7.8.2016

Mars-riisimuronamit (ja uusi lastenhuone)


Heippa! 

Tahaton blogitauko venyi taas pitkäksi. Harmittaa, kun ei ehdi panostaa tähän niin paljon kuin tahtoisi, mutta välillä tuntuu ettei vuorokauden tunnit vain riitä. Luin jostakin uuden luksuksen määritelmän, ylellisyydeksi koetaan nykyään asiat joita ei rahalla saa- rakkaus, aika ja hiljaisuus. Allekirjoitan tämän kyllä täysin! Kun pari viikkoa takaperin ehdin mustikkametsään hetkeksi yksinäni, teki mieli istahtaa sinne muurahaisten keskelle mättäälle ja vain hengittää sitä luksusta- omaa rauhallista aikaa ja hiljaisuutta. 

Nautin kuitenkin myös siitä, että minulla on tekemistä. Niin töissä kuin kotonakin. Välillä on silti ihana vaan syrjäytyä kaikelta muulta ja olla hetki ihan yksinään :) Töissä eilen kotiin lähtiessä samanikäisen ja samassa elämäntilanteessa olevan työkaverin kanssa juteltiin viikonloppusuunnitelmista ja olimme molemmat yhtä mieltä siitä, että parasta yksinäisessä illassa on rauha, hiljaisuus ja vapaus tehdä koko ilta ihan sitä mitä itse haluaa! Sohva ja kaukosäädinkin ihan ikiomina. Toisen mies oli töissä ja omani viettämässä kaverinsa polttareita ja lapsetkin yökylässä. En edes harkinnut kaupunkifestareille lähtöä, kun vaihtoehtona oli rauhallinen koti-ilta. Keski- ikä, ehkä? 

Kotona kiireisenä on pitänyt tulevan ekaluokkalaisen kahdet synttärit ja vierashuoneen muuttaminen toiseksi lastenhuoneeksi. Nyt on molemmat kokolailla saatu hoidettua, joten seuraavia projekteja kohti! Mandi halusi tänä vuonna järjestää erikseen juhlat myös kavereilleen, joten juhlittiin synttärit kahteen kertaan ensin perheen ja myöhemmin kavereiden kanssa. Kaverisynttäreille löysin helpon ohjeen riisimurokarkeille, jonka laitan tännekin. Löysin sen Hellapoliisin sivuilta. Alkuperäinen ohje oli kolminkertainen, tämä pienennetty satsi riitti lastenkutsuille tosi hyvin.

~ Mars-riisimuronamit (n.30 kpl) ~

 • 30g voita
 • 2 Mars- patukkaa
 • 3dl riisimuroja

Ohje on yksinkertainen: Laita kattilaan sulamaan voi ja lisää voisulan joukkoon pilkotut Mars-patukat. Sekoittele kunnes seos on sulanut. Ota kattila hellalta ja kääntele sekaan riisimurot. Annostele karkkivuokiin ja anna namien jähmettyä hetki. Tuloksena ihanan rouskuvat, kinuskisen tahmeat namit :) 

Toinen helppo karkkiohje on suklaaseen dipatut vaahtokarkit! Ne menivät kuin kuumille kiville, edes kuvaa en kerennyt ottamaan :D Vaahtokarkeista dipataan toinen puoli sulaan suklaaseen, jonka jälkeen ne kastetaan nonparelleihin. Laitetaan hetkeksi jähmettymään ja sitten ne ovatkin jo valmiita.

 Loppuun vielä kurkistus uuteen lastenhuoneeseen, josta tuli Sisun huone. Ette uskokaan kuinka perfektionisti sisälläni kiljui riemusta saatuani kaikki kirjavat kuorma-autot ja legopalikat olohuoneesta lastenhuoneeseen! Tajuan toki riemun olevan vain väliaikaista, sillä tavaraliikenne lastenhuoneen ja olohuoneen välillä on taukoamatonta, mutta silti. My moment of peace & harmony ;) Lastenhuoneen väreiksi valitsin valkoisen ja mustan lisäksi harmaan ja raikkaan turkoosin. Lelut itsessään ovat niin värikkäitä, että itse sisustus on kiva pitää rauhallisena. Lisää kuvia lastenhuoneesta pian! Nyt moikat ja rauhallista sunnuntaita <3
2 kommenttia:

 1. Onpas hurjan herkullisen näköisiä!
  Täällä toinen keski-ikäinen(?), nautin niin paljon hiljaisuudesta, rauhasta, koti-illoista, metsästä... ja vastapainona toki pitää välillä olla menoa ja meininkiä. Vaakakuppi taitaa kuitenkin kallistua nykyisin enemmän tuon rauhallisemman menon puolelle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä oli niin hyviä! Helposti meni alas näin aikuisellekin kahvin kanssa ;)
   Keski-ikä rules, rauhalliset koti-illat on vaan niin harvinaista herkkua että tuntuvat ihan luksukselta. Kivaa viikonloppua <3

   Poista

Kaunis kiitos kommentistasi! :)