä haaveillaan komposiittilaudasta etuoven rappusiin...kivat metrihinnat niillä, mutta eipä tarvitsisi käsitellä joka kesä. Muksaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mekin tykätään! Me kanssa mietittiin joskus komposiittia tuonne meidän takaterassille...mutta sinne menisi kaiken kaikkiaan kymmeniä ja taas kymmeniä neliöitä lautaa ja sehän on tosiaan kivoissa hinnoissa :D Enkä toisaalta haluaisi kaunista betoniterassiakaan peittää. Niimpä päätimme rakentaa vain lisäosan laudoituksella, lehtkuusi olisi ykkösvaihtoehto mutta ei halpa sekään. Voi näitä pihahaaveita :)
   Kivaa viikkoa sinnekin <3

   Poista
 2. Tuli kyllä hienot ja mikä parasta ei tartte käsitellä millään :) Mulla rappusten käsittelyt edessäpäin ja raivostuttavaa hommaa. Viime kesältä jäi ja kyllä huomaa, on sen verran järkyn näköiset.

  Muuttuvakotini.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, mitä helpommalla pääsee jatkossa, sen parempi :) Tsemppiä sulle rappusten fiksaamiseen, valitse kaunis päivä ja ota radio mukaan pihalle- ja tietty joku sopiva kupliva fiksausjuoma käden ulottuville!

   Poista
 3. Kauniin näköinen terassi ja tuohon voisikin istahtaa päivien päätteeksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva siinä onkin istuskella juuri iltaisin, kun aurinko paistaa tälle terassille aina iltapäivästä auringonlaskuun saakka :)

   Poista
 4. Oikein kivan näköinen lopputulos ja joo uskon, että ajatusta liukkaista laatoista sai jatkamaan metsästystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sen verran itsesuojeluvaistoa oli matkassa ettei otettu vain kivan näköisiä laattoja vaan yritettiin valita myös turvalliset :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää! Kuumentuvatko nuo tummat laatat liikaa kesällä auringonpaisteessa? Samantyyppiset laatat täällä suunnitelmissa, mutta lämpiäminen vähän huolestuttaa, kyseessä 30m2 kattamaton terassi länteen päin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eivät kuumene liikaa, lämpiävät kyllä :) meillä paistaa tähän iltapäivällä ja illalla aurinko, kesällä aamuaurinko ei osu tähän suoraan.

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)